dieta pisicii tale hrană IAMS
Cu PET-ul la shopping!,  Pisici,  Recomandări

Vrei să schimbi dieta pisicii tale? Iată 5 lucruri de care să ții cont

Faptul că știi că a sosit momentul să schimbi dieta pisicii tale e una, și cum să faci tranziția de la hrana veche la cea nouă, e alta. Pisicile sunt ființe care-și trăiesc viața după obiceiuri bine stabilite, iar dacă au fost obișnuite cu un anumit tip de mâncare, e foarte posibil să-l agreeze fără a simți nevoia de ceva nou în meniu. Ele privesc schimbarea ca pe un intrus în rutina lor, care le pot influența comportamentul și digestia deopotrivă. Din fericite, când vine vremea să schimbi dieta pisicii tale (poate medicul veterinar ți-a indicat asta sau ai constatat că hrana actuală nu mai satisface nevoile nutriționale ale pisicii), este bine să ai un plan bine pus la punct și să faci ca tranziția să se petreacă în timp.

Citește și: Cele mai bune HRĂNITOARE AUTOMATE pentru câini și pisici

5 lucruri de care să ții cont când schimbi dieta pisicii tale

Următoarele sfaturi sunt oferite de Iams România. Hrana IAMS – pentru căței și pisici – poate fi comandată online de pe Emag, dar și de pe site-ul Hornbach.

dieta pisicii tale hrană IAMS

Alege un tip de hrană care i se potrivește pisicii tale

Există mai multe motive pentru care alegi să schimbi dieta pisicii tale: poate că puiul tău de pisică a devenit adult între timp, sau pisica ta adultă a pășit pragul senioratului. Ținând cont de vârsta pe care o are pisica ta, este posibil ca medicul veterinar care se ocupă de starea ei de bine să îți sugereze să o treci pe un nou tip de hrană. De asemenea, există pisici care se luptă cu kilogramele în plus sau au probleme digestive din pricina ghemotoacelor de păr înghițite, sau sunt bătrâne și nu mai pot tolera la fel de bine ca înainte hrana uscată și au nevoie de hrană umedă. Oricare ar fi motivul pentru care decizi să schimbi ceva în planul alimentar al pisicii tale, asigură-te că noua dietă îndeplinește 100% nevoile pisicii. Făcând alegerea corectă, vei face tranziția spre o nouă dietă doar o singură dată, evitând problemele cu stomacul ce pot apărea dacă faci prea multe schimbări alimentare în rutina pisicii.

Noul tip de hrană va fi introdus gradual în regimul alimentar al pisicii

Modalitatea de succes prin care poți schimba în mod corect dieta pisicii tale este de a introduce treptat în peisaj noua mâncare. Începe prin a combina 25% din noul sortiment de hrană cu 75% din mâncarea obișnuită a pisicii. Treptat (pe parcursul a circa trei sau mai multe zile) schimbă proporțiile crescând ușor cantitatea de hrană nouă, în timp ce reduci din sortimentul vechi. Gândește-te la acest proces ca la un fel de ”înțărcare”, căci la sfârșitul perioadei de tranziție ar trebui să-și hrănești pisica doar cu noul sortiment de mâncărică. Bineînțeles, ea ar trebui să-l accepte – acesta fiind indiciul suprem că ai făcut alegerea potrivită.

Observă-ți propria atitudine față de acest subiect

Cum te-ai simți dacă cineva te-ar forța să mănânci o hrană nouă, pe care nu ți-o dorești în meniu? Adăugarea forțată a unui nou tip de mâncare în castronul pisicii tale, declarând cu convingere că pisica trebuie să o mănânce este posibil să o determine pe aceasta să facă tocmai contrariul a ceea ce te aștepți: să nu se atingă de nici o crochetă/bucățică de carne în aspic sau în sos. O abordare blândă poate fi de folos. Când faci procesul de tranziție pe care l-am amintit la punctul anterior, folosește un ton blând și încurajează pisica să se ”împrietenească” cu noul tip de hrană, să guste cu încredere din noua sa mâncare. Chiar dacă este posibil ca la început lucrurile să nu meargă cum te aștepți, o abordare blândă și răbdătoare este mult mai potrivită decât una agresivă.

Nu ceda la rugămințile miorlăitoare ale pisicii

Pisica te educă la fel de mult cum o educi tu pe ea. Această relație dintre tine, pisică și educație este ca un drum cu dublu sens. A ceda rugăminții pisicii de a-i oferi hrana cu care ea e obișnuită îi va întări faptul că refuzul său de a gusta din noul sortiment este acceptat, ceea ce va face ca trecerea la noua dietă să fie un proces dificil pe termen lung. Așa că, fii tare pe poziții! Nu te lăsa tentat să îi oferi din vechiul sortiment și nu îi da nici recompense, nici mici gustări de la masa ta (bucățele de carne sau legume fierte, de exemplu) pe toată perioada zilelor de tranziție.

Așteaptă-te la o provocare și mai mare atunci când trebuie să treci de la hrana umedă la hrana uscată

Aceasta este cea mai grea tranziție alimentară dintre toate, însă există câteva modalități de a ușura procesul. Dacă pisica ta refuză să mănânce hrană uscată, încearcă să amesteci crochetele cu puțină apă caldă. Nu uita că, dacă au trecut 20 de minute și pisica nu s-a atins de castron, trebuie să arunci crochetele umezite. La fel vei proceda și în cazul hranei umede, căci lăsată în castron pentru mai mult timp, se va strica.

Citește și: Fântănă de apă pentru pisica ta

Uneori, schimbarea dietei pisicii este necesară pentru a o ajuta să trăiască o viață fericită și sănătoasă. Procesul de tranziție de la un tip de mâncare la altul, cum sau cât de des să hrănești pisica, cum alegi hrana care i se potrivește, reprezintă provocări cu care se confruntă toate persoanele care au pisici. Cu răbdare, cu deschidere către a acumula informații corecte, cu multă iubire și afecțiune, poți oferi pisicii tale ceea ce are nevoie și o vei ajuta să se adapteze cu brio.

dieta pisicii tale hrană IAMS

3 Sortimente de hrană IAMS care pot fi pe gustul pisicii tale

Pisica ta are nevoie de grijă, atenție, iubire, joacă, dar și de o hrană de calitate superioară care să o mențină sănătoasă și în formă pe toată durata vieții. Hrana IAMS este un deliciu pentru orice felină, pentru cele micuțe, pentru cele adulte, pentru mâțele bătrâne, ba chiar și pentru cele mai mofturoase. Iată câteva sugestii pe care prietenii de la IAMS România ți le propun pentru a-ți hrăni pisica mult iubită cu tot ce e mai bun:

Iams Delights Land & Sea Collection

Colecția IAMS Delights Land & Sea Collection (cutie cu 48 de pliculețe) pentru pisica ta adultă.

Vezi PREȚ & DISPONIBILITATE & INFO UTILE

Alimentația sănătoasă a pisicii rămâne întotdeauna un subiect de maximă importanță. Știm cât de mult îți pasă de sănătatea și fericirea ei, iar hrana joacă un rol crucial în asigurarea acestora. Iată câteva motive pentru care IAMS Delights este o alegere excelentă pentru pisica ta:

Nutriție completă și echilibrată: Iams Delights oferă o nutriție completă și echilibrată, adaptată nevoilor nutriționale specifice pisicii tale. Fiecare porție conține toate vitaminele, mineralele și nutrienții esențiali pentru a o menține sănătoasă și plină de energie, în fiecare zi.

Ingrediente de calitate superioară: Iams Delights are la bază numai ingrediente de înaltă calitate, selectate cu grijă pentru a asigura o hrană gustoasă și sănătoasă pentru pisica ta. Fără adaos de coloranți, arome artificiale sau conservanți, poți fi sigur că hrana pe care i-o oferi este de cea mai bună calitate.

Textură delicioasă și variată: Iams Delights oferă pisicii o varietate de arome și texturi delicioase. Cu bucăți suculente de carne sau pește în sos gustos, vei putea satisface preferințele culinare ale pisicii tale și îi vei oferi o experiență culinară plăcută și apetisantă.

Hidratare și sănătate renală: hrana umedă IAMS este o modalitate excelentă de a-ți menține pisica hidratată. Cantitatea mai mare de apă din hrana umedă contribuie la hidratarea corespunzătoare și susține sănătatea renală a pisicii, reducând riscul de apariție a problemelor urinare.

Plăcere și satisfacție: Iams Delights este concepută pentru a răsfăța papilele gustative ale pisicii. Cu aromele savuroase și consistența atrăgătoare, hrana umedă IAMS oferă pisicii tale o plăcere culinară autentică și o va face să se bucure de fiecare masă.

Asigură-te că pisica ta iubită primește, zi de zi, cea mai bună hrană posibilă. Bineînțeles, nu trebuie să lipsească din meniul zilnic: o porție consistentă de iubire + alint + îngrijire, multă joacă, somn pe săturate.

Hrană uscată pentru pisici IAMS Vitality Adult Light & Sterilized (cu pui)

Pisica ta este sterilizată? Iată patru motive ca să o hrănești de aici înainte cu sortimentul IAMS Vitality Adult Light & Sterilized:

  • Este o hrană bogată în acizi grași Omega 3 & 6 care susțin sănătatea pielii și strălucirea blăniței;
  • Este o formulă de hrană special concepută pentru a reduce pH-ul urinar și a sprijini sănătatea tractului urinar;
  • Conține proteine animale și minerale esențiale pentru a menține musculatura puternică.

Hrană uscata pentru pisici IAMS Vitality, Adult Light & Sterilized (cu pui) – sac de 10Kg

VEZI PREȚ & ALTE DETALII UTILE

Hrană uscată pentru pisici adulte IAMS Vitality (cu pui/pește/miel)

Iams Vitality pentru pisici adulte constituie o nutriție 100% completă și echilibrată, menită să susțină imunitatea pisicii, sănătatea inimii, a digestiei, a sistemului renal, frumusețea blăniței și sănătatea pielii, dezvoltarea musculaturii, păstrarea sănătății dentare, etc.

Hrană uscată IAMS Vitality pentru pisici adulte.

VEZI PREȚ & INFO SUPLIMENTARE

*acest articol conține și link-uri de afiliere

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *