Câini,  Noutăți și evenimente,  Pisici

MSD Animal Health a atins pragul de cinci milioane de doze de vaccin antirabic donate

Comunicat de presă

Prin programul său Afya, MSD Animal Health ia parte la Inițiativa United Against Rabies “Zero by 30”, o colaborare globală menită să pună capăt, până în 2030, deceselor provocate de rabia transmisă de câini.

13 octombrie 2022 – MSD Animal Health – o divizie a Merck & Co., Inc. (NYSE: MRK) – a anunțat că a donat până acum peste cinci milioane de doze de vaccin antirabic, în cadrul angajamentului asumat de eliminare a cazurilor de rabie umană rezultată prin transmitere canină. Prin Programul Afya, MSD Animal Health a donat vaccinurile unor parteneri importanți precum Mission Rabies și Rabies Free Africa, care administrează vaccinul câinilor în cadrul unor campanii de vaccinare în masă, în regiuni ale lumii în care rabia este încă endemică.

„Mission Rabies a vaccinat până acum aproape două milioane de câini, cu doze donate de vaccin antirabic, prin programul Afya al MSD Animal Health”, a declarat Luke Gamble, fondator al Mission Rabies. „Cu doar opt ani rămași până la atingerea obiectivului global de zero decese cauzate de rabia transmisă prin intermediul câinilor, ne concentrăm pe sprijinirea comunităților în care rabia este endemică, din India și nu numai, și care nu au acces adecvat la vaccinuri și la alte resurse. Această campanie – prin care este donat vaccinul împotriva rabiei canine, salvând și vieți umane – este în plină desfășurare și ne va ajuta să atingem acest obiectiv până în 2030, în timp ce lucrăm cu întreaga comunitatea globală pentru a elimina cazurile umane de rabie transmisă prin mușcătura de câine.”

Rabia ucide aproximativ 59.000 de oameni anual, aproape jumătate dintre ei fiind copii sub 15 ani[i], în parte din cauza accesului limitat la resurse și la vaccinuri în comunitățile în care izbucnesc focare de rabie și în care, adesea, nivelul de educație pe tema rabiei este scăzut. Cu toate acestea, transmiterea rabiei poate fi eliminată în astfel de regiuni când cel puțin 70% dintre câini sunt imunizați prin vaccinare anuală în masă.[ii]

„Lucrând în colaborare cu MSD Animal Health, Rabies Free Africa a administrat până acum peste 2,5 milioane de doze de vaccin antirabic”, a declarat Felix Lankester, director Rabies Free Africa. „De asemenea, analizăm care strategii de vaccinare în masă a câinilor sunt cele mai eficiente din punct de vedere al costurilor pentru a furniza campanii de vaccinare și pentru a elimina decesele provocate de rabie transmise de la câine la om. Programul Afya ne susține eforturile, în special în zonele rurale greu accesibile și în comunitățile învecinate din Africa.” Rabia este, la nivel global, una dintre cele mai mortale boli atât pentru oameni, cât și pentru câini. Este o realitate devastatoare, deoarece rabia poate fi prevenită în proporție de 100% prin vaccinări regulate. În plus, povara economică globală a rabiei transmise de câini este estimată la 8,6 miliarde de dolari pe an[iii]. Având în vedere că inițiativele de vaccinare în masă a câinilor sunt cea mai rentabilă modalitate de a preveni decesele cauzate de rabie, aceste eforturi trebuie extinse către toate comunitățile afectate.

„Suntem încântați ca am atins pragul de cinci milioane de doze de vaccin antirabic donate, pentru a ajuta la eliminarea acestei boli mortale”, a declarat Ingrid Deuzeman, Director de Marketing pentru Divizia Vaccinuri pentru Animale de Companie, în cadrul MSD Animal Health. „Prin abordarea unei strategii One Health pentru eliminarea rabiei și colaborând cu partenerii noștri, precum Mission Rabies și Rabies Free Africa, putem reduce povara globală a rabiei și, astfel, putem contribui atât la sănătatea animalelor, cât și a oamenilor.”

Promovați importanța vaccinării pentru a elimina rabia transmisă de câini, astfel încât să putem atinge obiectivul “Zero by 30”, folosind hashtag-urile #WorldRabiesDay și #EndRabiesNow!

Despre Missions Rabies

Mission Rabies a fost fondată ca o inițiativă a Worldwide Veterinary Service (WVS), un grup de caritate cu sediul în Marea Britanie care ajută animalele. Mission Rabies are o abordare One Health, la baza căreia se află cercetări pentru a elimina rabia transmisă prin mușcătura de câine (o boală despre care se estimează că ucide 59.000 de oameni anual). De la lansarea în septembrie 2013 cu misiunea de a vaccina 50.000 de câini împotriva rabiei pe teritoriul Indiei, echipele Mission Rabies au administrat aproape 2 milioane de doze donate de vaccin antirabic de la MSD Animal Health, ca parte a eforturile lor de vaccinare canină, și au educat cinci milioane de copii despre prevenirea mușcăturilor de câini în ţările cu rabie endemică. Pentru informații suplimentare, consultați www.missionrabies.com.

Despre Rabies Free Africa

Rabies Free Africa susține țările din Africa de Est să dezvolte programe autonome pentru a elimina actualele decese cauzate de rabie și să creeze sisteme de supraveghere pentru a identifica viitoarele focare cu scopul de a le izola. Pentru a atinge obiectivul global până în 2030, accentul trebuie să se pună pe scăderea costului vaccinării câinilor și pe extinderea accesului la vaccinuri. Până în prezent, Rabies Free Africa a administrat 2,5 milioane de doze donate de vaccin antirabic de la MSD Animal Health. Rabies Free Africa își continuă munca pentru a descoperi noi modalități de a reduce costul vaccinărilor în masă pentru câini și de a perfecționa programele la nivel de țară și de continent, astfel încât resursele limitate să aibă un impact pozitiv cât mai mare. Pentru informații suplimentare, vizitați www.globalhealth.wsu.edu/initiatives/rabies-free-africa/.

Despre Programul Afya

Din Programul Afya fac parte mai multe proiecte de control al rabiei susținute de MSD Animal Health prin donații de vacin, inclusiv Rabies Free Africa și Mission Rabies. Aceste proiecte au fost reunite sub numele „Afya”, care înseamnă „sănătate” în Swahili. Programul Afya s-a angajat în inițiativa “Zero by 30” donând până acum cinci milioane de doze de vaccin împotriva rabiei de la MSD Animal Health, cu scopul de a elimina rabia până în 2030. Pentru informații suplimentare, consultați www.afya.org.

Despre MSD Animal Health La MSD, cunoscut sub numele de Merck & Co., Inc., Rahway, N.J., SUA în Statele Unite și Canada, suntem uniți în virtutea scopului nostru: folosim puterea științei de ultimă generație pentru a salva și îmbunătăți vieți în întreaga lume. De mai bine de un secol, MSD – o companie biofarmaceutică de top la nivel mondial – inovează pentru viață, oferind medicamente și vaccinuri pentru multe dintre cele mai complicate boli. MSD Animal Health, o divizie a Merck & Co., Inc., Rahway, N.J., SUA, este divizia globală de sănătate animală a MSD. Respectând angajamentul pentru The Science of Healthier Animals®, MSD Animal Health oferă medicilor veterinari, fermierilor, proprietarilor de animale de companie și guvernelor una dintre cele mai extinse game de produse farmaceutice veterinare, vaccinuri și soluții și servicii de management al sănătății, precum și o gamă largă de produse de identificare, trasabilitate și monitorizare, toate conectate digital. MSD Animal Health este dedicată protejării și ameliorării sănătății și stării de bine a animalelor și a celor care le îngrijesc. Compania investește masiv în resurse pentru cercetare și dezvoltare și pentru un lanț de aprovizionare modern și global. MSD Animal Health are reprezentanțe în peste 50 de țări, iar produsele sale sunt disponibile pe aproximativ 150 de piețe. Pentru informații suplimentare, consultați www.msd-animal-health.com  și conectați-vă cu noi pe LinkedIn și Twitter.

***

Forward-Looking Statement of Merck & Co., Inc., Rahway, N.J., USA

              This news release of Merck & Co., Inc., Rahway, N.J., USA (the “company”) includes “forward-looking statements” within the meaning of the safe harbor provisions of the U.S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These statements are based upon the current beliefs and expectations of the company’s management and are subject to significant risks and uncertainties. If underlying assumptions prove inaccurate or risks or uncertainties materialize, actual results may differ materially from those set forth in the forward-looking statements.

              Risks and uncertainties include but are not limited to, general industry conditions and competition; general economic factors, including interest rate and currency exchange rate fluctuations; the impact of the global outbreak of novel coronavirus disease (COVID-19); the impact of pharmaceutical industry regulation and health care legislation in the United States and internationally; global trends toward health care cost containment; technological advances, new products and patents attained by competitors; challenges inherent in new product development, including obtaining regulatory approval; the company’s ability to accurately predict future market conditions; manufacturing difficulties or delays; financial instability of international economies and sovereign risk; dependence on the effectiveness of the company’s patents and other protections for innovative products; and the exposure to litigation, including patent litigation, and/or regulatory actions.

              The company undertakes no obligation to publicly update any forward-looking statement, whether as a result of new information, future events or otherwise. Additional factors that could cause results to differ materially from those described in the forward-looking statements can be found in the company’s Annual Report on Form 10-K for the year ended December 31, 2021 and the company’s other filings with the Securities and Exchange Commission (SEC) available at the SEC’s Internet site (www.sec.gov).

Contact media:Michael Close Executive Director, Animal Health Communications Merck Animal Health
 (973) 937-5467 michael_l_close@merck.com  

[i] The World Health Organization. Rabies. Accesat 3 Iunie 2022. https://www.who.int/health-topics/rabies#tab=tab_1

[ii] Merck Animal Health. Vaccinating Dogs Prevents Spread of Zoonotic Disease. Accesat 3 Iunie 2022. https://www.merck-animal-health.com/merck-animal-health-marks-25-year-commitment-to-rabies-elimination-on-world-rabies-day/

[iii] The World Health Organization. Rabies. Accesat 3 Iunie 2022. https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/rabies

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *