Urină de câine – cum elimini mirosul din locuință
Cel mai bun prieten obișnuiește să-și facă nevoile în casă? Atunci ai nimerit unde trebuie! Dacă nu a fost educat corespunzător pentru a cere afară atunci când are nevoie sau suferă din pricina unei probleme de sănătate este posibil să scape prin casă.
Poți gestiona cu calm și răbdare această problemă, fără a-ți vărsa nervii pe câine. Dacă-l cerți și te răstești la el pentru un lucru care, până la urmă, este natural, o nevoie fiziologică, îi vei induce doar stres, teamă și confuzie.
Există metode prin care-l poți învăța să facă afară, chiar dacă a trecut de vârsta copilăriei. Trebuie să ții cont de starea emoțională prin care trece prietenul blănos, căci stresul sau anxietatea de separare îl poate face să-și schimbe comportamentul, oricât ar fi el de educat. Iar dacă face pipi dintr-o dată, acest lucru nefiind caracteristic lui, atunci este indicat să iei legătura cu medicul veterinar care se ocupă de starea lui de bine, pentru a descoperi din timp dacă e vorba de o problemă de sănătate.
Oricare ar fi motivul pentru care face în casă, un lucru e clar: urina de câine miroase și miroase dezgustător de înțepător și de deranjant. Și eu am trecut prin acest episod și, la momentul respectiv, m-am documentat despre cum să scot mirosul de urină de câine din covoare sau cu ce se curăță urina de câine de pe parchet.
Cuprins
Cu ce se scoate mirosul de urină de câine
Îndepărtarea mirosului de urină de câine se poate face utilizând soluții preparate în casă, din cele mai banale ingrediente pe care, cu siguranță, și tu le ai prin dulapul de bucătărie. Bineînțeles, o variantă de luat în calcul o reprezintă și soluțiile special create în acest sens de brand-uri cu renume, cum este Nature’s Miracle® despre care o să-ți spun mai jos cu ce produse a intrat pe piața din România, produse pe care le poți utiliza cu maximă încredere, fiind sigure atât pentru animalul de companie, cât și pentru mediu. Să le luăm pe rând, cu răbdare și atenție.
De reținut: când te pregătești să cureți casa pentru a elimina mirosul de urină de câine, ai grijă ce produse folosești pentru că unele dintre ele conțin componente care, în loc să neutralizeze mirosul, încurajează câinele să continue să folosească locul respectiv pe post de toaletă.
Pasul 1: șterge zona unde se află urina de câine
Mai înainte de a aplica vreun produs, că e natural sau din comerț, trebuie să usuci foarte bine locul cu pricina. Pune-ți o pereche de mănuși (din cele pe care le folosești, de regulă, atunci când faci curățenie) și începe prin a tampona locul cu prosoape absorbante/prosoape de hârtie pentru a elimina cât mai multă urină. Nu șterge, ci tamponează locul. Dacă ștergi, urina se va răspândi în profunzimea materialului, mai ales dacă e vorba despre covoare, carpete, mochete. După ce ai tamponat bine locul, ia un nou prosop de hârtie și trece-l ușor peste zona ”afectată”. În momentul în care prosopul nu mai este îmbibat cu urină atunci poți trece la etapa următoare.
De reținut: Nu e greu să-l înveți să facă la toaleta de… afară. Citește asta – Cum îl înveți să ceară la toaletă
Pasul 2: cum îndepărtezi mirosul de urină de câine de pe covor folosind produse din bucătărie
Peroxid de hidrogen + apă
Peroxidul de hidrogen, cunoscut și sub denumirea mult mai des întâlnită de apă oxigenată are proprietăți dezinfectante, antivirale și antibacteriene.
Amestecă într-un recipient cu pulverizator o parte peroxid de hidrogen și o parte apă de la robinet. După ce ai uscat urina de pe covor/mochetă, pulverizează din acest amestec peste locul respectiv și lasă preț de 30 de minute să acționeze. Apoi clătește zona cu apă și folosește un prosop absorbant. Această metodă este potrivită dacă ai un covor/mochetă/carpetă de culoare deschisă sau dacă vorbim despre o podea din ceramică. Nu se recomandă folosirea acestui amestec pe textile de culoare închise pentru că apa oxigenată le va decolora.
Apa oxigenată + bicarbonat de sodiu
Amestecă două linguri de apă oxigenată cu două linguri de bicarbonat de sodiu și o lingură de detergent pentru vase. Folosește un recipient mai adânc, deoarece acest amestec se va… învolbura puțin. 🙂
Odată amestecate aceste componente, ar trebui să obții o pastă groasă și uniformă. Întinde această mixtură pe pata de urină și las-o să acționeze timp de o oră, apoi clătește și tamponează zona cu un prosop absorbant.
Elimină mirosul neplăcut folosind oțet
Deseori, oțetul alb – acest ingredient care nu lipsește din nicio bucătărie – este utilizat pe post de produs natural de curățenie, grație proprietăților sale dezinfectante și mirosului înțepător. Te întrebi dacă poate scoate mirosul de urină din covor sau alte suprafețe? Răspunsul este afirmativ. Cu toate acestea, când ștergi suprafața respectivă cu oțet, nu freca prea tare, ca să eviți absorbția acestuia în țesătură.
E simplu să folosești oțet pe post de neutralizator al mirosului de urină de câine. Tot ce ai de făcut este să amesteci o parte de oțet cu o parte de apă caldă într-un recipient cu pulverizator. Aplică peste zona unde câinele a urinat și lasă preț de 20 de minute să acționeze. Apoi tamponează locul folosind prosoape absorbante și lasă-l să se usuce.
Bicarbonatul de sodiu – și el e de folos
Bicarbonatul de sodiu este o componentă alcalină care s-a dovedit a fi un produs foarte eficient datorită efectelor sale antifungice și abrazive. De aceea, bicarbonatul de sodiu este util în încercarea de a elimina mirosul de urină de câine din locuință. Poate fi utilizat singur sau în combinație cu oțet.
După ce ai tamponat cu prosoape absorbante zona unde câinele a urinat, presară bicarbonat de sodiu pe toată suprafața afectată și lasă așa peste noapte. Dimineața, curăță locul folosind un aspirator. Atenție: bicarbonatul de sodiu este toxic pentru câini dacă-l ingerează în cantități mari, deci folosește această metodă doar dacă ai cum să ții câinele la distanță de zona respectivă.
Amescatecă 150 ml de oțet cu două linguri de bicarbonat de sodiu, aplică soluția rezultată pe zona cu probleme și las-o să acționeze circa 30 de minute. Apoi clătește locul cu apă curată și lasă-l să se usuce. Când ai de-a face cu podele/parchet din lemn sau covoare, mai întâi testează amestecul într-o zonă mai puțin expusă, pentru a vedea dacă se decolorează.
Zeama de lămâie
Lămâia poate fi și ea destul de eficientă când vine vorba de a scăpa de mirosul nedorit din casă. În plus, această metodă naturală nu prezintă riscuri sau efecte secundare. Aroma sa neutralizează mirosurile supărătoare, iar proprietățile sale antifungice și antibacteriale își fac și ele treaba.
Poți utiliza doar zeama de lămâie, sau poți recurge la acest mix:
Într-un recipient cu pulverizator, amestecă 100 ml de zeamă de lămâie cu 50 ml apă și 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Pulverizează amestecul pe zona cu probleme, lasă-l să acționeze timp de jumătate de oră și apoi curăță locul cu apă. La nevoie, repetă procesul.
Pe lângă faptul că elimină mirosul neplăcut de urină, lămâia este și un excelent repelent, pentru că aroma de citrice descurajează câinele să se mai apropie de zona unde ”s-a scăpat”.
Pasul 3: cum îndepărtezi mirosul de urină de pe covor folosind produsele Nature’s Miracle®
De curând, pe piața din România și-a făcut intrarea un brand celebru în ceea ce privește eliminarea mirosurilor și petelor nedorite ce provin de la animalele de companie. Încă de la nașterea brand-ului, acum mai bine de 30 de ani, produsele Nature’s Miracle® create să elimine petele și mirosurile au devenit ajutoare de bază în casele posesorilor de animale de companie din întreaga lume. Formula enzimatică din componența lor este unică pe piața produselor destinate aceluiași scop, utilizând ingrediente sigure pentru sănătatea animalelor de companie și a oamenilor lor, având, în același timp, calitatea de a curăța și îndepărta eficient petele și mirosurile supărătoare.
La peste 30 de ani de la înființare, Nature’s Miracle® rămâne un nume sonor și de încredere când vine vorba de produse dedicate eliminării mirosurilor și petelor și de atunci a evoluat și continuă să o facă, oferind soluții la îndemâna tuturor celor care își doresc o locuință curată în care să petreacă timp de calitate alături de animalele de companie.
La nivel de brand, credem cu tărie că nu trebuie să renunți la luxul de a avea o casă așa cum îți place, doar pentru că îți iubești animalul de companie. Află că le poți avea pe amândouă. Nature’s Miracle® îți permite să înlături chiar și cele mai persistente pete (chiar dacă sunt foarte vechi) și mirosuri din locuință. Ai încredere că există miracole atunci când vine vorba de a găsi o soluție potrivită pentru a avea o casă curată și un animal de companie fericit și sănătos.
În prezent, produsele Nature’s Miracle® pot fi achiziționate de pe Emag dar și din petshop-uri precum Maxi-Pet, Zoomania, Animax. Iată-l pe cel destinat eliminării mirosului de urină de câine:
Nature’s Miracle® Urine Remover (DOG) – formulă bio-enzimatică
Iată cât de ușor se folosește acest produs:
- mai înaite, este bine să testezi produsul pe suprafața care urmează a fi curățată. Astfel, pe o zonă mai ascunsă, pulverizează puțină soluție, așteaptă cinci minute, apoi șterge cu o cârpă albă. Dacă observi că culoarea este îndepărtată, că rămâne pe cârpa alba, nu utiliza produsul pe suprafața respectivă. Ca idee, iată care sunt suprafețele pe care nu este ok să utilizezi produsele Nature’s Miracle®: lemn de esență tare, piele, piele de căprioară, țesături speciale din mătase sau lână, suprafețe poroase din piatră sau ceramică.
- înainte de a pulveriza soluția de covor/mochetă/canapea, etc. curăță zona de urină, abia apoi aplică produsul pe care-l vei lăsa să acționeze 15 minute. Apoi șterge locul folosind o cârpă curată și lasă-l să se usuce. Pentru pete mai persistente, folosește produsul Nature’s Miracle® Stain & Odour Remover (DOG) – elimină atât petele, cât și mirosurilesau Nature’s Miracle® Set-In Stai Remover (DOG) – elimină petele persistente, bine fixate pe țesături.
Întrebări frecvente despre produsele Nature’s Miracle®
Pe ce suprafețe pot fi utilizate produsele Nature’s Miracle®?
Produsele Nature’s Miracle® pot fi folosite pe covoare și mochete, parchet și dușumele, piese de mobilier, țesături, și altele.
Pe ce suprafețe nu ar trebui utilizate produsele Nature’s Miracle®?
Nu trebuie utilizate pe lemn netratat, piele, piele întoarsă, mătase sau țesături pe pază de lână, suprafețe ceramice sau pietre poroase.
Produsele Nature’s Miracle® albesc podelele sau alte suprafețe, cum ar fi covoarele?
Produsele Nature’s Miracle® NU conțin înălbitori. Cu toate acestea, te sfătuiesc să testezi mai întâi suprafața pe care dorești să utilizezi produsul ales pentru a observa rezistența culorilor. Pentru acest lucru, aplică soluția pe o mică zonă (mai ascunsă), așteaptă cinci minute și apoi șterge cu o cârpă albă. Dacă observi că s-a luat culoarea de pe suprafața respectivă, nu utiliza Nature’s Miracle®.
Produsele Nature’s Miracle® pot fi utilizate pe și în mașină?
Da, produsele Nature’s Miracle® pot fi utilizate atât în mașină, cât și pe mașină, pentru a elimina murdăria animalelor de companie.
Produsele Nature’s Miracle® conțin amoniac?
Nu, produsele Nature’s Miracle® nu conțin amoniac.
Cum pot înlătura aroma produsului?
În timp, aceasta va dispărea de la sine. Mirosul se simte mai intens imediat după aplicare pentru că enzimele conținute acționează asupra murdăriei. În momentul în care murdăria este eliminată, dispare și mirosul.
Trebuie să diluez produsele?
Produsele Nature’s Miracle® sunt create pentru a fi folosite imediat și NU trebuie diluate înainte de utilizare.
Sunt curioasă: dacă te-ai aflat într-o situație similară, când câinele a urinat în interiorul casei, ce soluții ai folosit atât pentru a scăpa de mirosul de urină, cât și pentru a-l împiedica să repete figura?
*foto: unsplash.com / Nature ` s Miracle / canva.com
**acest articol conține și linkuri de afiliere
One Comment
Pingback: