7 cărți pentru iubitorii de câini
Câini,  Cărți și filme cu și despre animale,  Recomandări

7 cărți pentru iubitorii de câini

Citesc zilnic. Îmi încep diminețile alături de o cană mare de cafea și undeva între 20 și 50 de pagini citite. Nu mă ridic din fotoliu până nu dau gata cafeaua și minimum 20 de pagini. Citesc mai multe cărți în paralel, căci sunt genul de cititor avid de informație, care trece cu multă lejeritate de la ficțiune la o lucrare de specialitate. M-am obișnuit de câțiva ani să contabilizez virtual titlurile citite în platforma Goodreads. Aici am dat peste o listă foarte interesantă cu cele mai bune cărți (din toate timpurile) despre animale. Așa mi-a venit ideea să pregătesc la rândul meu câteva liste de lectură pentru următoarea perioadă.

Dacă îți plac câinii, am selectat pentru tine câteva titluri (pe unele dintre acestea chiar le-am citit) pe care să le adaugi pe propria listă. Bineînțeles, urmează și o listă cu 7 cărți pentru iubitorii de pisici, respectiv 7 cărți pentru iubitorii de animale sălbatice și 7 cărți despre animale pentru copii.

Știi ce e minunat? Că poți dărui aceste cărți și persoanelor dragi cu care împărtășești pasiunea pentru animale. Una dintre cărțile pe care ți-o recomand în rândurile de mai jos mi-a fost dăruită de o bună prietenă care acum nu mai este printre noi, dar la care mă gândesc cu mult dor și afecțiune ori de câte ori privirea îmi alunecă pe titlul respectiv. O carte în dar este un gest minunat pe care-l poți face pentru cei dragi, iar sărbătorile și aniversările sunt ocazii mai mult decât potrivite pentru acest gest.

7 cărți pentru iubitorii de câini. Tu ce vei trece pe lista de cumpărături?

”Povestea incredibilă a lui Enzo”, Garth Stein

”The Art of Racing in the Rain” semnată Garth Stein și tradusă în limba română la Editura Leda cu titlul  ”Povestea incredibilă a lui Enzo” este un roman cu o încărcătură emoțională deosebită. Este cartea despre care-ți spuneam mai sus că am primit-o de la o dragă prietenă. Eu am citit-o în limba engleză și voi lăsa aici ambele variante, cea originală plus traducerea în limba română.

cărți pentru iubitorii de câini Povestea incredibila a lui Enzo

verifică preț pe cărturești

verifică preț pe Emag

Povestea îi are în centru pe minunatul companion Enzo și pe-al său prieten Denny Swift, un viitor pilor de curse. Ce mi-a plăcut foarte tare e că emoționanta poveste este spusă din perspectiva lui Enzo, așa cum percepe el tot ceea ce-l înconjoară. Iată ce spun alții despre carte:

„Cartea perfectă pentru toți cei care știu că nu numai oamenii cunosc compasiunea și că relația dintre două suflete care sunt făcute unul pentru celălalt nu sfârșește niciodată. Din când în când, am norocul să dau peste un roman la care mă gândesc mult după ce l-am terminat de citit, iar acesta e unul dintre ele.” Jodi Picoult

„O carte care merită pusă alături de Pescărușul Jonathan Livingston al lui Richard Bach, de Alchimistul lui Paulo Coelho și de Viața lui Pi a lui Yann Martel.” The Portland Oregonian

Romanul a fost ecranizat în 2019 și îi are în rolurile principale pe Kevin Costner care-i oferă simpaticului Enzo vocea sa inconfundabilă, Milo Ventimiglia, Amanda Seyfried și Ryan Kiera Armstrong.  

”Colț Alb. Chemarea străbunilor”, Jack London

Nu puteam să nu-l adaug pe unul dintre cei mai buni povestitori care au existat vreodată. Aceste două dintre cele mai celebre scriituri ale lui Jack London nu e musai a fi citite doar la vârsta copilăriei. Sunt lecturi inspirate din viața animalelor, cu eroi care poartă în vene sângele strămoșilor lor nordici, lecturi care te ajută să ieși din cotidian, să pășești în afara zonei de confort direct în lumea sălbatică a ținuturilor înghețate cu toate provocările pe care acestea le implică. Sunt lecturi care te vor deconecta preț de câteva ore și te vor face să trăiești cu sufletul la gură aventurile eroilor principali.

cărți pentru iubitorii de câini Jack London

”Drumul unui câine către casă”, W. Bruce Cameron

Am mai amintit această carte în articolul ”5 cărți despre câini pe care vrei să le citești vara aceasta”. Dacă nu ai citit articolul respectiv, ce trebuie să știi despre cartea lui W. Bruce Cameron e că reprezintă o frumoasă poveste despre ce înseamnă loialitatea și devotamentul, dar și despre legătura indestructibilă dintre oameni și animalele lor de companie.

cărți pentru iubitorii de câini

”Lecțiile haitei”, Cesar Millan

Consider această carte utilă tuturor celor care-și împart viața cu un câine, indiferent că e vorba despre un puiuț sau un câine adult. Îți las aici descrierea acestei cărți, așa cum apare ea pe site-urile de profil:

”În această poveste relatată pe un ton intim și scrisă cu inima, autorul de bestselleruri și specialistul în comportamentul canin Cesar Millan își prezintă filosofia dintr-un nou punct de vedere: efectul pozitiv al acesteia asupra proprietarilor de câini. Pentru prima data, Cesar Millan ne împărtășește poveștile personale ale atât de multor câini incredibili, care au oferit numeroase lecții cruciale de viață, de la respect și rezistență, la încredere și autenticitate. Alături de mărturii ale unor clienți celebri, precum Kesha, Whitney Cummings, Jerry Seinfeld, Alec Baldwin, Kathy Griffin și Jada Pinkett Smith, aceste povești care te vor unge pe suflet dezvăluie modul în care relația dintre om și câine poate scoate tot ce este mai bun din noi.”

Lectiile haite cesar millan

”Așa a descoperit omul câinele”, Konrad Lorenz

Konrad Lorenz, părintele etologiei moderne, își începe cartea cu întrebarea ”cum s-a născut prietenia dintre om și câine?” Cândva, în epoca de piatră, arată Lorenz, foamea și nevoia i-au impins pe om și pe strămoșul câinelui domestic să intre într-un parteneriat reciproc avantajos, din care avea să se dezvolte în decursul mileniilor o relație cum nu mai e alta între două specii.

cărți pentru iubitorii de câini

”Trăiește în armonie cu câinele tău”, dr. Piero M. Bianchi

O carte simplă despre cum să alegi cea mai potrivită rasă de câine pentru tine, despre care sunt alimentele cu care poți să hrănești câinele, despre cum comunică și cum se comport un câine, despre ce ai de făcut ca să-l educi corespunzptor. Această carte este potrivită celor care sunt la început de drum în creșterea unui blănos, pentru că sfaturi utile și usor de aplicat.

”Super câini. Povești adevărate despre curajul canin”, Ben Holt

Câinii sunt extrem de loiali, iar când e vorba să se confrunte cu pericole, par întotdeauna dispuşi să depună toate eforturile şi să devină nişte eroi adevăraţi. Fie că salvează oamenii din situaţii dificile sau de alţi oameni periculoşi, că îi ajută pe cei bolnavi sau că luptă împotriva infractorilor, aceste poveşti adevărate dovedesc că un câine nu e doar cel mai bun prieten al omului – el este şi un tovarăş curajos, care inspiră prin faptele sale.

Super câini 
cărți pentru iubitorii de câini

Dacă ești în căutarea unui alt tip de cadou pentru prietenii tăi care îndrăgesc câinii, îți recomand articolul ”Cadouri pentru iubitorii de câini – 14 idei”. Chiar sunt curioasă dacă este ceva acolo care să-ți atragă atenția. Dă-mi de veste și… spor la cumpărături! 🙂

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *