Câini,  Fără categorie,  Recomandări

Copilăria este inima tuturor vârstelor!

„Copilăria este inima tuturor vârstelor”, spunea Lucian Blaga. Mare dreptate avea, pentru că nu încetăm să fim copii, iar asta se vede atunci când ne bucurăm cu frenezie la deschiderea unui cadou sau la primirea unei veşti bune, când gustăm ciocolata preferată sau urmărim filmele şi desenele animate care ne-au marcat existenţa. Îţi propun să ne aducem împreună aminte de trei cupluri celebre de căţei care ne-au încântat copilăria, dar care ne bucură şi acum privirile şi ne fac să uităm, într-o oarecare măsură, de greutăţile vieţii de adult! Nu uita nici de recomandările din articolul ”5 cărți despre câini pe care vrei să le citești vara aceasta”.

Doamna şi vagabondul

Doamna şi vagabondul este, de departe, cuplul cel mai cunoscut din lumea desenelor animate cu câini. Lady, o frumoasă căţeluşă Cocker Spaniel, ajunge într-o parte rău famată a oraşului, unde îl întâlneşte pe Trump, un vagabond metis, care o salvează din ghearele unor câini nemiloşi. Căţeluşa decide să-şi părăsească actuala locuinţă din cauza bonei care stătea cu copilul familiei cât timp părinţii erau plecaţi din oraş. Povestea de dragoste dintre cei doi căţei se întretaie cu momente de acţiune şi suspans, care dau o savoare deosebită filmului, destinat atât celor mari, cât şi ceilor mici.

Pongo şi Perdita

Pongo şi Perdita este cuplul de dalmaţieni din producţia Disney „101 Dalmaţieni”. Dalmaţianul Pongo trăia alături de stăpânul său, compozitorul Roger Radcliffe, într-o locuinţă modestă din Londra. Plictisit de viaţa monotonă pe care o ducea împreună cu stăpânul său, Pongo decide că este momentul ca şi el, şi Roger să-şi găsească câte o soţie. Astfel, cu ajutorul lui Pongo, Roger se va căsători cu Anita, iar companionul său va face pereche cu Perdita, căţeluşa dalmaţian a Anitei. După un timp, cuplul de căţei fac o serie de puiuţi, moment în care-şi face intrarea în scenă malefica Cruella de Vil. Aici începe acţiunea filmului, pe care de fiecare dată îl urmăresc plină de încântare şi adoraţie pentru micuţii dalmaţieni, deşi ştiu că finalul este unul fericit!


Balto şi Jenna

Un cuplu nu foarte mediatizat, dar suficient de admirat este format din Balto şi Jenna, protagoniştii desenelor „Balto”. Curajosul Balto, care a salvat viaţa copiilor bolnavi din oraşul Nome, Alaska, se îndrăgosteşte de căţeluşa Husky, Jenna. Stăpâna acesteia, o copilă amatoare de curse de câini, se îmbolnăveşte de difterie, alături de mulţi alţi locuitori din Nome. Pentru a readuce fericirea pe chipul Jennei, Balto se hotărăşte să participe la ceea ce este cunoscut în istorie sub denumirea de „Serum Run”.

Ţie care personaje din filmele sau desenele animate cu câini îţi plac cel mai mult? Aşteptăm răspunsul tău într-un comentariu la acest articol sau pe pagina de facebook.

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *