cele mai bune hrănitoare automate
Câini,  Cu PET-ul la shopping!,  Pisici,  Recomandări

Cele mai bune hrănitoare automate pentru câini și pisici

Cele mai bune hrănitoare automate pentru animalul tău de companie nu vor fi cele mai ieftine produse pe care le vei achiziționa pentru el, însă vor fi unele dintre cele mai eficiente.

La începutul anilor 2000, nici nu visam că aș putea să-i programez câinelui meu prânzul, să-i dozez hrana eficient, astfel încât acesta să fie bine hrănit și în lipsa mea. Ce să mai vorbesc despre a-l supraveghea de la distanță. Ce Big Brother, ce hrănire automata, ce tehnologie când cel mai performant telefon mobil era Nokia ”banană”? Altfel stau lucrurile acum, iar tehnologia s-a strecurat foarte inteligent și în domeniul ”pet”. Dovadă stau și cele mai performante hrănitoare automate pe care ți le voi prezenta imediat.

Cei mai buni prieteni merită tot ce-i mai bun

Atât câinii, cât și pisicile merită tot ce este mai bun. Iar când spun tot ce este mai bun mă refer la

  • hrană de calitate superioară pliată pe nevoile lor nutriționale;
  • suplimente alimentare potrivite (la nevoie, bineînțeles);
  • accesorii rezistente (lesă, ham, zgardă);
  • jucării utile;
  • produse de igienă corporală plus perii pentru păr;
  • educație constantă;
  • vizite periodice la cabinetul veterinar pentru controale de rutină;
  • timp și multă afecțiune din partea ta.

Cu siguranță ești dispui să-i oferi tot ce am menționat mai sus și mult mai mult decât atât. Din păcate, societatea modernă vine la pachet cu o comprimare a timpului, cu o slabă gestionare – din partea noastră – a timpului liber, cu o aplecare către practici sedentare, nesănătoase și dăunătoare trupului și spiritului, deopotrivă. Străduiește-te să nu pici în această capcană!

De cele mai multe ori, un câine nu te va lăsa să lâncezești pe canapea, ci te va motiva să petreci timp de calitate afară, în compania sa. Chiar și pisicile te îndeamnă la mișcare, atunci când te provoacă la joacă.

Cu toate că le acorzi timp și interacționezi cu ei, tot vor rămâne singuri cât tu ești la serviciu. Iar dacă job-ul îți impune un program de 8 – 10 ore, trebuie să te gândești cum gestionezi situația lor de acasă astfel încât ei să fie hrăniți, să nu fie plictisiți, iar tu să stai liniștit că nu găsești casa cu fundul în sus.

În cazul cățeilor, o măsură antiplictiseală este oferită de jucăriile inteligente, de cele tip Kong, de educația cu privire la diminuarea anxietății de separare și la mișcarea intensă sau plimbarea lungă de dinainte de a rămâne singur acasă. Aceste lucruri le voi cuprinde într-un alt articol, căci nu intenționez acum să ”fur” spațiul de prezentare a celor mai bune hrănitoare.

Ce este un hrănitor automat

Te-ai prins deja că, cu ajutorul unui hrănitor automat, îi poți gestiona corect, inteligent și la timp mesele de zi cu zi. Spre deosebire de primele modele apărute acum câțiva ani, cele mai bune hrănitoare automate de azi sunt dotate și cu cameră de supraveghere, cu microfon și aplicație pentru telefon. Așadar, pe lângă faptul că programezi hrănitorul să-i ”livreze” la ora potrivită hrana în castron, îl poți supraveghea cât mănâncă, îl poți îndemna și lăuda, altfel spus, îi poți asigura un confort sporit celui mai bun prieten, fără ca tu să te afli, fizic, în preajma lui. Vei deține controlul și te vei simți bine, căci știu că ai nevoie de asta, mai ales când vine vorba de animalul de companie.

Pe scurt, hrănitorul sau dispenserul automat nu este o unealtă magică, ci o creație de top a unor minți luminate care s-au gândit la binele animalului de companie (a se citi ”la stomacul animalului de companie”) și la libertatea omului său.

Când e util de folosit hrănitorul automat

După cum spuneam mai sus, dacă ai un job care-ți solicită circa 10 ore din zi (sau mai mult), programează hrănitorul pentru a da de mâncare câinelui sau pisicii. De asemenea, dacă ai o pisică, vrei să pleci în vacanță, dar pe ea o lași acasă, hrănitorul automat devine un MUST HAVE. Îl poți programa să livreze pisicii toată hrana/apa de care are nevoie cât timp ești plecat. Bineînțeles, o data la două zile este bine să rogi pe cineva să treacă să verifice dacă totul este în regulă. Dacă ești nevoit să pleci peste weekend, dar nu poți lua și câinele cu tine, roagă o rudă/un prieten să vină să îl scoată afară pentru a-și face nevoile și a-l plimba. De partea cu hrănitul, lasă hrănitorul automat să-și facă treaba pentru care a fost creat.

Ideea este să-l programezi la orele corecte, pentru a nu-i deregla animalului de companie programul de masă, căci acest lucru poate declanșa probleme gastrointestinale și nu îți dorești acest lucru.

Cele mai bune hrănitoare automate – 4 MODELE de TOP

Oferta de hrănitoare automate este bogată, diversificată, bine tehnologizată. După cum am notat și mai devreme, majoritatea hrănitoarelor sunt dotate cu cameră de supraveghere, un mare plus atunci când vrei să verifici ce face animalul de companie. Nu a fost ușor, dar am ales pentru tine patru modele de top dintre cele mai bune hrănitoare automate existente acum pe piața de profil din România.

Hrănitorul automat SHAW, programabil, cu cameră video infraroșu și aplicație telefon

Dai un ban, dar stai liniștit, animalul de companie e hrănit la timp și mulțumit. SHAW Pet Feeder este dispozitivul inteligent perfect pentru hrănirea animalului de companie. În plus, este dotat cu supraveghere video & audio. E super simplu de controlat grație aplicației mobile prin care stabilești la ora la care vrei ca animalul de companie să primească hrana. Bineînțeles, poți stabili și cantitatea necesară de hrană, iar cu ajutorul camerei Full HD 1080p îl poți urmări și poti comunica cu el, căci are și control audio. Super cool, nu?

Cele mai bune hrănitoare automate pentru câini și pisici
sursă foto: emag.ro

Recenzii de ***** stele sau ce spun ce-i care se bucură de serviciile SHAW Pet Feeder (sursa: emag.ro)

Excelent! De când ne-am întors la birou era puțin mai complicat cu hrănirea animăluțelor pe timpul zilei așa că am optat pentru un pet feeder automat. Faptul că mă pot uita pe cameră și îi pot striga să vină la masă e un mare plus. În afară de asta, știu exact câtă mâncare primesc la fiecare masă. (Nica Mihai A.)

Foarte foarte mulțumită. Am 2 pisici și am comandat două hrănitoare Shaw. Acesta cu night vision și cel fără. Sunt extrem de încântată de produse, pisicii la fel, când plec de acasă stau relaxată că au mâncare și îi văd pe cameră. Recomand ambele produse, chiar sunt geniale și de mare ajutor pentru cei cu animăluțe. (Andreea)

Mi-a salvat portofelul și certurile cu nevasta. Pentru că socrii stau departe de noi, nu avea cine să ne ajute cu hrănirea pisicului și nu puteam pleca nici două zile până la munte. De fiecare dată când mergeam în concediu trebuia să lăsăm pisica la hotelul care era departe de casă. Am citit un review că “e scump, dar își merita banii”, eu sunt de părere că și-a scos banii de la primul concediu. (Răzvan P.)

Ce mi-a plăcut la SHAW Pet Feeder

  • redare video în direct, pentru a monitoriza animalul de companie pe telefon;
  • camera are un unghi larg, de 110°, astfel că poți vedea foarte bine animalul de companie;
  • camera are vedere pe timp de zi, dar și pe timp de noapte și îți permite nu doar să-ți monitorizezi blănosul, ci și să înregistrezi fotografii si videoclipuri cu acesta;
  • poate înregistra 10 secunde de sunet: asta înseamnă că poți înregistra ce dorești să spui animăluțului, iar mesajul să fie redat automat de fiecare dată înainte de hrănire și apoi mâncarea să iasă automat;
  • hrănirea se setează ușor din aplicație;
  • hrănitorul automat poate fi programat de câte ori dorești/zi, în cantități exacte (grame), pentru a preveni hrănirea în exces și a controla greutatea animalului de companie. De reținut: dimensiunea ideală a crochetelor trebuie să fie între 5 și 12 mm;
  • hrănitorul este dotat cu o sursă de alimentare duală, cablu de alimentare și 3 baterii de dimensiune D;
  • dacă se oprește alimentarea electrică, SHAW Pet Feeder va trece automat pe alimentarea cu baterii și va continua hrănirea, astfel că nu trebuie să-ți faci griji că animalul de companie va rămâne nemâncat și nici nu este nevoie sa repeți setările când revine curentul;
  • capacitate de 4 L (pentru animale de companie de talie mică și medie);
  • raport decent preț – calitate.

Hrănitor automat SHAW pentru câini și pisici cu Cameră Video infraroșu, Aplicație telefon, Programabil, 4L

Verifică PREȚ & DISPONIBILITATE ↗

Dispenserul automat pentru hrană CLDCareLoveDevotion

Dispenserul automat pentru hrană CLD este potrivit nu doar pentru animalul tău de companie, dar și pentru libertatea ta. Cu un design modern, confecționat din materialele de calitate superioară, dotat cu setări și funcții special concepute pentru nevoile blănosului, hrănitorul CLD este recomandat pentru folosirea zilnică. Îl poți controla ușor prin aplicația pentru telefonul mobil (compatibilă atât IOS, cât și Android) care se instalează foarte ușor doar prin scanarea QR-codului din manual. Este prevăzut cu cameră de supraveghere și difuzor cu microfon care permite înregistrarea de mesaje, dar și comunicarea live cu animăluțul.

Recenzii de ***** stele sau ce spun ce-i care se bucură de serviciile dispenserului CLD (sursă: emag.ro)

Funcționează perfect, camera este calitativă, merge rapid și răspunde la comenzile de pe telefon. Se conectează ușor la rețea și la telefon la prima utilizare. Poți alege câte porții să-i dai și la ce ore. Are microfon și poți vorbi cu pisica și o poți vedea și auzi. Este o investiție buna! (Oleg B.)

Funcționeaza perfect. Foarte mulțumit! Poți pleca de acasă fără obligația de a ruga pe cineva să-ți hrănească pisica sau câinele; este de un real ajutor. (Ștefan D.)

Ce mi-a plăcut la hrănitorul automat CLD

  • are volum mare de încărcare (6 L), fiind potrivit pentru animale de talie mică, medie și mare;
  • se poate alimenta fie direct la priză prin intermediul cablului tip USB cu lungime de 3 metri, fie prin intermediul a trei baterii D (nu sunt incluse în pachet);
  • două tipuri de dispensere (rotorul mic și rotorul mare): rotorul mic, pentru porții mici și medii, între 1 și 39 porți (5 grame – 195 grame) și rotorul mare, pentru porții medii și mari, între 1 și 39 porții (10 grame – 390 grame);
  • dispenserul dispune de o cameră frontală și, prin intermediul aplicației de pe telefonul mobil, poți vedea animăluțul oricând dorești;
  • ai posibilitatea să înregistrezi diverse mesaje care să ruleze cât timp ești plecat sau să comunici live cu animalul de companie. Acest lucru îl ajută să se liniștească, mai ales dacă suferă din pricina anxietății de separare, este trist și apatic;
  • raport decent calitate – preț.

Dispenser automat pentru hrană, 6 L, programare 39 de porții, cu aplicație pentru telefon, cameră pentru supraveghere și microfon, CLD-CareLoveDevotion

Verifică PREȚ & DISPONIBILITATE ↗

Hrănitor automat Grunluft® PP003 WiFi cu cameră video FullHD

Spre deosebire de hrănitoarele prezentate mai sus, cel de la Grunluft® este prevăzut cu un sistem inteligent de siguranță. Ce înseamnă acest lucru? Dacă dispenserul se blochează cu mâncare, dispozitivul va detecta automat problema și va acționa motorul în sens invers, pentru a debloca sistemul. O mișcare smart, așa-i? 😉 O altă chestie șmecheruță este posibilitatea ajustării camerei video, astfel încât să surprinzi exact zona dorită. Sunt patru trepte de ajustare, deci animalul tău de companie și să vrea și nu se va putea face invizibil.

Ce mi-a plăcut la hrănitorul automat Grunluft® PP003 WiFi

  • capacitate încărcare hrană – 6 L;
  • dotat cu cameră video Full HD;
  • alimentarea se face fie pe priză, fie pe baterii. Dacă pică curentul și trece pe baterii, setările sunt păstrate, iar programul de hrănire continuă fără probleme;
  • dotat cu mecanism anti-blocare;
  • posibilitate să înregistrezi mesaj vocal;
  • dimensiunea maximă a crochetelor ce pot fi utilizate este de 15 mm;
  • conectare la wireless prin aplicație ca să poți urmări pe camera video oricând vrei animalul de companie;
  • ușor de curățat/întreținut;
  • raport decent calitate/preț.

Recenzii de aproape ***** stele sau ce spun ce-i care se bucură de serviciile hrănitorului automat Grunluft® PP003

Aparatul este foarte fain. Am luat varianta cu Webcam deoarece am vrut sa am acces din aplicație la aparat, sa și vad catelul (Golden Retriever), sa primesc notificari dacă se blochează hrana (nu s-a întâmplat asta), însă toate aceste funcții sunt posibile doar dacă aparatul este conectat la priza. La modul de alimentare cu baterii, aparatul doar dă drumul la hrană la orele stabilite și nu poți accesa aparatul și toate facilitățile lui din aplicație. Goldenul meu are 4 luni, mănâncă 80g/masa, 3 mese pe zi. Echivalentul a 80 de grame în măsurile aparatului este de 12 portii. Prima data neștiind echivalentul lor, setasem mai multe portii, mâncarea curgea, umplea vasul, se oprea pt ca nu mai avea loc, eu goleam vasul, iar apoi el continua sa curgă. A dat mâncare până a ajuns la numărul de porții pe care âl setasem eu din aplicație.
Funcția de înregistrate a vocii este foarte Ok, se aude tare și clar, însă din nou, această facilitate este disponibilă doar dacă aparatul este în priza și nu pe baterii.
(Raluca P.)

Functioneaza fara probleme de cateva saptamani, nu am remarci negative, doar poate ca atunci cand ar trebui sa elibereze doar o portie nu prea reuseste de fiecare data corect. La mai multe portii nu am observat probleme. Programarea este destul de usoara si intuitiva. Nu am testat functia de inregistrare a mesajului vocal. Senzorul de nivel scazut functioneaza. Tavita se poate demonta usor pentru a fi curatata. Capacul de deasupra se inchide bine dar nu are vreun mecanism de blocare. Aparatul este destul de stabil dar tot ar putea fi rasturnat de catre o pisica adulta. Pana acum nu s-a blocat niciodata mecanismul de dozare a boabelor si asa cum este construit nu prea are cum. Livrarea a fost fara probleme la easy box. (Vio)

Hrănitor automat Grunluft® PP003 WiFi cameră video FullHD, convorbire audio, pentru câini sau pisici, sunet hrănire, programabil, sursă alimentare dubla, 6L, aplicație telefon

Verifică PREȚ & DISPONIBILITATE ↗

Hrănitorul automat NEX TECH®pentru câini și pisici

Mi-a plăcut tare mult acest model de hrănitor automat tocmai pentru că este negru. Asta îi dă o notă elegantă deosebită cu care eu rezonez tare mult. Din câte știu, la acest model nu există varianta pe alb sau crem. Dar hey, dacă vrei ceva deschis la culoare, hrănitoarele prezentate anterior sunt perfecte!

La fel ca celelalte, și acesta are posibilitatea de a înregistra și reda un mesaj vocal. Din păcate, nu are cameră video, iar asta se reflectă în prețul ceva mai scăzut decât modelele celelalte. Chiar și așa, acest dispenser pentru hrană nu e de lepădat. Ba chiar este o variantă de luat în calcul dacă-ți dorești unul.

Ce mi-a plăcut la hrănitorul automat NEX TECH® pentru câini și pisici

  • dotat cu mecanism anti-blocare (inversare inteligentă când hrana se blochează);
  • design modern/minimalist;
  • ușor de dezasamblat pentru a fi curățat corespunzător;
  • alimentare dublă (priză sau baterii);
  • are indicator luminos;
  • posibilitatea înregistrării unui mesaj vocal (până la 10 secunde);
  • se conectează la wifi ca să-i poți gestiona funcțiile direct de pe telefon cu ajutorul aplicației Tuya Smart Life;
  • cu ajutorul aplicației poți programa până la 15 planuri de masă/zi. Mesele pot fi programate individual de la una la 10 porții;
  • capacitate încărcare de 6L;
  • compatibil atât cu iOS, cât și cu Android.

Hrănitor Automat NEX TECH® pentru câini și pisici, Wifi, înregistrare vocală, programabil prin aplicație, Sursa Alimentare Dublă, Control al Porțiilor, Sunet Hrănire, Funcție Adăpător, Capacitate 6L, Negru

Verifică PREȚ & DISPONIBILITATE ↗

În loc de concluzie

Chiar dacă ți-am recomandat patru modele dintre cele mai bune hrănitoare automate, decizia de a achiziționa unul dintre ele îți aparține în totalitate. Rolul meu este să te ghidez cât mai bine, dar tu ești cel care știi care-s nevoile tale și ale animalului tău de companie. Probabil nu ai nevoie de un hrănitor cu capacitate de 6 L, ci mai mic, de 4 sau chiar de 3. Sau vrei să te aliniezi cu tehnologia de ultimă generație și vrei musai unul cu cameră video performantă.

Te înțeleg perfect pentru că și eu am vrut și vreau în continuare tot ce este mai bun pentru animalele mele de companie. Pe draga de Nosy am răsfățat-o cu tot ce era mai ok pentru ea. Până când în viața mea va intra un alt câine sau poate o pisică sau poate un câine și o pisică :), le cumpăr peștilor ornamentali tot ce le trebuie ca să crească frumoși și sănătoși! Că tot a venit vorba de pești, știi că există hrănitoare automate și pentru ei?

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *