Câini

Crăciun în siguranță

Sărbătorile de iarnă nu vin doar cu distracţie, relaxare şi voie bună. Vin şi cu goana după cadouri, după bradul potrivit și dichisit, globuleţe fistichii şi ghirlande strălucitoare. După aranjarea bradului cu cele mai frumoase accesorii, urmează aşezarea sub el a cadourilor pentru toţi cei ai casei, deci şi pentru el, pentru căţel. Deşi acest moment din an este încărcat cu atât de multă spiritualitate, confort sufletesc şi bunădispoziţie, e necesar să acorzi atenţie sporită câinilor. Asta nu doar din cauza sezonului rece, ci şi al ispitelor de la masa de Crăciun, de sub brad sau chiar din brad!

Iată la ce trebuie să fii cu ochi-n patru:

Dulciuri

Ciocolata şi alte dulciuri pregătite pentru cei mici nu trebuie să se regăsească şi în meniul câinelui! Dacă ai un câine pofticios care mai şi încearcă cu mutrița sa inocentă să te înduplece să-i dai o bombonă, nu ceda şantajului sentimental. Mai bine fă-i cadou o ciocolată pentru căţei, pregătește-i niște recompense handmade sau alege delicioasele produse de la 8in1, create special pentru el!

Decorațiuni

Beteala şi ghirlandele nu sunt tentante doar pentru mâțe, ci și pentru câini, acestea reprezentând startul unui joc care ţie nu prea îţi face plăcere: redecorarea bradului sau mutarea lui în alt loc! Nu-l lăsa să tragă de ghirlande! În afara faptului că va dărâma bradul, ghirlandele şi beteala sunt deseori mortale pentru câinii care le ingerează, riscul ocluziilor intestinale fiind destul de mare. Așadar, ochii după ghirlande!

Cadouri

Dacă laşi cadourile sub brad şi ştii că ai un căţel mai nebunatic, tentat să smotocească orice apariţie nouă de prin locuinţă, atunci ai mare grijă: bucăţile de hârtie de împachetat, lemnul, ţesăturile, metalul, plasticul, etc. îi pot cauza animalului grave probleme gastrice. De multe ori, după înghiţirea unui corp străin, câinele vomită, astfel eliminând ce a înghiţit. Dar există şi cazuri când corpul străin perforează peretele stomacului, ceea ce reprezintă un accident foarte grav.

Din nou, atenție la ornamente

Decorează crengile de la baza bradului cu ornamente care nu pot fi sparte, rupte sau devorate de câine! Privirile acestuia pot fi atrase de globuleţe, beteală, instalaţia care „clipeşte” atât de frumos. Dacă ai un câine curios, care sare de colo colo fără stare, şi căruia îi place să… escaladeze, „ancorează” bine bradul pentru a nu te trezi cu el pe post de aperitiv la masa de Crăciun!

Nu lăsa artificii sau lumânări aprinse sub brad sau în brad, atât pentru siguranţa casei tale cât şi pentru cea a câinelui.

În loc de concluzie

Dacă vei ţine cont de aceste îndemnuri, bradul de Crăciun va rămâne în picioare, la locul lui, accesoriile vor fi neclintite, cadourile neatinse – până la desfacerea lor direct de către destinatar – iar întreaga familie (inclusiv câinele) se va bucura de cel mai frumos Crăciun! Orice sfat suplimetar este binevenit și apreciat, așa că hai să mărim lista de mai sus, ce spui? 🙂

foto: Shutterstock.com

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *