Jucării pentru pisici care le ajută să se mențină în formă
Cu PET-ul la shopping!,  Pisici,  Recomandări

Jucării pentru pisici care le ajută să se mențină în formă

Dacă vei căuta în pet-shop-uri jucării pentru pisici, probabil că vei fi copleșit de numărul mare al acestora. Da, există o sumedenie de modele, de diferite mărimi, confecționate din diverse materiale, unele mai simple, altele mai sofisticate.

Știi deja că pisicile sunt vânători înnăscuți și sunt înzestrate cu o dorință puternică de a merge după… pradă. Dacă ai o pisică de interior, care își petrece mai tot timpul în casă, o poți ajuta să-și exerseze talentele de vânător iscusit cu ajutorul celor șase jucării pentru pisici pe care ți le prezint în rândurile de mai jos. Le poți achiziționa super rapid direct prin intermediul link-urilor de aici, astfel încât să ajungă la mâța ta cât mai repede.

Există statistici care arată că circa 4 miliarde de păsări și 22 de miliarde de mamifere mici sunt vânate în Statele Unite, în fiecare an, de către pisicile domestice care trăiesc afară. Însă mulți dintre cei care au pisici nu doresc ca animalele lor de companie să omoare animale vii, iar acest lucru este aproape imposibil dacă animalul tău de companie este o pisică de interior. Poate avea această șansă dacă se infiltrează vreun șoricel în locuință, însă altfel… șansele sunt aproape nule. Dar asta nu înseamnă că instinctul său de vânătoare a dispărut, nicidecum.

Pisicile care nu au nicio modalitate de a-și exprima comportamentele înnăscute, cum ar fi zgâriatul diverselor suprafețe sau vânătoarea, pot acționa în alte moduri. Frustrarea și stresul care rezultă din lipsa unei stimulări mentale și fizice adecvate pot duce la probleme cu mersul la litieră, agresivitate, marcarea teritoriului, etc. Din păcate, problemele de comportament rămân unul dintre principalele motive pentru care pisicile sunt abandonate în adăposturile pentru animale. Este un cerc vicios și în niciun caz nu este vina pisicilor. Din fericire, este ușor pentru toți cei care au pisici să le favorizeze un mediu propice de dezvoltare care să le susțină, prin joc și interacțiune, instinctul de vânătoare. Trebuie să reții că anumite jucării funcționează mai bine decât altele.  De aceea, îți prezint aici câteva dintre cele mai bune opțiuni care merită testate.

Citește și: De ce pisica preferă cutiile

Jucării pentru pisici tip baghetă/undiță cu pene

Prevăzută cu pene (precum păsările) și având capacitatea de a putea fi mișcată în toate direcțiile, bagheta sau undița cu pene poate ademeni la joacă (a.k.a la vânătoare) chiar și cele mai exigente pisicuțe. Cheia constă în modul în care manevrezi jucăria. Încearcă să o miști la început mai încet, apoi să o smucești ridicând-o brusc în aer. De asemenea, poți face în așa fel încât jucăria să ”aterizeze” pe o recompensă pe care pisica să o descopere și de care să se bucure.

Evitați să fluturi penele chiar în fața pisicii, deoarece prada reală rareori ar face o mișcare atât de îndrăzneață și neînțeleaptă. Perseverând în acest joc vei afla în curând ce mișcări o determină pe pisică să se lanseze într-un atac asupra… penelor. 😊  Asigură-te că îi dai pisicuței șansa să „câștige” jocul și să captureze uneori prada, ca nu cumva să-și piardă interesul.

Când vine vorba de alegerea jucăriei potrivite, alege un produs de calitate, care nu se va deteriora rapid, așa cum este cel alăturat.

undiță telescopică pisici
Undiță telescopică (38-90 cm) pentru pisici, include 5 jucării diferite

Ce spun cei care au cumpărat acest produs:

”Motanul meu este super încântat. Îl fugăresc în fiecare dimineață vreo 20-30 minute. E difícil de prins pana pentru că îi scapă din lăbuțe, spre deosebire de alte undițe, iar asta îl incită, nu se lasă păgubaș. Iar pentru mine e foarte comod, pentru că mânerul este lung și are multă mobilitate, așa că pana pare o pasăre. Misky și cu mine suntem super încântați.” (Monica N.)

”Jucăria a fost un hit cu ambii motani, aleargă după ea până obosesc, cu eforturi minime din partea mea. E super că vine cu pene de schimb, una a fost deja smotocită bine și urmează să fie înlocuită.” (O.)

Citește și: De ce torc pisicile

Jucării pentru pisici care distribuie recompense

Jucăriile concepute pentru a elibera recompense sau hrană ca răspuns la interacțiunea cu pisica sunt grozave, deoarece o răsplătesc pe aceasta cu ceva de mâncare – un rezultat natural al obținerii prăzii în sălbăticie.

Multe pisici sunt înnebunite să-și „câștige” recompensele în acest fel, iar jucăriile care distribuie recompense pot fi utile și când ai nevoie de o activitate pentru a menține interesul pisicii ridicat în timp ce ești plecat sau nu te poți juca chiar tu cu ea.

Jucăria interactivă pe care ți-o prezint mai jos a obținut recenzii pozitive de la cei care au cumpărat-o, recenzii bazate pe interacțiunea optimă dintre pisică și produs. Iată câteva dintre caracteristicile principale care te pot convinge să o achiziționezi pentru pisica ta:

 • Preț bun;
 • Ușor de utilizat;
 • Este prevăzută cu un orificiu de eliberare a recompensei/hranei atunci când pisica (sau cățelul, căci este potrivită și pentru căței de talie mică) o rotește înainte și/sau înapoi;
 • Capacul dozatorului este transparent, astfel încât vei observa imediat ce recipientul se golește și trebuie reumplut (apropo, se deschide foarte ușor pentru a fi umplut);
 • Produsul este confecționat din materiale sigure pentru animalele de companie, din materiale premium non-toxice, robuste și durabile în timp.
Jucării pentru pisici care le ajută să se mențină în formă

Ce spun cei care au cumpărat acest produs:

”Sunt mulțumită de acest produs, un mod bun de a lucra la inteligența animăluțului!” (Alexandra N.)

”Pisicuța mea o adoră, la început a fost reticentă, dar după câteva ore a început să se împrietenească cu ea.” (Andreea D.)

Șoricei umpluți cu ”iarba mâței”/jucării cu ”catnip”

Jucăriile pentru pisici umplute cu catnip sunt instrumente minunate pentru a menține viu instinctul de vânător al pisicilor și pentru a le oferi o formă de stimulare mentală și fizică:

 • Iarba mâței este ca un magnet pentru pisici, fiind o plantă care conține o substanță numită nepetalactonă, care are un efect puternic asupra pisicilor. Această substanță atrage și incită majoritatea pisicilor, determinându-le să interacționeze cu jucăria;
 • stimulare naturală a instinctului de vânătoare: interacționând cu jucăriile umplute cu catnip, pisicile își pot elibera instinctul de vânător și pot pune în practică comportamente precum vânarea, pândirea și salturile;
 • exerciții fizice: jucăriile umplute cu catnip pot oferi o modalitate excelentă de a stimula mișcarea și activitatea pisicilor. Acestea vor sărări, se vor rostogoli și se vor juca cu jucăriile, ceea ce le va fi de folos la menținerea greutății corporale ideale și la promovarea unui stil de viață activ;
 • combaterea plictiselii: plictiseala poate duce la comportamente nedorite, cum ar fi zgârierea mobilierului sau jocul cu obiecte nepotrivite. Jucăriile umplute cu catnip pot ține plictiseala la distanță și pot menține pisicile angajate într-o activitate constructivă;
 • stimulare mentală: interacționarea cu jucării și mirosul de catnip poate stimula mental pisicile. Ele trebuie să gândească, să se miște și să se concentreze pentru a prinde sau a se juca cu jucăria, ceea ce este benefic pentru dezvoltarea lor cognitivă;
 • reducererea stresului: pisicile pot beneficia de efectul calmant pe care catnip îl poate avea asupra lor în timpul jocului. Aceasta poate ajuta la reducerea stresului sau a anxietății în situații precum vizitele la medicul veterinar sau schimbări în mediul înconjurător.

Așadar, jucăriile umplute cu catnip sunt o modalitate excelentă de a oferi pisicilor o formă de divertisment, de a le păstra activitate fizic și mental, de a le menține instinctul de vânător viu și de a reduce stresul. Cu toate acestea, este important să monitorizezi interacțiunea pisicii cu astfel de jucării și să te asigurați că acestea sunt rezistente.

Citește și: 23 de moduri prin care să-ți faci pisica fericită

Sunt foarte haioase aceste jucării, iar pisicile le adoră. Iată câteva modele către care te poți orienta:

Jucării interactive pentru pisici

Jucăriile create pentru a face pisica să urmărească și să rostogolească o minge, de exemplu, sau să o provoace să caute recompense ajută la stimularea instinctului său de vânătoare. Iată câteva modele foarte apreciate:

Jucărie interactivă pentru pisici –  Miau Miau Crazy Disc

E vorba de o jucarie interactivă care stimulează instinctul natural de vânătoare al pisicii, confecționată dintr-un plastic de calitate, non-toxic și prietenos cu mediul înconjurător.

Ce spun cei care au cumpărat acest produs:

”Mi-au trebuit doar câteva ore să concluzionez că e o investiție fantastică. Am luat-o pentru doi mâți mici de două luni, dar momentan doar se uită la ea ca la un OZN. Cei bătrâni însă sunt fascinați!” (Delia G.)

”Este cum m-am așteptat. Captează atenția pisicilor de peste trei ani și e foarte interesantă pentru pisici mai mici de 1,5 ani.” (Elisabeta R.)

Roata ”Prinde Șoricelul din Pluș”

De ce să o cumperi pentru mâța ta:

 • potrivită pentru toate pisicile, indiferent de vârstă, sex sau talie;
 • prevăzută cu orificii care se potrivesc cu ușurință lăbuțelor oricărei pisici;
 • prevăzută cu tampoane rotunde dedesubt pentru a nu aluneca, ca să rămână stabilă în timpul jocului, dar și pentru a nu zgâria podeaua;
 • partea de sus a jucăriei este prevăzută cu un covoraș din pânză, perfect pentru ca pisica să-și ascută gheruțele;
 • satisface nevoia naturală a instinctului de vânătoare al pisicii și încurajează activitatea fizică;
 • preț decent.

În loc de concluzie

Nu uita:

 • pisicile sunt vânători născuți, cu o dorință puternică de a merge după pradă;
 • pisicile care nu au nicio modalitate de a-și exprima abilitățile de a vâna (de obicei cele care trăiesc indoor) pot dezvolta, în timp, probleme de comportament;
 • jucăriile principale pentru a o ajuta să-și exerseze acest comportament de vânător includ baghetele/undițele cu pene (pe care le miști constant astfel încât pisica să le ”atace”), jucăriile care pot să distribuie recompense (cele de tip Kong), jucării tip puzzle și șoareci umpluți cu ”iarba mâței”;
 • de asemenea, jucăriile confecționate manuale, inclusiv banala sfoara pe care o tragi pe podea și mingiuțele de ping-pong, pot stimula instinctele de vânătoare ale pisicii tale;
 • schimbă-i des jucăriile și interacționează cu ea în timpul sesiunilor de joacă, pentru a-i oferi stimularea mentală de care are nevoie.

*acest articol conține link-uri de afiliere

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *