7 cărți despre animale pentru copii
Cărți și filme cu și despre animale,  Recomandări

7 cărți despre animale pentru copii

Într-o lume din ce în ce mai conectată și digitalizată, este esențial să ne amintim cât este de important să-i învățăm pe cei mici să respecte și să prețuiască natura și animalele. Una dintre cele mai eficiente și plăcute metode de a realiza acest lucru este prin lectură. Cărțile despre animale nu doar că îi educă pe copii despre lumea naturală, dar îi ajută și să dezvolte empatie și apreciere față de toate ființele vii. Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun (dar nu numai 😊), cele șapte cărți prezentate, pe scurt, în continuare, pot fi cadourile perfecte pentru a împărtăși magia și frumusețea lumii animalelor cu tinerii cititori.

Citește și: 7 cărți pentru iubitorii de câini

”Câinii și pisicile. Prietenii omului” de Emilie Vanvolsem și Eric Mathivet

„Câinii și Pisicile. Prietenii Omului”, scrisă de Emilie Vanvolsem și Eric Mathivet face parte din colecția Nemi Explorator este o lucrare captivantă și educativă destinată iubitorilor de animale, în special copiilor. Cartea oferă o perspectivă detaliată asupra celor două dintre cele mai populare animale de companie din lume: câinii și pisicile.

Emilie Vanvolsem și Eric Mathivet au reușit să creeze o carte accesibilă și informativă, care îmbină știința cu poveștile interesante. Autorii explorează numeroase aspecte legate de comportamentul, nevoile și relațiile speciale pe care câinii și pisicile le au cu oamenii. Cartea este structurată într-o manieră care facilitează înțelegerea și este potrivită pentru cititori de diferite vârste. Abordează o varietate de subiecte, de la istoria domesticirii acestor animale până la particularitățile comportamentale și nevoile lor specifice. Cititorii vor învăța despre diferențele și asemănările dintre câini și pisici, cum să interpreteze limbajul lor corporal și cum să le îngrijească în mod corespunzător.

Cainii si pisicile - prietenii omului

„Câinii și Pisicile. Prietenii Omului” este îmbogățită cu ilustrații care vin în completarea textului și ajută la ilustrarea conceptelor prezentate. Stilul vizual este adaptat pentru a capta atenția copiilor, făcând cartea nu doar educativă, dar și plăcută din punct de vedere estetic.

„Câinii și Pisicile. Prietenii Omului”  pune un mare accent pe importanța educației și responsabilității în ceea ce privește îngrijirea animalelor de companie. Oferă sfaturi practice și ușor de înțeles pentru copii, încurajându-i să devină mai apropiați față de animalele lor de companie și mult mai responsabili.

Această carte este ideală pentru copiii care iubesc animalele, pentru părinții care doresc să le împărtășească copiilor cunoștințe despre responsabilitatea de a avea un animal de companie și pentru dascălii care caută materiale de lectură educative și interesante pentru clasă.

”Madeline Finn și câinele de terapie” de Lisa Papp

„Madeline Finn și câinele de terapie” este o poveste emoționantă și profundă destinată copiilor, care explorează teme precum empatia, înțelegerea, grija, prietenia și puterea vindecătoare a animalelor de terapie. Această poveste este despre o fetiță pe nume Madeline Finn și noua ei prietenă blănoasă, un câine de terapie care o ajută să navigheze prin provocările vieții și să depășească provocările personale.

Madeline Finn învață despre rolul câinilor de terapie și despre cum acești companioni speciali ajută oamenii în mai multe moduri. Viziunile și experiențele ei se schimbă radical pe măsură ce interacționează cu câinele său.

Madeline Finn si cainele de terapie

Cartea este superb ilustrată de Lisa Papp însăși, cu imagini calde și expresive care aduc povestea la viață și ajută la transmiterea mesajului emoțional al cărții. Ilustrațiile detaliate sunt perfecte pentru a menține angajamentul tinerilor cititori, oferindu-le o experiență vizuală captivantă pe măsură ce urmăresc povestea lui Madeline Finn.

Lisa Papp este de asemenea autoarea altor cărți îndrăgite pentru copii:

Madeline Finn and The Library Dog: aceasta este o altă carte din seria Madeline Finn, unde Madeline descoperă puterea și magia cititului alături de un ”cățel bibliotecar”, care o ajută să-și depășească frica de a citi.

„Madeline Finn and The Shelter Dog”: în această carte, Madeline Finn învață despre importanța adăposturilor pentru animale și decide să ajute câinii de la adăpost, începând o călătorie emoționantă și empatică în lumea acestor ființe deosebite, mai puțin norocoase decât semenii lor care trăiesc în sânul unei familii iubitoare.

Toate cărțile semnate de Lisa Papp sunt ideale pentru a fi citite în familie sau în mediul educațional. Reprezintă mai mult decât simple povești, fiind o fereastră deschisă către înțelegerea și aprecierea rolului pe care animalele de companie îl joacă în îmbunătățirea vieții tuturor, copii și adulți deopotrivă.

”Animalele și profesiile lor” de Kristina Dumas și Ina Worms

„Animalele și Profesiile Lor” de Kristina Dumas, cu ilustrații de Ina Worms, este o carte captivantă pentru copii, care combină învățarea și distracția. Cartea explorează diferite animale și „profesiile” lor caracteristice în natură, cum ar fi câinele paznic, albinele polenizatoare sau furnicile muncitoare. Ilustrațiile colorate și pline de viață ale Inei Worms adaugă farmecul vizual și ajută la ilustrarea mesajelor educative ale cărții. Este ideală pentru stimularea curiozității și înțelegerii naturii și rolurilor diferitelor animale în lumea noastră. Această carte este un mod excelent de a introduce copiii în lumea diversă și fascinantă a animalelor.

Animalele si profesiile lor

”Enciclopedia cunoașterii. Animale” apărută la Editura Litera

Această enciclopedie bogat ilustrată este un tezaur de cunoștințe despre animale, perfectă pentru copiii curioși. De la animale domestice la cele sălbatice, fiecare pagină este o descoperire a minunilor naturii.

”Marea mea carte despre animale. Tot ce trebuie să știi despre animalele tale preferate.” – Editura Arc

O carte completă, care oferă informații detaliate despre o varietate de animale. Copiii vor învăța despre habitatul, alimentația și comportamentul animalelor, sporindu-și astfel cunoștințele și aprecierea față de biodiversitate.

cărți despre animale pentru copii

”Animale sălbatice din Europa”

O călătorie fascinantă prin fauna europeană, această carte îi va purta pe cititorii tineri într-o explorare a animalelor sălbatice de pe continentul nostru. De la pădurile dense la câmpiile vaste, copiii vor descoperi frumusețea și diversitatea vieții sălbatice europene.

cărți despre animale pentru copii

”Animale sălbatice și puii lor” de Donsz Judit și Horvathne Czentye Ibolya

O carte încântătoare care se concentrează pe animalele sălbatice și pe puii lor, oferind o privire emoționantă asupra legăturilor parentale în lumea animală. Copiii vor fi fascinați să afle despre modul în care diferite animale își îngrijesc și își protejează puii.

cărți despre animale pentru copii

Fiecare dintre aceste cărți reprezintă o fereastră deschisă spre lumea minunată și diversă a animalelor, stimulând curiozitatea și empatia copiilor. Cu ocazia Crăciunui, sau când este aniversarea lor, oferiți-le copiilor voștri cadoul cunoașterii și al iubirii față de natură prin aceste lecturi captivante.

*articolul conține și link-uri de afiliere

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *