Cele mai bune camere de supraveghere pentru animale de companie
Câini,  Cu PET-ul la shopping!,  Recomandări

Cele mai bune camere de supraveghere pentru animale de companie

Cele mai bune camere de supraveghere se aleg pe îndelete, după ce ai făcut un pic de muncă de cercetare, după ce ți-ai stabilit câteva criterii care să te ajute să iei decizia corectă. Vrei o cameră de supraveghere de interior sau de exterior? Care este bugetul pe care-l poți aloca acestei achiziții? Cât de performantă îți dorești să fie? Vrei ca prin intermediul ei să poți să comunici cu animalul de companie rămas singur acasă? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care ar trebui să ți le pui mai înainte de a cumpăra un produs.

Îmi aduc aminte când am cumpărat prima cameră de interior ca să o urmărim pe Nosy când rămâne singură acasă, deși ea a fost un câine de o cumințenie atipică rasei sale (Siberian Husky) și nu aveam nevoie de o cameră ca să fim pe fază să nu strice ceva prin casă sau să îi îndreptăm un comportament neadecvat. Cu toate acestea, doar gândul că o puteam vedea oricând, că puteam comunica cu ea și să-i transmitem de la distanță cât de mult o iubim, era foarte reconfortant. Ea se obișnuise ca atunci când camera se mișca, să vină în dreptul ei și să se așeze în culcat. Își aștepta cuminte vorbele de alint, iar apoi se întorcea la locul de odihnă sau se ducea să mănânce sau să se joace. Ea nu se simțea singură, iar noi eram liniștiți să știm că este în siguranță.

Foarte multe persoane pe care le cunosc și au animale de companie, în special câini și pisici, au ales să își monteze în interiorul locuinței, dar și în exterior (valabil pentru cine stă la casă), sisteme de supraveghere. Unii au ales variante mai low cost, ușor de montat și gestionat, alții au instalat camere cu o tehnologie mai avansată, mai performante, care le oferă imagini clare plus alte facilități despre care îți voi povesti mai multe în rândurile care urmează. De fapt, nu eu îți voi povesti despre cele mai bune camere de supraveghere pentru animale de companie, ci l-am rugat pe Andrei să vină cu câteva soluții și sugestii, căci el este mult mai priceput decât mine în ale tehnologiei, având o experiență de peste 10 ani în sisteme de supraveghere și securitate pentru locuințe.

Așadar, îl voi lăsa pe el la butoane, căci a ales și a studiat cu atenție fiecare cameră descrisă mai jos, cu scopul de a te ajuta să faci o alegere cât mai potrivită.

***

Câinele îți supraveghează casa, dar pe el cine îl supraveghează când tu nu ești acasă?

Indiferent că vorbim despre câine, pisica, hamster, pești, arici sau orice alt animal de companie, oamenii lor se întreabă ce or face când nu sunt prin preajma lor și nu puține au fost cazurile când năzdrăvanii au intrat singuri în bucluc.

Cum tehnologia avansează și devine din ce în ce mai accesibilă și ușor de folosit, m-am gândit să îți prezint câteva soluții simple de supraveghere video, pentru case private (în România, legea specifică clar că societățile comerciale să apeleze la firme specializate în domeniu, dar rezidențele private își pot monta singure, cu condiția ca zona supravegheată să nu depășească perimetrul curții), sisteme ce se pot monta chiar și de către persoane cu cunoștințe tehnice minime, prin două – trei apăsări de buton și “puf” Big Brother veghează asupra companionului alintat.

Din punct de vedere al funcționalității există două soluții:

 • camere fixe cărora nu le putem schimba poziția de la distanță, dar le putem orienta și reloca manual-fizic

și

 • camere mobile (PTZ – Point, Tilt, Zoom) cărora le putem mișca orientarea sau zoomul de la distanță prin aplicația de pe telefon/tabletă/calculator.

Ambele sunt utile în funcție de locația aleasa sau de nevoile fiecăruia, așadar nu pot spune că una sau alta este mai bună din acest punct de vedere. Totuși, diferența este făcută de calitatea imaginii, preț și alte funcții superioare.

Pentru că detest să am locuința plină de cabluri și m-am gândit că sunt și alții pe aceeași lungime de undă cu mine, o altă caracteristică pe care am luat-o în considerare când am ales cele mai bune camere de supraveghere pentru animale de companie prezentate aici a fost ca toate să fie wireless. Cu toate acestea, camerele tot vor avea nevoie de o priză în apropriere sau de schimbarea bateriilor.

Iată ce am ales pentru tine:

Cele mai bune camere de supraveghere pentru animale de companie / ușor de instalat

Kit supraveghere cameră fixăSistem de supraveghere low cost de la TP-Link (kit cu 2 camere SMART wireless, cu acumulatori)

Această soluție se pretează în spațiile nu foarte deschise, unde nu este necesară schimbarea orientării în locul de monitorizat (ex: în colțurile opuse ale sufrageriei, încăperi înguste, alei exterioare, holul de la intrare sau padoc).

Venit de la TP-Link, sistemul se compune din două camere cu acumulatori și un hub cu funcție de manager și stocare.

Instalarea este foarte simplă, în doar trei șuruburi sau folosind-o ca o “veioză” direct pe o etajeră sau în bibliotecă (v-am spus deja că nu e mare inginerie!), ba chiar mai mult, nu necesită nici măcar alimentare, deoarece camerele au baterii incorporate ce rezistă până la maximum 180 de zile, iar în cazul în care ai uitat să le încarci, aplicația de pe telefon îți va aduce aminte.

Sistemul two ways audio îți permite atât să vorbești cu animalul de companie cât și să-i asculți bucuria de a-ți auzi glasul.

Rezoluția de înregistrare este de 1080p, adică îți poți vedea animalul de companie în FullHD pe ecranul telefonului, iar pe timpul nopții LED-ul IR al camerei luminează doar pentru cameră, fără a deranja animalele sau vecinii.

Sistem de supraveghere video TP-Link Tapo C400S2, 2 camere Smart cu acumulatori, 1080p Full HD, Night Vision Full Color, Two-Way Audio, montare fara cabluri, alarma luminoasa si sonora, protectie IP66

Montare fără cabluri – Camera poate funcționa fără cabluri suplimentare, oferind un proces de montare mult mai simplu. CLICK pe foto pentru INFO suplimentare.
1080p Full HDImagini mai clare mulțumită rezoluției Full HD. Înregistrările pot fi verificate prin aplicația Tapo.

”Utilizez acest set de 2 saptamani, usor de configurat, intai se adauga Hub-ul in aplicatia Tapo dupa aceea camerele, ofera o calitate a imaginii decenta fiind full HD 1080p(1920 × 1080 px), dupa 2 sapatamani bateria este la 90%, dar utilizez functiile de detectare, functia Two-Way Audio si Alarmă sonoră la detectare si calitatea maxima a imaginii si un card de 128GB pus in hub, iar temperatura exterioara poate influenta capacitatea acumulatorului, per total multumit de acest pachet.” (review D. Pavel)

Kit supraveghere video Wireless Netgear Arlo Pro 3 (High cost – calitate medie)

A două variantă propusă vine de la un producător renumit în rețelistică, și anume Netgear, și funcționează pe același principiu al camerelor fixe, dar vine cu avantajul unei rezoluții mai bune, de 2K. Asta înseamă că poți da Zoom pe imagine fără a se pierde prea mult din rezoluție/calitate.

De data aceasta, kitul conține patru camere care pot fi montate atât la interior, cât și la exterior, plus beneficiezi de:

 • comunicare vocală bidirecțională;
 • notificări live prin intermediul aplicației dedicate;
 • stocare locală prin intermediul hub-ului de conectare sau în cloud;
 • vedere de noapte;
 • posibilitate de conectare și automatizare prin Google assistant, Alexa sau Apple Homekit.
Night Vision se declanșează automat atunci când nu este suficentă lumină, astfel poți vedea chiar și în întuneric.

Kit supraveghere video eufyCam, 4K Ultra HD (High quality)

Dacă îți faci griji în privința autonomiei bateriilor, am o veste bună. Următorul kit, deși conține doar trei camere, acestea au încarcare solară și, conform producătorului, în două ore de expunere la soare acestea se încarcă atât cât să funcționeze fără întrerupere.

Alt avantaj este senzorul de imagine produs de Sony care îți va aduce pe telefon imagini de rezoluție 4K, astfel că animalul tău de companie, fie el și o broscuță țestoasă sau un hamster, nu se va pierde prin iarba așa usor. Cu ce mai vine acest sistem?

 • stocarea înregistrărilor în cloud sau local, acceptând mediu de stocare de până la 16T (cu cât este mai mare, cu atât se păstrează înregistrările mai mult timp);
 • comunicare bidirecțională;
 • conectare cu Alexa și Google Assistant;
 • posibilitate de instalare atât în exterior, cât și în interior;
 • unghi de înregistrare de 135°.

De asemenea, producătorul deține o gamă largă de alte dispozitive și accesorii cu care îți poți securiza casa, interconectând diverși senzori de uși, ferestre, interfoane și sonerii.

Click pe imagine pentru PREȚ & DISPONIBILITATE
camere supraveghere pentru animale de companie

Rezistentă la intemperii – dotată cu protecție la apă IP67, eufyCam 3 este protejată de ploaie/furtuni sau praf.

Vezi PREȚ și DISPONIBILITATE ↗

Eufy S380 HomeBase (HomeBase 3) este cel mai recent HomeBase eufy Security care permite utilizatorilor să acceseze și să gestioneze majoritatea dispozitivelor Eufy Security.

Cameră supraveghere interior IP WIFI fullHD 1920*1080P 2 mp comunicare bidirecțională

Hai să ”complicăm” puțin lucrurile cu sisteme mai simple. 🙂 Îți explic imediat cum stă treaba. De exemplu, ai doar o cameră în care animalului tău de companie îi este permis accesul, sau poate că bugetul nu îți permite un sistem ultra-extra-hiper performant ori nu-ți surâde ideea să te împrietenești așa de bine cu Big Brother. În aceste situații, m-am gândit la varianta de buget a unui Point Tilt Zoom (PTZ), adică acea cameră pe care o poți mișca, o poți orienta stânga-dreapta / sus-jos și poți urmări fiecare mișcare a prietenului necuvântător prin intermediul aplicației de pe telefon sau tabletă.

Avantajul este că nu necesită decât o conexiune wireless dacă locația nu-ți permite sau nu-ți plac cablurile întinse prin casă și o priză de alimentare în apropiere, un telefon mobil sau tableta pe care să descarci aplicația dedicată și dacă dorești să păstrezi filmările pentru o perioadă de timp, acestea pot fi stocate pe un card SD de pâna la 128 GB sau, în cazul în care acesta se umple, se rescrie singur peste cea mai veche înregistrare.

Rezoluția este acceptabilă, de 2 Mp. Beneficiază și de comunicarea bidirecțională, astfel încât să poți vorbi sau asculta ce se petrece în încăpere.

camere supraveghere pentru animale de companie

Descoperă mai multe informații utile, precum și detalii despre PREȚ și disponibilitate direct de pe pagina de comercializare a produsului.

Camere supraveghere pentru animale de companie / Video quality 4k / Tenda Smart CP7, 360 de grade, 4Mp Video quality 4k

Pe același principiu ca al camerei de mai sus, următorul sistem furnizat de renumitul producător Tenda vine cu o rezoluție de 4K, ceea ce înseamnă că poți urmări cu o claritate excepțională toate trăznăile prietenului blănos. 😊

Foarte ușor de configurat prin aplicația mobilă, camera are nevoie doar de o priză în apropiere și un semnal wireless. De asemenea, o poți programa să se miște singură, astfel ea se va roti pe orizontală sau pe verticală, acoperind toate colțurile în care știi ca animalului de companie îi place să se ascundă și va monitoriza mult mai multe unghiuri decât dacă ar fi focalizată pe un singur loc sau ar aștepta comanda ta pentru a se mișca.

camere supraveghere pentru animale de companie Tenda
Vezi detalii despre PREȚ

Funcția de identificare și urmărire îi va spune automat camerei unde să se uite în cazul în care cineva se plimbă prin încăpere și, bineînțeles, îi va supraveghea toate mișcările. Ba, mai mult, se pot înregistra mesaje ce vor fi rostite automat, în anumite scenarii: de exemplu, îi poți spune câinelui că nu are voie într-un anumit loc sau să mai aștepte până la ora de masa, asta în cazul în care se tot plimbă pe la castron sau în zona în care îi păstrezi mâncarea. Sau poți comunica cu el direct de pe aplicația mobilă.

Dacă ai dubii în legătură cu securitatea ta și urmărești să nu fii urmărit 😊 ei bine, camera aceasta se poate configura astfel încât să lase obiectivul în jos (ca un copil timid) în momentul în care ai ajuns acasă.

camere supraveghere pentru animale de companie Tenda
Click pe foto pentru PREȚ & DISPONIBILITATE

Camere supraveghere pentru animale de companie / Funny design / EVKVO Robot, WiFi, 2MP Full HD

Tot în categoria camerelor PTZ intră și următorul sistem. Deși ai spune că este desprins din filmele SF, acesta VINE cu o cameră cu 2MP rezoluție ce MERGE prin intermediul aplicației mobile.

Chiar dacă are un aspect mai nonconformist, capacitățile roboțelului nu se lasă mai prejos față de ale altor camere. Posibilitatea de comunicare voce bidirecțională, stocare card sau clowd, conexiune wifi, vedere de noapte, detecție de mișcare și primire alarme direct pe mobil… Ce mai, le are pe toate, atât că nu vorbește… sau? 🙂

camere supraveghere pentru animale de companie
Roboțelul care nu-ți scapă din ochi prietenii blănoși 🙂

Sistem Super Independent – Outdoor PTZ Reolink Argus, cu încărcare solară

Dacă până acum am prezentat camere PTZ care se pretează mai mult la interior, iată și un model care face față cu brio intemperiilor și, la polul opus, se bucură de prezența soarelui. Produs de Reolink, următorul sistem vine în forma unui kit, adica un set de două camere, fiecare cu propriul panou solar destinat încărcării bateriilor, acestea rezistând între 1 și 4 săptămâni (în funcție de setări și utilizare), iar în cazul în care nivelul de încărcare a acestora scade sub 10%, vei primi o avertizare prin aplicația mobila (da, se pot încărca și cu un alimentator).

Astfel, aceste camere au nevoie doar de o conexiune wireless pentru a funcționa timp îndelungat, poate nici de aceasta daca nu avem nevoie sa vizualizăm înregistrările în timp real, acestea fiind stocate pe un card microSD.

Acest sistem se pretează foarte bine locuințelor unde prietenul blănos are o curte la care are acces oricând dorește. Bineînțeles, sistemul este util și în cazul în care ai ca animal de companie un ponei, un cal sau o alpaca.

Cu o rezoluție rezonabilă de 2K, o rotire de 355 grade pe orizontală, 140 grade pe verticală și un zoom de 16X, poate acoperi fiecare colțisor al curții, iar tu poți vedea cu ușurinta fiecare groapă săpata sau tentativă de evadare prin gardul curții. În plus, cu ajutorul sistemul de comunicare bidirecțională îi poti atrage atentia sau îl poți avertiza să plece de acolo chiar și sub ascunzișul întunericului, deoarece camerele au vedere foarte bună și pe timp de noapte.

Mai mult de-atât, sistemul are senzor de mișcare ce poate sa fie configurat astfel încât să emită avertizări sonore/alarme, în cazul în care detecteaza activități suspecte sau poți chiar tu să folosești comunicarea bidirecțională. De asemenea, îl poți conecta la un sistem Alexa dau Google Assistant, iar de acolo… doar imaginația ta este ultima frontieră.

PRODUS DE TOP: Enabot EBO AIR / Cameră mobilă pentru animale de companie – E peste tooooot!

A venit timpul să povestesc puțin și despre acest produs pe care intenționat l-am lăsat la urmă, considerându-l “state of the art”, top de gamă, un produs futuristic, avant-garde, supercalifragilisticexpialidocious… te-ai prins, da? 😊

VERIFICĂ PREȚUL

Deși are o rezoluție de numai 1080 pixeli, sincer, nici nu ai nevoie de mai mult. O rezolutie mare te ajută în momentul în care trebuie sa dai zoom sau subiectul este la o distanță mai mare, dar cu acest gaget, te poți duce tu după subiect. Da, da, ai citit bine: o cameră care își poate deplasa nu numai orientarea obiectivului, ci poate fugi către (sau de) animalul de companie. Un fel de camera 3 – 4 sau mai mulți D  pentru că, pe langă faptul că se poate plimba prin casă după el, tu poți foarte usor și să interacționezi cu acesta.

Lăsând poveștile la o parte, hai să îți explic concret ce știe să facă.

După ce ți-ai instalat aplicația și ți-ai configurat roboțelul/camera/drona pe roți (spune-i cum vrei), trebuie să-i găsești o locație pentru “nava mama” a.k.a baza de încărcare, pe langă o priză, asta e clar. Urmează configurarea cu rețeaua de wireless și… să înceapă distracția!

Cu ajutorul softul mobil, poți vedea și plimba camera prin toată casa, aceasta întorcându-se singură la baza de încărcare ori de câte ori bateria scade sub un anumit nivel. Ba mai mult, o poți programa să patruleze singură prin casă, și astfel ai o singură cameră prezentă pretutindeni.

Prin intermediul funcției de comunicații audio bidirecționale, poți vorbi sau asculta dorințele animalului de companie chiar dacă acesta stă pe paturică sau în colțul său preferat (sau se mută de colo, colo în așteptarea ta) sau să verifici dacă mai are apa și mâncare în castroane, asta chiar daca te afli la mulți km distanță. În plus, poti chiar să te joci cu el activând laserul incorporat.

DAR STAI, asta nu este tot. Cu EBO AIR ai și avantajul AI care identifică o persoană sau animalul de companie și îl urmărește prin locuință sau își adaptează volumul în funcție de mediul înconjurător.

Iar dacă crezi că un covor sau mocheta reprezintă un impediment în calea deplasării sale, dă-mi voie să-ți spun că te înșeli și chiar dacă pisica, de exemplu, îl va confunda cu un șoricel și îl va rostogoli, acesta va găsi modalitatea de a reveni întotdeauna cu roțile pe pământ.

VERIFICĂ PREȚUL

***

Când vine vorba de camere de supraveghere pentru animale de companie nu mai sunt mulți cei care dau ochii peste cap la auzul intenției de a face o astfel de investiție. Majoritatea celor care au animale de companie, că-s câini, pisici, peruși sau hamsteri, sunt oameni cu job-uri full time care, atunci când sunt departe de prietenii lor dragi, vor să arunce o privire la cum se comportă aceștia în lipsa lor sau pur și simplu să vadă dacă totul este în regulă. Că e și vorba de un pic de control, nu zic nu, însă nu e nimic rău în a supraveghea, de la distanță, ce se întâmplă acasă, mai ales dacă personajele principale sunt niște animăluțe care au probleme cu anxietatea de separare. Dacă te regăsești în această scurtă descriere, atunci sper că ți-au fost de folos sugestiile de mai sus, iar dacă ești mulțumit de achiziția făcută, dă-mi de veste. Iar dacă nu ai găsit ce căutai, lasă-mi un mesaj și căutăm împreună cea mai bună soluție.

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *