Câinele s-a îngrășat
Câini,  Cu PET-ul la shopping!,  Recomandări

Câinele s-a îngrășat? Află cum să remediezi situația

E o vorbă care spune că oamenii nu se îngrașă între Crăciun și Anul Nou, ci acumulează kilograme între Anul Nou și Crăciun! Aceasta se referă la oameni, e adevărat, dar poate fi aplicată și în cazul câinilor, iar acest lucru se vede cu ochiul liber căci s-au înmulțit cazurile de obezitate canină. Câinele s-a îngrășat și, chiar dacă situația nu este gravă, deocamdată, știi că nu e în regulă și vrei să faci ceva să schimbi lucrurile? Citește rândurile de mai jos și află ce ai de făcut, cu ce și când să îți hrănești cel mai bun prieten ca să fie sănătos și în formă maximă.

Dacă vezi că blănosul a luat în greutate, este vital să observi și să reconsideri obiceiurile sale culinare. Notează-ți cu exactitate ce îi dai să mănânce pe parcursul unei întregi zile (hrană uscată/umedă, recompense, gustări între mese, etc.). O atenție sporită trebuie acordată la ceea ce primește ”în secret” (poate chiar ceva din meniul tău), căci orice gustare pe care câinele o primește în completarea dietei de zi cu zi – fie că e vorba despre ceva de ronțăit, fie o gustare umedă – va contribui la numărul zilnic de calorii consumate.

Citește și: 5 recompense homemade pentru căței

De exemplu, dacă obișnuiai să-i strecori o bucățică de carne din propriul mic-dejun sau prânz, te-ai gândit cam câte calorii are aceasta, și care e impactul pe termen lung dacă zi de zi ai acest obicei? Sunt situații când câinele primește gustări de la mai mulți membrii ai familiei (separat sau în același timp pe parcursul unei zile), iar dacă numărul zilnic de calorii depășește bariera normalului, în timp destul de scurt, câinele se va îngrășa. În tot acest tablou care, să fim sinceri, nu este prea îmbucurător, există totuși o veste bună: dacă aceste comportamente sunt depistate și conștientizate din timp, vor fi mai ușor de gestionat pur și simplu oprind gustările nepotrivite dintre mese și dedicând mai mult timp plimbărilor și exercițiilor fizice de care câinele are nevoie să revină la greutatea potrivită.

Cainele s-a ingrasat?
Vezi PREȚ

Câinele s-a îngrășat și nu știi ce recompense să-i oferi?

Trebuie luată o decizie cu privire la recompensele care trebuie eliminate din dieta câinelui (resturi de la masa ta) și cele pe care poți continua să i le administrezi (cu măsură, bineînțeles), după sesiunile de educație sau după o plimbare prelungită. Din această ultimă categorie fac parte recompensele de la 8in1, cum sunt oasele de mestecat 8in1 Delights care nu doar că țin câinele ocupat, dar îl ajută la prevenirea tartrului, la păstrarea sănătății gingiilor, au un conținut redus de grăsimi (circa 2%) și nu reprezintă o parte importantă din aportul zilnic de calorii al câinelui tău. Bineînțeles, în funcție de talia câinelui tău, vei alege sortimentele 8in1 potrivite și îi vei da doar o recompensă pe zi.

Sugestii de recompense de la 8in1

Iată o selecție de recompense 8in1 din gamele Delights, Triple Flavour și Meaty Treats pe care i le poți oferi cu încredere câinelui tău, chiar și după ce-l treci pe ”regim” de slăbit:

Cainele s-a ingrasat? oferă-i 8in1 delights
Vezi PREȚ & DISPONIBILITATE & INFO SUPLIMENTARE

Cainele s-a ingrasat? oferă-i 8in1 triple flavour
Vezi PREȚ & DISPONIBILITATE & INFO SUPLIMENTARE

Cainele s-a ingrasat? oferă-i 8in1
Vezi PREȚ & DISPONIBILITATE & INFO SUPLIMENTARE

Vezi PREȚ & DISPONIBILITATE & INFO SUPLIMENTARE

Cainele s-a ingrasat? oferă-i 8in1 triple flavour wings
Vezi PREȚ & DISPONIBILITATE & INFO SUPLIMENTARE

VEZI PREȚUL recompenselor MEATY TREATS și alte INFORMAȚII UTILE despre acestea

Câinele s-a îngrășat? Află care e hrana potrivită pentru el

Cât privește hrana potrivită pe care o poți oferi câinelui care are probleme cu kilogramele în plus, prietenii de la Eukanuba România ți-au pregătit trei sortimente interesante:

Hrană uscată EUKANUBA Adult din gama Daily Care pentru câinii supraponderali (potrivită și pentru exemplarele sterilizate)

EUKANUBA Daily Care Overweight, destinată câinilor supraponderali și sterilizați are cu 50% mai puțină grăsime comparativ cu alte sortimente Eukanuba, ajutând la reducerea grăsimii corporale și menținând, în același timp, țesutul muscular suplu. L-carnitina din compoziția sa ajută la menținerea unei greutăți sănătoase și la atenuarea presiunii asupra articulatiilor. Totodată, conține surse naturale de calciu și glucozamină, care favorizează sănătatea oasele și articulațiilor, astfel încât câinii să se bucure de o viață activă. Această hrană uscată Eukanuba include și surse naturale de omega 6 și omega 3 care contribuie la sănătatea pielii și a blănii. Crochetele speciale, de formă hexagonală, alături de tehnologia unică DentaDefense, mențin dinții curați și sănătoși. EUKANUBA Daily Care hrană uscată destinată câinilor supraponderali și sterilizați conține pui proaspăt și un amestec special de fibre care contribuie la o digestie sănătoasă.

Cainele s-a ingrasat? oferă-i eukanuba daily care weight control
Vezi PREȚ & DISPONIBILITATE

Citește și: Hrănitoare automate pentru câini & pisici – CELE MAI BUNE MODELE

Hrană uscată Eukanuba Daily Care Controlul Greutății destinată câinilor adulți de talie mică (S) și medie (M)

EUKANUBA Daily Care pentru controlul greutății, destinata câinilor de talie mică și medie, conține cu peste 30% mai puțina grăsime (comparativ cu EUKANUBA Adult Medium Breed), pentru a-l ajuta pe cel mai bun prieten să-și mențină o greutate sănătoasă. Suplimentul de L-carnitină din compoziție ajută la favorizarea unei greutăți optime. Calciul și glucozamina susțin sănătatea oaselor și articulațiilor. Și acest sortiment conține surse naturale de omega 6 și omega 3 care contribuie la sănătatea pielii și a blănii, iar amestecul special din fibre, care conține prebiotice și pulpă de sfecla, contribuie la o digestie corespunzătoare. Hrana este 100% completă și echilibrată, fiind ideală pentru câinii adulți din toate rasele de talie mică sau medie care au probleme cu gestionarea greutății.

Cainele s-a ingrasat? oferă-i eukanuba daily care weight control
Vezi PREȚ & DISPONIBILITATE

Hrană uscată Eukanuba Daily Care Controlul Greutății destinată câinilor adulți de talie mare (L) și foarte mare/giant (XL)

EUKANUBA Daily Care pentru controlul greutății, destinata câinilor de talie mare și giant, conține cu peste 30% mai puțina grăsime (comparativ cu EUKANUBA Adult Large Breed), pentru a-l ajuta pe cel mai bun prieten să-și mențină o greutate sănătoasă. Suplimentul de L-carnitină din compoziție ajută la favorizarea unei greutăți optime. Calciul și glucozamina susțin sănătatea oaselor și articulațiilor. Și acest sortiment conține surse naturale de omega 6 și omega 3 care contribuie la sănătatea pielii și a blănii, iar amestecul special din fibre, care conține prebiotice și pulpa de sfecla, contribuie la o digestie corespunzătoare. Hrana este 100% completă și echilibrată, fiind ideală pentru câinii adulți din toate rasele de talie mare sau foarte mare care au probleme cu gestionarea greutății.

ghid de hranire Eukanuba
Cainele s-a ingrasat? oferă-i eukanuba daily care weight control
Vezi PREȚ & DISPONIBILITATE

Câinele s-a îngrășat? Oferă-i posibilitatea să facă mai multă mișcare!

Câinele s-a îngrășat? Tot ce ai de făcut este să urmezi sfaturile prezentate anterior plus încă unul, de maximă importanță: oferă-i câinelui tău posibilitatea să facă mai multă mișcare, oferă-i timp de calitate împreună cu tine. Știu, în ziua de azi, când totul în jur se petrece pe repede înainte, a petrece timp în compania celor dragi pare un lux pe care nu oricine și-l mai permite. Află că depinde doar de tine cum îți gestionezi programul zilnic astfel încât să ai timp și de joacă, de plimbări mai lungi, de sesiuni de educație împreună cu câinele tău. Beneficiile vor fi de ambele părți, îți garantez. Treptat, amândoi veți fi nu doar într-o formă fizică mai bună, dar acest timp de calitate în doi are multiple beneficii și în plan emoțional. Încearcă! Nu vei regreta.

Câinele s-a îngrășat? ajuta l sa faca miscare

Citește și: Beneficiile animalelor de companie asupra sănătății tale

*aceste rânduri conțin și link-uri de afiliere

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *