Fântână de apă pentru pisică
Cu PET-ul la shopping!,  Pisici,  Recomandări

Fântână de apă pentru pisică – trebuie să o ai vara aceasta

Suntem la mijlocul verii și, dacă nu ai cumpărat până acum o fântână de apă pentru pisică, acum e momentul. În rândurile următoare, nu îți voi explica doar de ce este bine să o ai și care sunt avantajele sale, ci îți voi recomanda și patru modele accesibile ca preț și, spun recenziile, durabile în timp. Vestea bună e că poți folosi fântâna de apă pentru pisică în orice sezon, nu doar acum, când temperaturile au luat-o razna. Însă mai ales vara, să ai în locuință acest accesoriu, este de mare ajutor pentru pisica ta.

Pe măsură ce temperaturile cresc, ai marea responsabilitate să asiguri pisicii tale hidratarea corespunzătoare. Vârful caniculei poate aduce numeroase provocări în ceea ce privește sănătatea pisicilor, iar una dintre cele mai eficiente si vitale soluții este o fântână sau dispenser de apă special concepută/conceput pentru animalele de companie. Exact, sunt utile și pentru căței, nu doar pentru mâțe.

Știai că și pisicile sunt predispuse deshidratării?

Pisicile, la fel ca multe alte animale, sunt predispuse deshidratării, mai ales în sezonul cald. Din păcate, felinele nu resimt întotdeauna setea în același mod cum o facem noi, ceea ce poate duce la un consum insuficient de apă. De asemenea, dieta bazată 100% pe hrană uscată, care este obișnuită pentru multe pisici, poate agrava problema, deoarece hrana uscată pentru pisici nu furnizează aceeași cantitate de lichide ca hrana umedă, de exemplu.

Dacă observi că pisica ta este letargică, nu are chef de joacă și nici poftă de mancare, elasticitatea pielii este scăzută, are ochii mijiți, ar fi bine să te prezinți cu ea la medicul veterinar, căci este foarte posibil să fie deshidratată. Vestea bună e că poți să previi foarte ușor deshidratarea. Parcurge articolul până la sfârșit ca să te lămurești cum să faci asta.

Oferă-i atât hrană uscată, cât și hrană umedă

Pisica pierde lichide prin urină, fecale, dar și în urma salivației și transpirației. În perioadele calde, caniculare, dacă nu ai grijă de ea, se poate deshidrata usor. Din păcate, după cum spuneam și mai sus, pisicile care consumă doar crochete sunt mai predispose deshidratării decât cele care consumă fie doar hrană umedă, fie o combinație dintre crochete și mâncare umedă. Aceste pisici ar trebui să primească o cantitate de apă proaspătă mai mare, zi de zi. Dacă pisica ta mănâncă doar crochete, trebuie să te asiguri că are în permanență apă proaspătă la discreție, pentru a se hidrata așa cum trebuie.

Hrana umedă, fie că e la conservă sau la pliculeț, conține circa 80% lichide, iar pisicile care consumă doar astfel de hrană se hidratează și datorită ei. Bineînțeles, și ele au nevoie de apă proaspătă în permanență, dar situația lor diferă față de cea a pisicilor care papă doar crochete.

Cel mai bine ar fi să obișnuiești pisica cu ambele tipuri de hrană. Alege sortimente potrivite pentru nivelul său de activitate, pentru condiția sa fizică sau tipuri de hrană destinate problemelor de sănătate (dacă acestea există, bineînțeles).

De asemenea, ca să te asiguri că se hidratează în permanență, plasează în mai multe locuri din casă boluri cu apă proaspătă. Sau, și mai bine, achiziționează un dispenser sau o fântână specială și ai scăpat de problemă. 🙂

Fântână de apă pentru pisică
DESCOPERĂ mai MULTE MODELE de FÂNTÂNI de APĂ & ADĂPĂTORI pentru ANIMALE DE COMPANIE

Fântâna de apă încurajează hidratarea activă

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unei fântâni de apă pentru pisici este că încurajează hidratarea activă. Pisicile sunt atrase de mișcarea apei, iar sunetul liniștitor al fântânii le poate stimula să bea mai mult. Apele statice din bolurile obișnuite pot deveni plictisitoare pentru pisici, dar o fântână de apă creează un factor de curiozitate și interes pentru ele, determinându-le să bea mai des și, categoric, să rămână hidratate.

Fântâna menține calitatea apei

Pe timpul verii, temperatura ridicată poate cauza înmulțirea bacteriilor și a altor contaminanți la nivelul apei, chiar și în interiorul locuinței. Fântânile de apă pentru pisici sunt proiectate pentru a păstra apa curată și filtrată. Acestea sunt echipate cu filtre ce impiedică impuritățile să ajungă în recipient, astfel că pisica primește întotdeauna apă proaspătă și curată.

Fântâna de apă pentru pisici reduce riscul de apariție a afecțiunilor renale

Deshidratarea cronică poate crește riscul aparitiei afecțiunilor renale la pisici, mai ales în sezonul cald. Prin asigurarea unui acces constant la apă proaspătă, fântâna de apă ajută la prevenirea formării calculilor renali și a altor afecțiuni renale.

Apă la discreție

Uneori, pisicile pot refuza să bea apă dintr-un bol obișnuit, dacă acesta nu este curat sau dacă nu le place amplasarea lui. Acest lucru poate duce la instalarea stresului și apariția disconfortului. Cu ajutorul unei fântâni de apă, pisica are mereu la dispoziție apă proaspătă, iar tu poți sta liniștit știind ca este bine hidratată, în orice moment al zilei.

4 modele de fântână de apă pentru pisică

Fântâna de apă pentru pisică reprezintă poate cea mai bună investiție pe care o poți face pentru mâța ta în perioada caniculară. Bineînțeles, dacă vrei ceva mai complex care să îmbine un dispenser pentru hrană plus unul pentru apă, îți recomand articolul Cele mai bune hrănitoare automate pentru câini și pisici.  

Anotimpul călduros nu trebuie să reprezinte o sursă de stres pentru tine sau pentru pisica ta, așa că oferă-i acces constant la apă proaspătă și filtrată prin intermediul unei fântâni speciale, astfel încât ea să poată savura fiecare moment al verii fără griji!

Dispenser pentru apă / tip fântâna – Kosiil® – 2 Litri, cu LED, ABS + filtru, nuanță portocalie

Am studiat cu atenție specificațiile producătorului și mi se pare că avem în față un produs de calitate la un preț corect.

Iată cu ce se laudă dispenserul Kosiil®:

 • consum redus de energie (WoW, cine nu-și dorește să consume mai puțin curent în ziua de azi?) & pompă silentioasă, de sub 40 dB, care nu provoacă sunete ce pot speria animalele de companie;
 • sistem de filtrare circular: filtrul este format din burete exterior și sistem de filtrare triplu interior ce colectează mizerie, păr, resturi astfel încât să ofere animalelor de companie o apă mai proaspătă și mai curată;
 • indicator cu lumină LED cu aspect transparent astfel că poți verifica cu ușurință volumul apei, iar rezervorul transparent nu va fi niciodată gol;
 • ușor de asamblat/dezasamblat;
 • aspect modern, elegant care se încadrează de minune în decorul oricărei locuințe;
 • ușor de întreținut: se recomandă curățarea săptămânală.
Fântână de apă pentru pisică

VERIFICĂ PREȚ & DISPONIBILITATE

Fântână de apă pentru pisică PETKIT, cu filtru triplu, în patru variante de culoare

Dacă ai o locuință amenajată în stil minimalist și vrei ca fântâna de apă pentru pisică să completeze peisajul în aceeași manieră, produsul de la Petkit e pentru tine. Simplitatea design-ului completează perfect calitățile cu care a fost înzestrat:

 • pompă ultra silențioasă (sub 40 dB) & economică, se oprește automat când detectează lipsa apei; la nevoie, poate fi înlocuită și este ușor de curățat;
 • mod dublu de funcționare, cu lumină LED încorporată. Luminile atrag atentia asupra statusului de funcționare, te avertizează în legătură cu cantitatea de apă rămasă în dispenser și îți indică momentul de înlocuire a filtrului;
 • prezintă două moduri de funcționare: SMART și NORMAL;
 • sistemul tripul de filtrare asigură pentru animalul tău de companie o apă mereu proaspătă, sănătoasă, bogată în oxygen. Tripul filtru constă într-un strat de bumbac, coajă de nucă de cocos și carbon active, ceea ce permite procesul precum schimbul ionic;
 • prețul reflect calitatea produsului.
Fântână de apă pentru pisică

Fântână de apă PETKIT

VEZI PREȚUL & DISPONIBILITATEA PRODUSULUI

Dispenser de apă automat, foarte silențios, cu două moduri de curgere a apei

Recunosc că m-a dat pe spate această fântână de apă pentru pisică, ba chiar i-am recomandat-o surorii mele pentru Mango al ei. Motivul? Mango este mare amator de apă de la robinet. Te miorlăie insistent să-I oferi acces la chiuvetă și stă minute bune să lipăie cu satisfacție apa de la țeavă. Dispenserul pe care ți-l prezint mai jos are două moduri de funționare, iar unul dintre acestea e similar cu cel al robinetul. Cool, nu? Celălalt este mai zen și redă o curge a apei lină și silențioasă.

Îți propun să intri pe site pentru a afla și alte detalii surprinzătoare precum și prețul la care este comercializată această fântână de apă.

Fântână de apă pentru pisică
Click pe imagine pentru PREȚUL de ACHIZIȚIE

Fântână de apă din oțel inoxidabil pentru animale de companie

Mi se pare cel mai jucăuș produs din lista această, probabil datorită aspectului său vesel. Îmi place la această fântână de apă pentru pisică faptul că are o capacitate de 2,5 litri apă și din start o face să fie potrivită pentru o locuință cu mai multe pisici sau, de ce nu, cu un câine și o pisică.

Iată și alte caracteristici care merită amintite:

 • design-ul este de tip cascadă care va atrage inevitabil atenția animalelor de companie și le va determina să bea mai multa apa. Apa este distribuită printr-un sistem în formă de floare;
 • pachetul contine 2 flori care pot fi schimbate și 4 modele diferite de scurgere a apei. Printre modurile de funcționare se numără cel cascada, modul ce distribuie apa sub formă de picături și un mod ce presupune curgerea lină a apei;
 • dispenserul are o fereastră cu LED albastru care va indica nivelul de apă disponibilă. Aceasta conferă și un aspect inedit camerei pe timpul nopții, datorita luminii albastre;
 • funcționează cu un consum redus de energie de 2W, iar pompa silențioasă dispune de un adaptor de alimentare AC / DC și interfață USB. Fântâna este prevăzută și cu un burete de prefiltrare care elimină impuritățile din pompă;
 • se poate încărca la o baterie externă, dar și la calculatoare sau laptopuri.

Ai mai multe pisici? Îți vor mieuna toată recunoștința lor pentru această fântână de apă!

VEZI PREȚ & DISPONIBILITATE

Fântână de apă pentru animale de companie

În loc de concluzie: alte tips & tricks ca s-o ții departe de deshidratare

Asigură-te că dacă iese în curte are zone umbrite unde se poate adăposti. Același lucru este valabil și în interiorul locuinței.

În zilele foarte călduroase, pisicile se simt mai confortabil în zonele umbrite, astfel că e ok să te asiguri că există locuri răcoroase în casă, că ferestrele sunt acoperite de perdele și draperii opace sau de jaluzele. În curte, dacă nu ai prea multă umbra naturală de la copaci sau vegetație, poți instala o umbrelă sau o prelată gen cort sub care pisica să se retragă.

Ai obișnuit-o să iasă la plimbare, în lesă? Evită plimbările în timpul zilei, când e caniculă! Temperaturile extreme sunt periculoase așa că nu scoate pisica la plimbare în momentele când soarele este cel mai puternic.

Ajut-o să se răcorească achiziționând o saltea special creată pentru răcorirea animalelor de companie sau, o variantă mai simplă și la îndemâna oricui: pune gheață într-un prosop, pliază-l și îndeamn-o să culce pe el.

Nu lăsa pisica în mașină, nici măcar pentru cinci minute! Temperaturile din interiorul autoturismului pot crește rapid și pot deveni fatale pentru animalele de companie.

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *