Cel mai bun aspirator pentru părul animalelor de companie
Câini,  Cu PET-ul la shopping!,  Recomandări

Cel mai bun aspirator pentru părul animalelor de companie

Cel mai bun aspirator pentru părul animalelor de companie nu ar trebui să lipsească din nicio locuință unde trăiesc căței și pisici care năpârlesc. Ai un Labrador Retriever sau poate un Husky Siberian? Este #celmaibunprieten un Malamut de Alaska, un Ciobănesc German sau o rasă mixtă, dar cu păr și subpăr din belșug? Sau poate îți împarți viața cu o pisică sau cu mai multe, iar acestea năpârlesc masiv? Dacă ai bifat măcar un punct din acestea, atunci da, ai nevoie de un aspirator special pentru a strânge părul de la animalele de companie.

Este de la sine înțeles că principala grijă o va reprezenta toaletarea corespunzătoare a blăniței animalelor, folosind produse speciale, după cum am descris mai pe larg în articolul – ”FURminator – de ajutor în perioada de năpârlire”. Însă, există situații când părul prietenilor blănoși se răspândește peste tot prin casă, pe covoare și canapele, rămâne prin cele mai ascunse cotloane, iar tu îți dorești ca locuința ta să arate lună! Acest lucru te poate irita, deși ești conștient(ă) că animalul tău de companie nu are nicio vină. Până la urmă, și ție îți pică părul, nu-i așa? Dar să stai să-l aduni cu mătura, cu o perie sau cu ajutorul unui aspirator care nu este dotat cu o putere prea mare, poate fi frustrant.

Tocmai de aceea am făcut, special pentru tine, o selecție a celor mai eficiente și renumite aspiratoare care te scapă cât ai clipi de părul nedorit de prin casă. Chiar dacă mai jos vei regăsi modele diverse, sfatul meu este să selectezi cel mai bun aspirator pentru părul animalelor de companie care să te avantajeze, atât din punct de vedere financiar, cât și ca depozitare, căci unele sunt mai lesne de depozitat decât altele. Indiferent de brand-ul ales, că optezi pentru Bosch, Samsung, Rowenta sau Electrolux, citește cu atenție specificațiile fiecărui model în parte și decide care este cel mai bun aspirator pentru nevoile tale. Poate vrei un aspirator tip robot, sau un aspirator vertical – acestea mi se par mai ușor de depozitat în casă, sau vrei să mergi pe stilul de aspirator clasic (cu sac sau fără), ai posibilitatea să alegi dintre foarte multe modele de bună calitate.

Cel mai bun aspirator pentru părul animalelor de companie

Puncte de reper sau mini-ghid pentru alegerea celui mai bun aspirator pentru părul animalelor de companie

Te-ai decis că vrei un aspirator care să te scape nu doar de praf și mizerie, ci și de părul năpârlit al animalelor tale de companie. Buuuun! Odată luată decizia, rămâne să te hotărăști asupra unui model potrivit nevoilor tale. Iată care sunt criteriile după care m-am ghidat eu atunci când mi-am achiziționat un astfel de produs:

Modalitatea de curățare

În momentul în care intri pe pagina produsului pe care vrei să-l cumperi sau pe paginile mai multor produse – căci ești încă în etapa de research, vezi cum este descrisă modalitatea de curățare, dacă accesoriile din dotarea aspiratorului acoperă și spațiile greu accesibile, curăță prin colțuri sau pe sub mobilier, etc. Ai crede că toate aspiratoarele fac asta, dar ai fi surprins să descoperi că nu toate modelele au aceleași accesorii ce pot fi utilizate în spații greu accesibile, de exemplu.  

Versatilitate

Chiar dacă scopul principal este acela de a elimina părul nedorit din locuință, e clar că vei folosi aspiratorul și în alte circumstanțe, nu doar atunci când animalul de companie este în plin sezon de năpârlire.

Ușor de manevrat

Trăim într-o societate definită prin eficiență, când toate produsele din jurul nostru par a fi create special pentru a ne ușura existența. Așadar, caută un model ușor de manevrat. Dacă nu este un aspirator cu acumulator, ci din acela clasic, pe care îl bagi în priză, asigură-te că are un fir suficient de lung încât să nu trebuiască să schimbi priza pe măsură ce treci cu aspiratorul dintr-o cameră în alta.

Sistemul de filtrare

Este foarte important sistemul de filtrare, mai ales dacă știi că ai alergii. Există filtre create special pentru astfel situații, tot ce ai de făcut este să citești cu atențiie specificațiile producătorului. Știai că există și unele filtre care pot elimina mirosurile neplăcute?

Preț

Stabilește-ți din vreme bugetul, căci astfel de modele pleacă de la 400 – 500 lei și pot urcă până la peste 2000, chiar 4000 de lei.

Modalitate de depozitare

Dispui de o locuință generoasă sau stai într-o garsonieră? În funcție de spațiul de depozitare de care dispui, alege un model pe care îl poți așeza într-un loc dedicat, astfel încât să nu te încurce, să nu-ți stea în cale.

Modele de aspiratoare care strâng eficient părul lăsat în urmă de animalul tău de companie

Alege cel mai bun aspirator ROBOT pentru părul animalelor de companie

Aspiratoarele robot special concepute pentru a aspira părul animalelor de companie sunt dispozitive inovatoare care au devenit din ce în ce mai populare mai ales în rândul celor care au câini și/sau pisici. Aceste dispozitive au câteva caracteristici cheie:

 • Putere mare de aspirare: sunt echipate cu motoare puternice care pot sufla și aspira părul și mizeria cu ușurință de pe podea;
 • Perii speciale: multe aspiratoare robot au perii special concepute pentru a colecta părul în mod eficient. În plus, aceste perii pot fi ajustate pentru a se potrivi diferitelor tipuri de podele și suprafețe;
 • Senzori de detectare a murdăriei;
 • Programabile și ușor de controlat prin aplicație: pot fi programate să efectueze curățări automate la ore specifice și pot fi controlate de la distanță prin intermediul aplicațiilor mobile;
 • Aceste aspiratoare au, de obicei, filtre speciale pentru a capta particulele mici și alergenii care pot fi eliberați în aer de părul animalelor. Ele au, de asemenea, rezervoare de praf care trebuie golite periodic;
 • Încărcare automată: după fiecare ciclu de curățare, aspiratorul robot se întoarce la stația de încărcare pentru a se reîncărca, astfel încât să fie mereu pregătit pentru următoarea sesiune de curățenie;
 • Zgomot redus: multe modele de aspiratoare robot pentru părul animalelor de companie sunt proiectate să funcționeze în mod silențios, astfel încât să nu deranjeze animalele de companie sau oamenii din casă.

Ești convins că aspiratorul robot poate fi o soluție eficientă pentru menținerea curățeniei în casele cu animale de companie? Vezi mai jos ce modele îți propunem pentru achiziție.

Robot de aspirare Rowenta X-Plorer S75S Animal & Allergy

Ce este super eficient la acest gen de aspirator este că lucrează el pentru tine. Tu doar trebuie să-i ”spui” ce are de făcut, iar el se conformează lăsându-ți locuința curată și luminoasă. Datorită tehnologiei de ultimă generație și a sistemului de navigare ultra precis, aspiratorul robot Rowenta X-Plorer S75 S Animal & Allergy face o treabă minunată, în timp ce tu îți vezi de alte treburi.

Puncte forte

 • Navigare ultra precisă pe bază de laser – Smart Exploration 8.0;
 • Acțiune de curățare 4 in 1: perie laterală pentru colțuri și zone greu accesibile, perie Turbo pentru păr/blană/scame, motor BLDC ce asigură o aspirare eficientă + mopul cu Sistem Smart Aqua Power pentru curățarea suprafețelor;
 • Volumul de apă poate fi ajustat în funcție de tipul de podea;
 • Hartă permanentă personalizabilă în funcție de camere/etaje;
 • Setări personalizate: stabilești ușor zonele de acces, activezi modul de curățare Smart Spot, gestionezi sesiunile de curățare din fiecare cameră;
 • Escaladează obstacolele până la 18 mm;
 • Este silențios;
 • Bateria are o autonomie de până la 120 minute și o arie de acoperire de 120 mp astfel că poți curăța lejer întreaga locuință cu o singură încărcare.

Puncte slabe

 • Nu este dotat cu prea multe accesorii;
 • Preț destul de măricel, dar există șanse să-l găsești la ofertă.


”E un aspirator foarte bun. I-am setat program să facă curat dimineața, o dată la două zile și mi-a ușurat viața substanțial. Am și pisici, și imediat casa se umple de păr. Roboțelul mă ajută să mențin curățenia. Îmi place că își ajustează singur puterea de aspirare când urcă pe covor. Și funcția de mop e ok, însă trebuie să circule camera de minimum două ori ca să aibă ceva efect mopul. Estetic vorbind, roboțelul se potrivește casei. All in all, foarte ok.”

Ana

Robot de aspirare Rowenta X-Plorer Serie 95 Total Care

Iată un model mai performant decât ”fratele” lui mai mic pe care l-am prezentat mai sus. Robotul de aspirare Rowenta X-Plorer Serie 95 schimbă regulile jocului când vine vorba de curățenia locuinței, fiind combinația ideală dintre un aparat silențios și ultraperformant, cu posibilitatea de a fi programat să aspire după cum îi stabilești de dinainte. Beneficiază de un motor foarte puternic, de până al 12000 Pa, care duce la rezultate remarcabile. Nu există suprafață pe care acest aspirator robot să nu o poată curăța eficient. Chiar și cele mai ascunse colțuri din casă vor fi atent aspirate.

Puncte forte

 • Acțiune de curățare 4 in 1 cu tehnologie de navigare și cartografiere de ultimă oră;
 • Beneficiază de: două perii laterale pentru colțuri și margini, trei perii centrale pentru toate tipurile de suprafețe (perie Animal Turbo pentru utilizare zilnică, perie Precision Turbo pentru aspirarea firelor lungi de păr, Perie Downy Turbo pentru particulele fine de praf), smart aqua power – cu ajutorul acestei dotări, robotul aspiră și spală în același timp, eliminând eficient praful, părul și urmele de lăbuțe lăsate în urmă de animalul tău de companie;
 • Îi poți controla fiecare mișcare atunci când te conectezi la el prin Wi-Fi, cu ajutorul aplicației Rowenta X-plorer Series 75&95;
 • Ai posibilitatea să realizezi harta locuinței, să denumești camerele, să ajustezi puterea de aspirare în funcție de cameră/suprafață, să delimitezi zonele de acces, să setezi debitul de apă din mop, etc. În memoria robotului se pot fixa patru hărți diferite;
 • Poți să programezi sesiunile de curățenie în funcție de zile, interval orar, mod de curățare; îi poți da și comenzi vocale;
 • Este dotat cu sistemul inteligent Auto Boost care detectează tipul podelei și ajustează automat puterea de aspirare pentru eficiență maximă;
 • Este un model silențios;
 • Este dotat cu trei mopuri: cel standard, pentru utilizarea zilnică, Animal Scrub Mop care acționează eficient asupra petelor persistente și Allergy Electrostatic Mop, pentru acțiunea electrostatică uscată asupra particulelor fine;
 • După finalizarea fiecărei etape de curățenie, robotul se întoarce automat la stația de încărcare, iar același lucru se va întâmpla și dacă, în timpul curățeniei, nivelul bateriei scade. După ce se reîncarcă, își va relua procesul de curățare fix de acolo de unde s-a oprit;
 • Bateria are o autonomie de până la 225 minute când este folosit în treapta minimă de putere, iar timpul necesar încărcării complete este de patru ore;
 • Recipientul de praf este ușor de golit;
 • Toate componentele sunt ușor de montat și de manevrat;
 • Lavetele din microfibră ale mopului se pot curăța în mașina de spălat.

Puncte slabe

 • Prețul este ridicat, însă există și momente când acest produs poate fi la ofertă.


„L-am cumpărat în noiembrie anul trecut și sunt foarte mulțumită. Am două pisici și nu aș mai putea trăi fără el. Recomand!”

Lucia S.

Alege cel mai bun aspirator FĂRĂ SAC pentru părul animalelor de companie

Aspiratoarele fără sac sunt dispozitive de curățare eficiente și convenabile, care au avantaje semnificative pentru persoanele care au animale de companie și se confruntă cu părul lor rezultat în urma năpârlirii. Iată câteva beneficii cheie ale acestor aspiratoare:

 • Principalul avantaj al acestora este tocmai că nu au sac; în schimb, folosesc un container colector pentru a aduna murdăria, praful și părul. Acest lucru face ca vidarea să fie mult mai ușoară și mai economică pe termen lung, deoarece nu mai trebuie să cumperi saci de schimb;
 • Putere bună de aspirație: sunt echipate cu motoare puternice și tehnologii de aspirare eficiente care pot aduna părul de animale de companie de pe podele și covoare;
 • Filtrare de înaltă calitate: pentru cei care au animale de companie, un filtru de calitate superioară este esențial pentru a elimina alergenii și particulele mici care pot fi eliberate în aer de părul și pielea animalelor. Multe aspiratoare fără sac sunt dotate cu filtre HEPA, ceea ce contribuie la îmbunătățirea calității aerului din locuință;
 • Capacitate mai mare de colectare a murdăriei: de obicei, aspiratoarele fără sac au o capacitate mai mare de colectare a murdăriei în comparație cu sacii tradiționali, ceea ce înseamnă că poți face mai multă curățenie înainte de a goli containerul;
 • Cost eficient pe termen lung: deși prețul inițial al unui aspirator fără sac poate fi mai mare decât cel al unui aspirator cu sac, economisești bani pe termen lung, deoarece nu mai trebuie să achiziționezi saci de schimb;
 • Ușor de întreținut: de obicei, trebuie spălate și curățate doar containerul colector și filtrele, la intervale regulate;
 • Versatilitate: multe modele de aspiratoare fără sac sunt concepute pentru a funcționa pe diferite tipuri de suprafețe, de la covoare și parchet la gresie și podele dure;
 • Portabilitate: aspiratoarele fără sac sunt, de obicei, mai ușoare și mai ușor de manevrat decât aspiratoarele mai mari.

Descoperă mai jos trei modele de aspiratoare fără sac, pe care le-am ales bazându-mă nu doar pe specificațiile lor de top, ci și datorită numărului mare de recenzii pozitive.

Aspirator fără sac Rowenta Compact Power Cyclonic Animal Careperformanță înaltă și design ergonomic

Am ales acest aspirator fără sac pentru că are un preț destul de decent, comparativ cu alte modele performante. Este cotat la aproximativ 5 stele din punct de vedere calitativ, în urma a peste 2000 de review-uri. Beneficiază de un filtru super eficient, iar recipientul de colectare a prafului are o capacitate de 1,5 l. În plus, design-ul său este simplu, ergonomic, aspiratorul este nu doar ușor de utilizat, ci și de depozitat.

Puncte forte

 • Cap de aspirare de înaltă performanță care înlătură cu ușurință murdăria de pe suprafețele dure;
 • Dotat cu tehnologie mono-ciclonică ce oferă un nivel dublu de filtrare pentru a capta 99,98% din praful aspirat; acest filtru de maximă eficiență, înlătură alergenii și previne înmulțirea bacteriilor;
 • Motor EffiTech cu tehnologie de ultimă generație;
 • Consum redus de energie (prin comparație cu alte modele);
 • Prevăzut cu peria Turbo Mini care îi ajută foarte mult pe cei care au animale de companie, curățând eficient mobilierul și covoarele;
 • Cablul de alimentare are o rază de acțiune de 8,8 m;
 • Are accesorii special create pentru a aspira în cele mai înguste spații și în locurile greu accesibile.

Puncte slabe

 • Nu am detectat nicio bilă neagră pentru acest tip de aspirator :).


„Putere mare de aspirare, exact ce trebuie. Cordonul de alimentare suficient de lung. La prețul asta merită toți banii.”

Alexandru C.

Model Aspirator fără sac Bosch ProAnimal cu perie Air Turbo PLUS, sistem Easy Clean

Aspiratoarele marca Bosch sunt cunoscute pentru calitatea și performanța lor, iar unele dintre modelele lor sunt, într-adevăr, eficiente în curățarea părului animalelor de companie. Aceste aspiratoare sunt proiectate pentru a face față nevoilor specifice ale proprietarilor de animale de companie, care se confruntă adesea cu probleme legate de părul și mizeria lăsate în urmă. Modelul pe care am ales să îl prezint în rândurile care urmează este unul fără sac, dotat cu o super perie Air Turbo Plus și cu sistem Easy Clean. La secțiunea puncte forte vei înțelege de ce este aspiratorul fără sac Bosh Pro Animal unul dintre preferatele celor care au animale de companie.

Puncte forte

 • Design ergonomic, modern, un model ușor de manevrat și depozitat, care se curăță ușor;
 • Dotat cu peria AirTurbo Plus cu ajutorul căreia poți curăța rapid părul de animale de pe toate suprafețele; această perie se adaptează oricărui tip de pardoseală, dar aspiră foarte eficient și covoarele/mochetele. Datorită funcției SelfClean, părul strâns pe perie poate fi îndepărtat cu o singură atingere de buton;
 • Pe lângă peria AirTurbo Plus, aspiratorul dispune și de o perie universală care asigură o aspirare ca la carte indiferent de tipul de suprafață;
 • Are și o perie creată special pentru curățarea în profunzime a pardoselilor tari, dure, cu rosturi și denivelări, cum sunt cele cu scânduri sau cu plăci de gresie. Bineînțeles, poate fi utilizată și pentru pardoseli mai sensibile și pentru parchet;
 • Motor puternic de 750 W;
 • Filtru igienic HEPA care filtrează 99,95% din particulele fine de praf, bacterii și poluanți;
 • Dotat cu tehnologia AirCycle – senzorul integrat te anunță când trebuie curățat filtrul. Această tehnologie, plus puterea motorului crează o forță centrifugă ce separă praful de aer mult mai eficient;
 • Treptele de putere pot fi ajustate, adaptate fiecărei sarcini de curățare;
 • Pentru că atunci când ai animale de companie părul acestora se regăsește chiar și prin cele mai ascunse locuri din casă, creatorii acestui model de aspirator l-au prevăzut și cu o mini perie AirTurbo care poate fi utilizată pe sub mobilier, pe canapele și tapițerii;
 • Cu ajutorul SmartSensor Control vei știi întotdeauna dacă aspiratorul tău funcționează optim. Afișajul LED îți arată dacă trebuie curățat filtrul astfel încât să te bucuri de cele mai bune rezultate.

Puncte slabe

 • Lungimea cablului de alimentare este de 7 m, alte modele se bucură de o lungime a cablului ceva mai mare, de până la aproximativ 9 m.;
 • Nu este un model extraordinar de silențios;
 • Prețul este măricel, însă există situații când modelul poate fi achiziționat la ofertă.


„Aspiră foarte bine, peria pentru părul de animale este foarte bună. Puțin cam greu de schimbat periile. Zgomotul normal, ca la toate aspiratoarele de această putere.”

Gabriel B.


„Aspiră din covor și cel mai mic fir de păr de cățel.”

Silvan

Citește și: Cele mai bune camere de supraveghere pentru animale de companie

Aspirator fără sac Rowenta Silence Force Cyclonic

Acesta este un model de aspirator fără sac de la Rowenta foarte apreciat pentru silențiozitate și performanță de aspirare. Îți las aici și un manual de utilizare care sper să te ajute în cazul în care vei achiziționa acest model. Iată și alte calități ale Rowenta Silence Force Cyclonic:

Puncte forte

 • Cap de aspirare îmbunătățit, versatil, care alunecă ușor pe toate suprafețele, indiferent că este vorba de cele mai dure – cum sunt parchetul sau gresia, sau de cele mai… pufoase (covoare & mochete);
 • Gestionare eficientă a prafului – prin comparație cu alte modele – datorită sistemului de blocare prevăzut cu design robust care reduce șansele de a deschide accidental capacul; procedura de golire a recipientului pentru praf (de mari dimensiuni – 2.5 l) a fost și ea îmbunătățită;
 • Tehnologie avansată ciclonică + filtre de eficiență înaltă care captează 99,98 % din praf;
 • Model silențios (65dB (A) );
 • Ușor de transportat (dotat cu mâner Ergo Comfort) și ușor de depozitat;
 • Vine la pachet cu un set de accesorii ideal pentru cei care au animale de companie, pentru a aspira sigur și eficient părul și murdăria care ajung până în cele mai greu accesibile locuri;
 • Lungime cablului este de 8,4 m;
 • Prețul reflectă calitatea și dotările acestui model de aspirator fără sac.

Puncte slabe

 • Nu am observat puncte slabe la acest model.


„Am acest model de șase luni și pot să spun că este grozav. Consum mic, putere de aspirare mare, silențios, accesorii multiple. Înaintea lui am avut tot un Rowenta fără sac de 750 de wați consum și pot spune ca este mult peste. Recomand. Preț ok.”

Sandor Zoltan

Alege cel mai bun aspirator CU SAC pentru părul animalelor de companie

Aspiratoarele cu sac au fost mult timp folosite pentru curățarea caselor și încă au locul lor în lumea aparatelor de curățat. Chiar dacă aspiratoarele fără sac și aspiratoarele robot au devenit din ce în ce mai populare, aspiratoarele cu sac rămân o opțiune valabilă și oferă unele avantaje semnificative, inclusiv eficiența în gestionarea părului animalelor de companie.

Iată câteva aspecte de luat în considerare atunci când alegi un aspirator cu sac pentru a face față părului animalelor de companie:

 • Eficiența în gestionarea părului de animale de companie: aspiratoarele cu sac sunt adesea echipate cu filtre și tehnologii de aspirație puternică, ceea ce le face eficiente în gestionarea părului animalelor de companie. Acestea pot să adune eficient părul de pe covoare, podele dure, mobilă și alte suprafețe;
 • Calitatea sistemului de filtrare: multe aspiratoare cu sac sunt dotate cu filtre de înaltă calitate, care ajută la ”capturarea” alergenilor și a particulelor fine de praf/murdărie care pot fi eliberate în aer de părul animalelor de companie. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea calității aerului din casă;
 • Capacitatea sacului de colectare: aceste aspiratoare au, de obicei, saci de colectare a prafului cu o capacitate destul de mare, ceea ce înseamnă că poți face mai multă curățenie înainte de a trebui să înlocuiești sacul;
 • Economie pe termen lung: deși aspiratoarele cu sac implică costuri recurente pentru achiziționarea de saci de schimb, aceștia sunt, în general, mai economici pe termen lung decât achiziționarea filtrelor sau a altor piese de schimb care pot fi necesare la aspiratoarele fără sac.
 • Durabilitate și fiabilitate: aspiratoarele cu sac sunt adesea cunoscute pentru construcția lor robustă și durabilitatea lor. Cu întreținere corectă, acestea pot să reziste ani de zile în stare perfectă de funcționare;
 • Flexibilitate și versatilitate: Aspiratoarele cu sac pot fi utilizate pe o varietate largă de tipuri de podele și suprafețe, inclusiv covoare, parchet și gresie.

Deși aspiratoarele robot și aspiratoarele fără sac sunt alternative la modă, aspiratoarele cu sac rămân atractive pentru cei care doresc o soluție eficientă și convenabilă pentru gestionarea părului animalelor de companie. Dar, până la urmă, alegerea unui aspirator depinde de preferințele și nevoile individuale ale fiecărei gospodării, corect? 😊 Mai jos îți prezint două dintre cele mai eficiente aspiratoare cu sac existente acum pe piață, ambele la un preț decent.

Aspirator cu sac Bosch Serie 8 Pro Animal – Perie Air Turbo PLUS

Chiar dacă este mai voluminos decât modelele de aspiratoare prezentate anterior, Bosch Serie 8 Pro Animal este un aspirator performant, cu capacitate mare de colectare a murdăriei (sac de 5 l), cu perii care-și fac foarte bine treaba chiar și atunci când trebuie să adune tot părul năpârlit de prin casă.

Puncte forte

 • Perie principală înzestrată cu funcția Automatic Power Control care se adaptează automat la orice tip de pardoseală. Părul strâns la nivelul periei se curăță printr-o simplă atingere de buton, cu ajutorul funcției SelfClean;
 • Sacul de praf AirFresh previne eliminarea din locuință a mirosurilor neplăcute datorită tehnologiei cu cărbune activ care filtrează 99,9% din particulele fine de praf;
 • Prevăzut cu filtru igienic HEPA care filtrează extrem de bine particulele fine de praf, bacteriile și poluanții, astfel încât aerul evacuat este mai curat decât cel ambiental. Acest lucru îl face perfect pentru cei care se confruntă cu diverse forme de alergie;
 • Puterea aparatului poate fi reglată în funcție de nevoi;
 • Are derulator automat de cablu;
 • Prețul reflectă calitatea produsului.

Puncte slabe

 • Este un model destul de robust, este mai dificil de depozitat, dar cu siguranță îi vei găsi un loc dedicat, astfel încât să nu te împiedici de el prin casă.

Dacă te decizi să achiziționezi acest model de aspirator cu sac de la Bosch, nu ar fi rău să cumperi și niște saci de rezervă:

Aspirator cu sac Electrolux EPF6Animal cu accesorii Pet

Îmi era dor de acest brand clasic, de Electrolux. Este unul dintre brand-urile care au însoțit copilăriile multora dintre noi, corect? Departe de a fi un clasic, acest model de aspirator poate fi încadrat lejer la clasa ultra performantă, și asta datorită puterii mare de aspirare, sistemului Power Pro care combină motorul eficient cu duza DustPro care îți permite să aspiri pe orice tip de suprafață de la cele mai soft covoare, la cele mai dure dușumeli.

Cel mai bun aspirator pentru părul animalelor de companie

Puncte forte

 • Dotat cu tehnologia 360 grade Motion Technology cu ajutorul căreia poți aspira în cele mai ascunse și greu accesibile colțuri, pe lângă obiecte de mici dimensiuni;
 • Reglare manuală a puterii;
 • Indicator sac de praf plin;
 • Hygiene Filter anti-mirosuri;
 • Fitru Clean Air Filtration;
 • Tub telescopic cu sistem de prindere;
 • Dispozitive de aspirare;
 • Amortizor ErgoShock;
 • Silence Pro System;
 • Mâner frontal.

Puncte slabe

 • Preț destul de mare.


„Dețin acest aspirator de peste un an și nu îi pot găsi vreun defect. Este însoțit de cinci perii suplimentare, și cu toate că nu am un animal de companie ce lasă păr, folosesc toate periile. Mă ajută foarte mult, având un copil alergic la praf și acarieni, atât la aspiratul podelelor, pereților, cât și al saltelelor, iar covorul rămâne fără nicio scamă. Este aspiratorul ideal.”

Emi

Alege cel mai bun aspirator VERTICAL pentru părul animalelor de companie

Aspiratoarele verticale cu capacitatea de a aspira eficient părul animalelor de companie sunt o opțiune populară pentru proprietarii de animale de companie și reprezintă o investiție serioasă, pe termen lung dar care merită, mai ales dacă ai un animal de companie care năpârlește constant. E adevărat că aceste modele nu sunt deloc ieftine, vei vedea că cel de la Dyson depășește 4000 de lei dar achiziția este una de viitor căci nu îți cumperi în fiecare an un aspirator performant.

Citește și: Pat pentru câini – 5 modele de top

Aspirator vertical fără fir Dyson Gen5 Detect Absolute

Spre deosebire de celelalte descrieri de mai sus, acum voi începe recenzia oferită acestui model de către una dintre persoanele mulțumite de achiziția făcută:


„Dyson Gen5 este cel mai bun aspirator din tot ce am testat pana acum. Autonomia de 70 de minute pe modul Eco este mai mult decât suficientă pentru a aspira de trei ori pe săptămână toata casa ( 75 mp). Peria cu iluminare provoacă dependență 🙂 în sensul că odată folosită, nu o să vrei să mai aspiri cu altceva, pentru că vei vedea efectiv praful de pe podea, praf care altfel nici nu îți dai seama că este prezent în casă. Am ales Gen5 de la Dyson și pentru filtrarea HEPA. Când ai copii ești tot mai atentă la calitatea aerului din casa, iar filtrarea HEPA îmi dă siguranța că praful, odată aspirat, nu mai ajunge înapoi în casă. Ușurința în utilizare, faptul că vine cu doc de perete îl face ușor de montat și de păstrat la încărcat când nu îl folosesc. Nivelul de zgomot este ca la un espressor cu capsule, adică nu deranjează, dar se aude. Dyson is the best!”

Marinush
Cel mai bun aspirator pentru părul animalelor de companie

Se spune că acesta ar fi unul dintre cele mai puternice și mai inteligente aspiratoare fără fir cu filtrare HEPA.

Puncte forte

 • Tehnologie de ultimă generație care permite captarea a 99,99% dintre particulele ultrafine de până la 0.1 microni, inclusiv viruși;
 • Putere foarte mare de aspirare – indiferent de suprafață – generată de motorul Dyson Hyperdymium cu tehnologie Radial Root Cyclone care are 135.000 de rotații pe minut;
 • Capătul de curățare Fluffy Optic dezvăluie particulele microscopice de praf și murdărie care nu ar fi vizibile în mod normal. Fasciculul de lumină ajunge până la 300 mm, astfel încât nu îți va scăpa niciun firicel de praf;
 • Poate fi transformat imediat într-un aspirator de mână;
 • Întregul aspirator este sigilat conform standardului HEPA H13, nu doar filtrul, iar asta pentru a preveni eliberarea particulelor nocive în aer în timpul aspirării;
 • Are cea mai mare durată de funcționare dintre toate aspiratoarele, astfel încât poți să cureți lejer întreaga locuință dintr-o singură încărcare a bateriei;
 • Cu ajutorul periei de curățare anti-încurcare, îndepărtează eficient inclusiv firele de păr lăsate în urmă de animalele de companie, indiferent de suprafața pe care acestea se regăsesc;
 • Stație de andocare & încărcare inclusă care poate fi montată pe un perete.

Puncte slabe

 • Capacitate redusă de colectare (0,77 l).

Aspirator vertical fără fir Rowenta XForce Flex 9.60 Animal Care

Am ales să îți prezint și acest model deoarece vine cu un super preț de achiziție și are o mulțime de funcții care te vor ajuta să ai o casă curată. În plus, după cum vei vedea din prezentarea punctelor forte, dar și de pe pagina de achiziție, este un aspirator versatil, ușor de manevrat și de depozitat, cu un design modern, inteligent, dotat cu putere mare de curățare.

”Bucură-te de sesiuni de curățenie fără efort datorită aspiratorului vertical Rowenta Xforce Flex 9.60 Animal Care. Cu o putere de aspirare constantă de până la 100 Air Watts ce oferă o eficiență maximă o perioadă lungă de timp, în timp ce designul cu greutate redusaă- numai 1.1 kg folosind aspiratorul de mână – Xforce Flex 9.60 oferă combinația perfectă dintre performanță și confort. Descoperă o experiență unică de curățare datorită funcțiilor inteligente specifice Rowenta: tub Flex pentru acces ușor sub piesele joase de mobilier fără a te apleca, ecran Smart Control cu informații în timp real, ajustare automată a puterii de aspirare în funcție de tipul podelei și multe altele.” (din specificațiile producătorului)

Puncte forte

 • Putere mare de aspirare cu posibilitate de a fi ajustată în funcție de tipul podelei;
 • Baterie performantă cu o autonomie de până la 45 de minute;
 • Model ușor, design compact;
 • Tub Flex care îți permite să cureți sub piesele joase de mobilier fără să te aplici, în timp ce Power LED te va ghida în spațiile cu lumină redusă;
 • Ecran Smart Control care afișează autonomia rămasă și care te avertizează când este nevoie să cureți filtrul. De asemenea, îți permite să modifici puterea de aspirare pe trei trepte + funcția Boost care este disponibilă separat prin intermediul declanșatorului;
 • Prevăzut cu accesorii Animal Care;
 • Preț bun.

Puncte slabe

 • Capacitate redusă de colectare (doar 0.4 l).

***

Nu uita că alegerea unui aspirator, indiferent de modelul acestuia, depinde în primul rând de preferințele și nevoile individuale ale fiecărei gospodării. Dacă ai animale de companie și părul lor este o problemă constantă, un aspirator cu accesoriile potrivite în acest sens și cu o putere mare de aspirare poate face curățarea locuinței mai eficientă și mai comodă. Cu toate acestea, este important să citești recenziile și specificațiile fiecărui model în parte și să compari specificațiile produselor pentru a alege un model care corespunde cerințelor și nevoilor tale. Succes și alegeri inspirate îți doresc!

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *