FURminator – de mare ajutor în perioada de năpârlire
Câini,  Cu PET-ul la shopping!,  Pisici,  Recomandări

FURminator – de ajutor în perioada de NĂPÂRLIRE

FURminator are multe produse care se numără printre preferatele mele. Chiar dacă Nosy nu mai este alături de mine (fizic), am păstrat toate periile FURminator pe care le-am utilizat de-a lungul timpului, precum și tool-urile speciale de adunat părul de prin casă (da, FURminator are și așa ceva, vei vedea mai jos despre ce vorbesc). Nosy adora să fie periată (uite un clip explicit din care îți poți da seama cum se comporta în timp ce o periam), iar eu țineam tare mult la acest ritual, nu doar ca să-i descurc blănița, atunci când era cazul, sau să elimin părul năpârlit, ci pentru că petreceam timp de calitate împreună. Ea era periată, răsfățată, mângâiată, eu mă linișteam făcând asta.

După cum am spus în repetate rânduri prietenilor care mă întrebau ”Merge să folosești FURminator deshedding tool la rasa Husky?” atât timp cât este folosit corect, nu este nicio problemă. Bineînțeles, dacă vorbim despre un câine dintr-o rasă nordică – deci cu strat dublu de păr – care participă la o competiție chinologică, atunci se impune un grooming sau o toaletare de specialitate. Categoric, dacă nu vrei să folosești FURminator deshedding, poți apela și la alte super produse ale acestui brand: Dual Grooming Brush – pentru utilizare zilnică sau Slicker-ele care au rolul de a descâlci blana. Îți voi prezenta mai jos produsele FURminator pe cele pe care le găsești în România și pe care le poți cumpăra online, fără probleme.

Cuprins

Un brand cu TRADIȚIE în lume

Prima oară când am auzit despre FURminator a fost în anul 2005, când am început colaborarea cu revista Dog Magazin. Pe atunci, brand-ul creat de Angie și David Porter deja împlinise trei ani de activitate și i se dusese buhul prin toate colțurile lumii. Cei doi, după ce încercaseră mai toate ustensilele de pe piață pentru a vedea care este mai eficientă împortiva năpârlirii, au decis să creeze și să patenteze un produs inovator care să le fie de folos.

Așa a luat naștere FURminator deShedding Tool – soluția inovatoare de utilizat în perioadele de năpârlire pentru câini, pisici, cai și rozătoare. Din 2003 și până astăzi procesul de îmbunătățire a produselor continuă să-și învârtă rotițele. Unele tool-uri au fost upgradate, altele noi au fost create, brand-ul și-a schimbat logoul și a trecut prin ograda mai multor companii care l-au ajutat să devină Brandul Anului 2017, în cadrul Galei World Branding Awards.

brand cu tradiție
FURminator – brand-ul anului

În prezent, FURminator a scos la înaintare sistemul propriu de reducere a părului nedorit provenit de la animalele de companie folosindu-se de patru etape în care a integrat produsele sale. Ți le prezint imediat, laolaltă cu instrumentele care le definesc:

Periaj ZILNIC cu FURminator

Că ai câine sau pisică, nu contează, părul animalului tău de companie trebuie îngrijit zi de zi, indiferent de cât de des sau de lung se prezintă. De fapt, periajul ar trebui să fie o parte principală din rutina zilnică, pe lângă hrănire, plimbarea de afară, cinci – 10 – 15  minute de educație, joacă, alint, etc. Iată care sunt produsele FURminator pe care le poți utiliza fără probleme în fiecare zi:

FURminator Dual Grooming Brush

  • o perie 2 in 1, cu o parte care are peri duri ce intră în profunzimea blănii și ajută la descurcarea acesteia (fără a răni pielea – vezi în foto care este aspectul lor) și cealaltă parte cu peri moi care au rolul de a finisa aspectul blăniței, lăsând-o moale și lucioasă. Se recomandă a fi folosită în sesiuni zilnice de periaj de cinci – 10 minute, dar durata acestora depinde și de cât de mare este câinele sau cât de încurcată îi este blănița.

Îmi place tare mult mânerul ergonomic al acestui tool FURminator – de fapt toate produsele destinate periajului se bucură de această calitate, de acest mâner care nu alunecă sub nicio formă. Cool!

Tips & Tricks pentru utilizarea Dual Grooming Brush

Pasul 1: mai înainte de a începe să perii câinele, alege un loc din casă în care acesta să se simtă confortabil și în siguranță. E bine să fie un spațiu deschis, neacoperit, fără covoare, mochete pe jos, pentru că vei colecta ceva păr nedorit și sigur nu vrei să se răspândească pe țesături. Vorbește-i cu calm și mângâie-l în timp ce începi să-l perii, cu mișcări ușoare, în sensul de creștere a firelor de păr. Începe din zona capului, continuă înspre greabăn/spate, acordând o atenție sporită zonei abdomenului, organelor genitale, membrelor. Evită să insiști pe o singură zonă, pentru a nu irita pielea. Perie-l până când blana este descurcată.

Dual Grooming Brush
FURminator Dual Grooming Brush este alegerea potrivită pentru îngrijirea zilnică a robei unui Yorkshire Terrier.

Pasul 2: Toaletarea este un moment perfect pentru a te reconecta cu cel mai bun prieten și a petrece câteva minute liniștite alături de el. De asemenea, este momentul prielnic pentru a-i controla pielea și a descoperi dacă are vreo afecțiune la acest nivel, sau vreo rană, zgârietură, etc. Și calitatea părului se observă mai bine atunci când îl perii și îți treci mâna prin el. Orice problemă semnalată la nivelul pielii – părului e bine să o discuți cu medicul veterinar care te va îndruma către a alege tratamentul corect și dieta alimentată adecvate.

FURminator Dual Grooming Brush
Și pisicile, nu doar cățeii, adoră să fie periate, zi de zi, cu Dual Grooming Brush.

FURminator Adjustable Dematter Tool

Iată un produs extraordinar destinat descălcirii eficiente a părului animalului de companie. Această perie este potrivită toaletării regulate a robei animalelor de companie (câini / pisici) cu păr lung, mediu sau scurt, indiferent de textura acesteia. Dinții metalici subțiri, din oțel inoxidabil, au o construcție specială, adaptată pentru tăierea delicată a nodurilor și descâlcirea porțiunilor tasate din blană. Îndepărtează foarte eficient firele de păr mort. Netezește părul din stratul superior al robei, redându-i luciul și strălucirea naturală.

de mare ajutor în perioada de năpârlire
FURminator – de mare ajutor în perioada de năpârlire

Trimerul este prevăzut cu butonul FURextender, care permite ajustarea lungimii dinților cu cea a firului de păr din blană, pentru o eficiență maximă a perierii. Trimerul poate fi folosit fară probleme și în cazul exemplarelor cu pielea sensibilă, întrucât îndepărtarea părului mort este făcută delicat, fără ca suprafața cutanată să fie afectată. Mânerul ergonomic permite utilizarea sigură a descâlcitorului și previne oboseala mâinii în timpul toaletării. Deși nu l-am utilizat, am auzit doar cuvinte de laudă despre el, așa că dacă îți este de folos, adaugă-l în trusa-de-toaletare.

Adjustable deMatter Tool
FURminator Adjustable deMatter Tool – produs de top pentru utilizare zilnică:
* mâner ergonomic care ajută la controlul maxim al periei;
* cuțitele trimmerului sunt fabricate din oțel inoxidabil durabil, rezistent la zgârieturi;
*forma curbată a cuțitelor trimerului asigură eliminarea nodurilor de păr în mod eficient și în condiții de maximă siguranță.

Grooming Rake

Iatăun pieptene eficient, bun pentru utilizare zilnică. Să fim serioși: cui îi place părul încurcat sau blănița încâlcită? Clar! Nimănui! Pentru că îți iubești animalul de companie și vrei să fie sănătos și frumos, îți recomandăm să ai aproape Grooming Rake. Acest tool este prevăzut cu pini rotativi din metal care ajută la eliminarea părului mort din blană. În plus, ajută la prevenirea încâlcirii părului, în special la rasele cu blana densă. Este ideal și pentru animalele cu strat gros de blană sau cu straturi duble de păr. Este prevăzut cu mâner ergonomic care ajută la controlul maxim al periei, prevenind alunecarea acesteia și oboseala mâinii. Iată câteva imagini care te pot convinge de eficiența lui.

Grooming Rake
FURminator Grooming Rake – pentru utilizare zilnică
FURminator Grooming Rake
Și pisicuțelor le place să fie pieptănate cu Grooming Rake 🙂
FURminator Grooming Rake
Reține cum arată ambalajul produsului original FURminator Grooming Rake
FURminator – de mare ajutor în perioada de năpârlire
Produsul zilei de la FURminator 🙂

Curry Comb – urmărește clipul ca să vezi cum să-l perii și să-i faci masaj în același timp

Prietenul tău este plin de energie și ar vrea să se joace tot timpul? Câteodată, e nevoie de o pauză, pentru toată lumea (fie vorba între noi, și pentru el 🙂 ) Rezervă-ți puțin timp pentru a sta împreună. Folosește-te de Curry Comb de la FURminator pentru a-l peria și masa, în același timp. Știai că, prin masaj, nu îi aduci doar un beneficiu de ordin fizic, ci consolidezi și relația dintre voi, prin faptul că petreceți timp împreună? 🙂 Ai grijă de pielea, blana și fericirea câinelui tău, în fiecare zi! Bazează-te oricând pe FURminator!

Eliminarea părului năpârlit cu FURminator Undercoat deShedding Tool folosit SĂPTĂMÂNAL

Năpârlirea este proces foarte normal. Cu excepția câtorva rase de câini și pisici care nu au păr, toate celelalte năpârlesc mai mult sau mai puțin. Din păcate, există persoane care aleg să reducă părul mort prin tunderea la piele a animalului de companie. Însă nu toate rasele de câini/pisici se pretează la a fi tunse. Nicidecum rasele nordice și, din nefericire, am văzut mulți Siberian Husky, Alaskan Malamute chiar și Chow-Chow ciuntiți, rași, lăsați fără frumoasa lor robă.

Cu puțin efort, răbdare și respect pentru aspectul fizic al prietenului blănos, oricine poate să treacă cu bine peste cea mai intensă năpârlire. Așa ajungem la a doua etapă propusă de FURminator și anume cea a îngrijirii săptămânale.

În funcție de talia și lungimea părului câinelui tău/pisicii tale, creatorii FURminator au gândit produse diferite care, atât timp cât sunt utilizate corespunzător, gestionează de minune problema părului mort ce rezultă în urma năpârlirii.  Să le luăm pe rând, grupate în funcție de specie/talie/tip de păr:

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru CÂINII cu PĂR LUNG

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru câinii de talie toy (XS) cu păr lung

Cățelușii din rasele de talie foarte mică, cu greutate de până în 4,5 kilograme, așa-numitele rase toy (de exemplu: Pomeranian, Chihuahua cu păr lung, Teckel pitic cu păr lung, etc.) poate că nu lasă în urmă la fel de mult păr năpârlit ca un Labrador Retriever, însă și roba lor delicată merită o îngrijire aparte. La ei s-au gândit creatorii FURminator când au scos la lumină peria de mai jos.

Verifică disponibilitatea & prețul
Verifică disponibilitatea & prețul

De ce o recomand (aceste considerente se aplică tuturor modelelor de perii anti-năpârlire – UNDERCOAT deSHEDDING Tool):  

  • Poate fi utilizată o dată sau de două ori pe săptămână, în sesiuni de până la 20 minute, doar pe părul uscat;
  • Peria din oțel inoxidabil pătrunde ușor prin primul strat de păr pentru a îndepărta în siguranță părul deja năpârlit, fără să rănească pielea sau să smulgă părul de la suprafață;
  • Sistemul Skin Guard este cel care face ca peria să alunele delicat pe piele, fără să o rănească;
  • Marginile periei sunt rotunjite și adaptate la forma naturală a corpului cățelului pentru a asigura acestuia un confort sporit în timpul perierii;
  • Butonul FURejector este genial: îl apeși scurt și eliberează părul colectat, fără ca tu să mai pierzi timp să cureți peria;
  • Mânerul ergonomic este foarte comod și eficient, transformând fiecare sesiune de periaj într-o plăcere, căci mâna nu-ți obosește și focusul îți rămâne doar pe misiunea principală: #oblanăfrumoasășimaipuținpărîncasă J
  • Când nu e nevoie să o folosești, e sufiecient să-i pui capacul de protecție a dinților și să o depozitezi în trusa de toaletare a prietenului tău.
Animalul tău de companie adoră să-și petreacă fiecare minut în compania ta? Nu-i așa că e minunat? Dar știi ce mai e minunat? Părul… ? Nu chiar? Încearcă FURminator Undercoat deShedding Tool și scapă de părul năpârlit o dată pentru totdeauna!

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru câinii de talie mică (S) cu păr lung

Oricât ar fi de mic cel mai bun prieten perioadele de năpârlire sunt un stres în plus, atât pentru el, cât și pentru tine. De aceea, îți recomand FURminator, pentru că reduce considerabil părul rezultat în urma năpârlirii. Urmărește clipul ca să te convingi!

Părul câinilor de talie mică cu păr lung (Papillon, Teckel cu păr lung, Bichon Maltese, Spaniel Tibetan, Lhasa Apso, Shih Tzu, Pekingese, etc.) are nevoie de o îngrijire aparte. Se impune descâlcirea frecventă cu ajutorul unui pieptene și, din când în când, mai ales în perioada de năpârlire, utilizarea #FURminatorului. Această variantă i se potrivește câinelui tău de talie mică cu păr lung:

perie anti-năpârlire câine talie mică cu păr lung
Peria are mâner ergonomic, pentru manevrare sigură și comodă, plus buton pentru îndepărtarea ușoară a părului de pe perie.

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru câinii de talie medie (M) cu păr lung

Iată ce spun cei care au folosit peria pentru câinii de talie medie cu păr lung:

”Un produs bun, își face treaba. Am un Labrador și, în perioadele de năpârlire, acest produs este minunat.” (Andreea)

”Aveam dubii în privința lui, dar într-adevăr scoate părul care urmează să cadă. Se vede diferența pe podea, sau mai bine zis nu se vede. Înainte aspiram zilnic ,acum mai merge să stai o zi, două. Câinele îl suportă daca îi dau recompense, dar nu e cel mai compliabil dintre animale în ceea ce privește periatul.” (Bianca)

”Voiam varianta L, dar nu era in stoc, asta este deja generația a 2-a de Furminator pe care o iau, sunt foarte împăcat cu el, pe primul pur și simplu nu îl mai gasim, iar noi având un Husky nu se prea poate fără! Recomand! (Okty)

Un produs FURminator special creat pentru îndepărtarea părului rezultat în urma năpârlirii.
Perie pentru caini cu blana lunga Furminator M
Grație butonului FURejector, scapi super repede de părul adunat pe perie 😉

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru câinii de talie mare (L) cu păr lung

Câine mare = mai mult păr năpârlit prin casă, pe haine/mobilă/covoare. Corect? Corect!

Câine mare = mai mult timp dedicat îngrijirii sale. Corect? Corect!

Câine mare = îngrijire eficientă cu produsele FURminator alese corect.

E adevărat că un câine de talie mare, ca să nu mai vorbim de unul giant, aduce cu sine un timp prelungit de periere, toaletare, îmbăiere, etc. Însă, cu răbdare și înarmați cu ustensilele potrivite, provocarea de a îngriji părul lung al unui câine de talie mare poate fi dusă la bun sfârșit. După cum ai văzut la produsele UNDERCOAT deSHEDDING prezentate de mai sus, designul periei care se recomandă a fi utilizată o dată sau de două ori pe săptămână este foarte prietenos cu pielea și părul animalului de companie. Iată încă un clip foarte util care reflectă eficiența acestui tool FURminator:

FURminator câine L păr lung

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru câinii de talie giant (XL) cu păr lung

Pentru câinii de talie foarte mare (Ciobănesc de Berna, Ciobănesc de Pirinei, Saint Bernard cu păr lung, Ogar Irlandez, Leonberger, Newfoundland/Terra Nova, Mastiff Tibetan, etc.) nu se va utilizat Furminatorul L prezentat mai sus (cel albastru) pentru că a fost creat un tool special pentru ei (uită-te după FURminatorul de culoare roșie 😉 )

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru CÂINII cu PĂR SCURT

Cine spune că acei căței care au păr scurt năpârlesc mai puțin decât cei cu păr lung, nu face decât să încurajeze un mit, un neadevăr. Și câinii cu păr scurt năpârlesc și tot de două ori pe an – primăvara și toamna – ba uneori chiar și între aceste perioade. De aceea, indiferent de lungimea și desimea părului, câinele trebuie îngrijit corespunzător, zi de zi. Acest lucru implică un control amănunțit la nivelul pielii, deparazitări (interne & externe), administrare de hrană de calitate & suplimente alimentare, îmbăiere corectă – atunci când e nevoie și periere zilnică. Iată mai jos care sunt periile FURminator potrivite câinilor cu păr scurt (se disting cinci modele, în funție de talia fiecărui câine):

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru câinii de talie toy (XS) cu păr scurt

Click pe poză ca să verifici disponibilitatea produsului & prețul acestuia 🙂

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru câinii de talie mică (S) cu păr scurt

Fiecare prieten este diferit. Si nu ne referim doar la temperament sau la nivelul de energie, ci la tipul de par/blana care-l caracterizeaza, precum si la talie. Exista caini toy sau caini de talie mica cu par lung, scurt, ondulat sau sarmos; caini de talie medie cu blana lunga, bogata sau cu par scurt; caini de talie marie si chiar giant cu par lung, dar si cu par scurt. Specialistii #FURminator au gasit solutii pentru toti. Fiecare tip de talie si tip de blana/par are un #UndercoatdeShedder dedicat. Cel din imaginea alaturata este creat special pentru cainii de talie mica cu par scurt! Click pe foto ca să vezi prețul & dacă este pe stoc 😉

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru câinii de talie medie (M) cu păr scurt

Click pe poză ca să verifici disponibilitatea produsului & prețul acestuia 🙂

Descoperă articolul dedicat rasei Bulldog Englez pentru a afla mai multe info utile despre istoria sa, comportament, îngrijire, educație.

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru câinii de talie mare (L) cu păr scurt

Click pe poză ca să verifici disponibilitatea produsului & prețul acestuia 🙂

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru câinii de talie giant (XL) cu păr scurt

Click pe poză ca să verifici disponibilitatea produsului & prețul acestuia 🙂

Părul crește în cicluri/faze sau etape. Când atinge o anumită lungime – care este determinată de profilul genetic al individului – creșterea se oprește. Fiecare ciclu de creștere constă în patru faze: creștere, regresare, ”odihnă” și năpârlire. Câinii, pisicile și iepurii trec continuu prin aceste faze. Dintre acestea, faza de năpârlire pare a fi cea mai anevoioasă. Pentru ca etapa de năpârlire să nu mai fie supărătoare nici pentru animal, dar nici pentru posesorul acestuia, soluția perfectă este oferită de periile FURminator!

Păr lung vs. păr scurt / Talie XS/S/M/L/XL

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru PISICI cu PĂR LUNG

Ce spun cei care au achiziționat peria anti-năpârlire pentru pisică de la Furminator:

”Nu credeam ca poate aduna atat par!” (Sorin)

”Super practic!” (Ionela)

”Foarte practic. La prima folosire am scos păr cât pentru două pisici.” (Daniel)

”Un produs deosebit care isi face treaba excelent, curata foarte bine parul in exces al animalelor, fara sa doara sau sa deranjeze.” (Iulia)

Spre deosebire de varietatea produselor Undercoat deShedding pe care le întâlnim la câini, la pisici sunt câte două pentru fiecare categorie de lungime de păr. Iată-le pe cele pentru păr lung:

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru pisicile de talie medie sau mare (M/L) cu păr lung

Este foarte important ca blana pisicii tale să fie corect îngrijită. O blană frumoasă și sănătoasă se obține printr-o alimentație de calitate, oferirea de suplimente nutritive speciale, periaj zilnic/săptămânal, îmbăiere ocazională. Pentru pisicile de talie medie și mare cu păr lung, FURminator a creat un tool special care le ajută foarte mult în perioada de năpârlire. Urmărește clipul de mai sus ca să vezi cât de ușor este de utilizat.

Click pe poză ca să verifici disponibilitatea produsului & prețul acestuia 🙂

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru pisicile de talie mică (S) cu păr lung

Pisica cu păr lung este o apariție încântătoare. Senzația pe care o ai atunci când îți afunzi palmele în blana ei moale depășește cu mult plăcerea de a o admira de la distanță. Dar ce te faci când, după o ”sesiune” de alint și mângâieri, când o dai jos din brațe hainele tale păstrează din plin amintirea ei vie? Exact, despre păr vorbesc! Atunci știi că e vremea să pui la treabă FURminatorul.

Click pe poză pentru a vedea prețul și disponibilitatea produsului
Iată cât de ușor de utilizat este această perie! Lasă și tu un comentariu la clip dacă ai folosit-o și spune-le și altora părerea ta despre FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru pisicile de talie mică (S) cu păr lung

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru PISICI cu PĂR SCURT

Pisicile pot să năpârlească masiv și nu vorbim aici doar de cele cu păr lung, pentru că și pisicile cu păr scurt o fac. În plus, față de firele de păr lung, cele scurte sunt mai țepoase, rigide și se înfig serios în țesături, lăsându-se greu date la o parte. Pe principiul mai bine să prevenim, decât să tratăm, recomand ca, în perioadele de năpârlire, de două ori pe săptămână să pui la treaba vestitul 𝐅𝐔𝐑𝐦𝐢𝐧𝐚𝐭𝐨𝐫 𝐔𝐧𝐝𝐞𝐫𝐜𝐨𝐚𝐭 𝐝𝐞𝐒𝐇𝐄𝐃𝐃𝐈𝐍𝐆 𝐭𝐨𝐨𝐥, bineînțeles, cel potrivit pentru pisica ta. Cu ajutorul acestuia vei aduna părul mort mai înainte ca el să-și găsească loc pe hainele tale, pe covoare sau mobilier.

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru pisicile de talie medie sau mare (M/L) cu păr scurt

Un super produs de la FURminator, cu 48 de review-uri pozitive: 44 de 5 stele, 4 de 4 stele! Noi zicem că o sumă de recenzii de aproape 5 stele per total pozițonează peria Furminator anti-năpârlire pentru pisici de talie medie și mare cu păr scurt într-o poziție fruntașă în topul aprecierilor.

Iată ce spun câțiva dintre cei care au achiziționat-o:

”Mult mai eficient fata de orice alt produs de genul încercat pana acum.” (Adina)

”Peria este eficienta, iar livrarea a fost fara probleme, ca de obicei.” (Gabriel)

”Peria este excelenta. Aduna extrem de bine atat parul aspru si lung, cat si puful. Isi merita banii 100%.” (Sorina)

”Este absolut fantastic! Nu știu cum am trăit până acum fără acest produs (având 2 pisici). Este pur și simplu un must have pentru orice persoană care are pisici. Curăță firele acelea moarte foarte bine, foarte ușor și pe lângă asta, pisicile noastre sunt încântate de proces.” (Ade)

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru pisicile de talie mică (S) cu păr scurt

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru animale mici (iepuri, porcușori de Guineea, dihori, etc.)

E adevărat că nu este pe locul întâi în topul preferințelor iubitorilor de animale de companie, dar se numără în top 5, ceea ce nu poate decât să ne bucure. 🙂

Simpaticul iepuraș poate fi un animal de companie extraordinar, iar dacă este îngrijit cu atenție, iubit și hrănit corect, îți va fi alături mult timp. Ține minte:

– iepurele este un animal destul de fricos, așa că poartă-te cu blândețe și multă, multă iubire;

– nu este pretențios în ceea ce privește hrana și oricând va fi super încântat să-i oferi câteva frunze de salată și morcovi;

– este bine ca micul tău prieten să aibă un loc, un culcuș numai și numai al lui;

– la fel ca pisica și câinele, iepurele năpârlește așa că e bine să ai și instrumente de toaletare speciale pentru el. FURminator a creat o perie specială pentru iepurași și alte rozătoare pe care o găsești și în petshopurile din offline, dar și în online.

Știai că…

… dihorii își schimbă blana de două ori pe an, primăvara și toamna? Pe lângă dietă, care joacă un rol foarte important în procesul năpârlirii, periajul este și el esențial.

Mult mai eficace decât orice perie sau trimer este FURminatorul pentru rozătoare. Micuții prietenii nu au nevoie doar de hrană potrivită, de grijă și iubire, ci și de o îngrijire adecvată a blăniței.

FURminator pentru dihori
Năpârlirea nu este caracteristică doar câinilor, pisicilor, căluților ci se întâmplă și altor mamifere mai mititele. FURminator s-a gândit și la acestea și a creat un tool special pentru ele, mic ce-i drept, dar super eficient 🙂
Animalele mici adoră să alerge peste tot prin casă. De asemenea, le place foarte mult să se cuibărească în brațele tale, dar… ție îți place să îți rămână păr pe haine? Nu prea? Încearcă FURminator Undercoat deShedding și vezi diferența! Află mai multe din acest clip. Nu uita să dai subscribe canalului YouTube FURminator România!

FURminator UNDERCOAT deSHEDDING Tool pentru cai/ponei/măgăruși 

„Calul este darul lui Dumnezeu pentru omenire” spune un proverb arab.

Acest nobil prieten merită să fie respectat și îngrijit așa cum se cuvine. Plecând de la aceste considerente a luat naștere peria Undercoat deSHEDDING pentru cai, care poate fi găsită și în magazinele din România. Folosește-o cu încredere pentru îngrijirea prietenului tău!

VERIFICĂ PREȚUL PE EMAG
𝐅𝐔𝐑𝐦𝐢𝐧𝐚𝐭𝐨𝐫® 𝐆𝐫𝐨𝐨𝐦 𝐋𝐢𝐤𝐞 𝐚 𝐏𝐫𝐨 – ia-ți ”La revedere!” de la părul de iarnă al calului tău.
Peste iarnă, căluții se ”îmbracă” și ei cu un strat gros de păr care va începe să năpârlească de îndată ce vremea începe să se încălzească.
Altfel spus, năpârlirea de primăvară îi privește și pe ei, dar și pe noi, oamenii lor, care trebuie să ne ocupăm așa cum se cuvine de aspectul și sănătatea părului lor.
Așadar, pentru a elimina cu succes părul care năpârlește, există 𝐅𝐔𝐑𝐦𝐢𝐧𝐚𝐭𝐨𝐫® 𝐔𝐧𝐝𝐞𝐫𝐜𝐨𝐚𝐭 𝐝𝐞𝐒𝐇𝐄𝐃𝐃𝐈𝐍𝐆 special pentru căluți, care nu strică textura firului de păr și nici nu lezează pielea, atât timp cât este folosit corect, conform indicațiilor. L-ai încercat până acum?

Îmbăierea/curățarea corectă cu produsele FURminator

FURminator Bathing Brush

E timpul pentru băiță! La un moment dat, toți cățeii au nevoie de o îmbăiere ca la carte. Cât de des trebuie repetat procesul, asta depinde de stilul lor de viață. Dacă ai un câine activ, care mai toată ziua este pe afară, prin grădină, la joacă, atunci da, ar trebui spălat mai des decât unul care, cât e ziua de lungă, lenevește în interior. Sunt de de părere că o baie bună îi face blana lună, mai ales dacă folosești peria specială FURminator Bathing Brush!

FURminator Bathing Brush

Cu ajutorul acesteia, părul este descâlcit și, în același timp, favorizează curățarea în profunzime a blăniței și a pielii, deoarece distribuie șamponul uniform și eficient. Da, asta e o altă super-putere a 𝗙𝗨𝗥𝗺𝗶𝗻𝗮𝘁𝗼𝗿 𝗕𝗮𝘁𝗵𝗶𝗻𝗴 𝗕𝗿𝘂𝘀𝗵: poate fi umplută cu șamponul sau balsamul preferate și, prin acționarea butonului cu care este prevăzută, ajunge pe păr exact cantitatea necesară pentru spălarea corectă a celui mai bun prieten. Super cool, corect?!

Când cel mai bun prieten are nevoie de o baie, Bathing Brush este exact ceea ce ai/are nevoie. Peria se umple ușor cu șampon sau balsam și este confortabil de mânuit. 𝐅𝐔𝐑𝐦𝐢𝐧𝐚𝐭𝐨𝐫 𝐁𝐚𝐭𝐡𝐢𝐧𝐠 𝐁𝐫𝐮𝐬𝐡 are un design sofisticat, capacul este prevăzut cu un buton pentru dozare, care îți permite să aplici șamponul pe blana câinelui/pisicii. Perii flexibili descurcă blana, permițând produsului de îngrijire să ajungă mai bine la piele. În plus, perii sunt și moi, astfel că această perie pentru șampon este potrivită și pentru animalele cu pielea sensibilă. Folosirea FURminator Bathing Brush plus a unui șampon adecvat contribuie la sănătatea pielii și blănii animalului tău de companie.

FURminator Spray deShedding

Câinele tău nu e bun prieten cu îmbăierea, dar e musai să-l cureți ca să poți să te mai apropii de el? Ar fi simplu dacă ai apăsa pe un buton și ai rezolva problema, dar lucrurile nu stau chiar așa. FURminator are totuși o soluție simplă, rapidă și mai ales eficientă ca să-ți ”reîmprospătezi” cel mai bun prieten:

𝐅𝐔𝐑𝐦𝐢𝐧𝐚𝐭𝐨𝐫 𝐒𝐩𝐫𝐚𝐲 𝐝𝐞𝐒𝐡𝐞𝐝𝐝𝐢𝐧𝐠 se numește minunea și e super ușor de folosit, chiar și în lipsa apei (câinele tău va fi încântat, vei vedea): pulverizează conținutul pe blana câinelui, apoi folosește o perie sau un prosop ca să distribui bine produsul. Formula îmbogățită cu glicerină și ulei de semințe de afine este blândă cu pielea și ajută atât la curățarea blăniței, cât și la eliminarea mirosurilor neplăcute; ulterior nu trebuie să folosești apă pentru a clăti părul câinelui. Câinele tău îți va mulțumi că l-ai curățat fără să-l bagi sub duș!

Ai folosit deja spray-ul FURminator deShedding? Lasă un review aici ca să-i ajuți și pe alții să facă alegerea corectă!

Colectarea părului nedorit de pe haine, mochetă, mobilier, etc.

FURminator Hair Collection Tool

O blană frumoasă și mai puțin păr în casă! Asta-i combinația ideală, dar ea se obține folosind produsele corecte: peria corespunzătoare tipului de păr pe care animalul tău de companie îl are (ți le-am prezentat mai sus) plus peria pentru colectarea părului deja năpârlit. Iată un clip în care poți vedea, pas cu pas, cum să o folosești:

FURminator Hair Collection tool

Ai grijă la fake-uri!

Ți-am spus mai sus cât de important este să ai grijă de pielea și blana câinelui tău. Cu siguranță știai și tu aceste lucruri, dar trebuia să-ți arăt prin exemple foto & video cât de important este să alegi cu grijă produsele pe care le folosești în acest sens, că este bine să alegi produsul real, și nu unul fals/fake, un produs contrafăcut care, bineînțeles, nu îndeplinește calitățile celui original.

Căci da, există FURminatoare contrafăcute care-ți promit marea cu sarea deși ele sunt doar copii nereușite ale unor produse de top, patentate de ani de zile.

Ce ai de făcut?

Reține sigla corectă!

Întreabă-mă atunci când vrei să faci o achiziție pentru că pot  să te direcționez către sursa corectă, către produsul real. Sunt aici să te ajut atunci când vine vorba nu doar de îngrijirea părului animalului tău de companie, ci de întreaga relație pe care o ai cu el.

Dacă ai o perie și te îndoiești că ar fi un FURminator real, lasă-mi un mesaj cu o fotografie pentru a te lămuri dacă ai un fake sau deții originalul.

FURminator fake

În loc de concluzie

Dacă ai un animal de companie nu uita că părul său trebuie îngrijit zilnic și obligatoriu trebuie să-i acorzi o atenție sporită în perioadele de năpârlire intensă (primăvara și toamna). Unii câini/pisici năpârlesc, mai mult sau mai puțin, tot timpul anului. De aceea e bine să ai propria trusă de toaletare. Nu alege calea ușoară, aceea de a-ți tunde animalul de companie, căci nu toate rasele de câini sau de pisici se pretează la a fi tunse. Optează pentru a utiliza produse de calitate, cum sunt cele de la FURminator. Din trusa de toaletare a lui Nosy făcea parte Dual Grooming Brush pe care o utilizam zilnic și FURminator deShedding Tool pentru câini de talie medie (M) cu păr lung – adică FURminatorul portocaliu, ca să-ți fie mai ușor să-l recunoști :). E ușor să alegi FURminatorul potrivit, dar dacă nu te descurci, îmi poți scrie oricând pentru a te ajuta sau poți lăsa un mesaj pe pagina de Fakebook FURminatorRomânia ca să primești îndrumările necesare.

*acest articol conține link-uri de afiliere.

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

11 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *