Câini,  Noutăți și evenimente

Pufuleț are nevoie de noi!

Pe lângă salvarea și reabilitarea animalelor abandonate, ROLDA are ca misiune și sprijinirea stăpânilor de animale din comunitățile defavorizate. Un caz recent în care a trebuit să intervenim este cel al lui Pufuleț, un cățel de talie mică cu un noroc și suflet mare.

Pufuleț. Foto – ROLDA

El este Pufuleț

Pufuleț este un câine de curte de la țară care este îngrijit și îndrăgit de o stăpână inimoasă, dar cu posibilități materiale reduse. Într-un moment de neatenție, zburdalnicul Pufuleț a fugit pe poartă, iar mica sa escapadă s-a transformat instantaneu într-o mare tragedie când o mașină l-a lovit din plin. Impactul a fost unul puternic, iar starea lui Pufuleț era deosebit de gravă. Avea câteva coaste rupte, răni în zona capului și leziuni serioase în zona ochilor. Foarte puțini oameni i-ar mai fi dat șanse lui Pufuleț, dar stăpâna sa nu a stat nici o clipă pe gânduri. L-a luat cu grijă și teamă crescândă pe patrupedul său loial și a fugit într-un suflet la singurul cabinet veterinar din sat.

Când a văzut starea în care se afla Pufuleț, veterinarul a avut un moment de ezitare. Șansele de supraviețuire erau mici, iar costurile tratamentului ar fi depășit sigur posibilitățile femeii. Însă rugămințile fierbinți ale acesteia și ochii limpezi, plini de dorința de a trăi ai cățelului l-au înduplecat și l-au determinat să facă tot ce îi stă în putere să îl ajute pe Pufuleț. Operația a fost lungă și primejdioasă. Pufuleț a pierdut în acea zi 3 coaste, iar perioada de recuperare se anunța lungă și greoaie. Însă micul cățel a rezistat ca un campion și, din fericire, se află și astăzi printre noi.

Cum poate fi ajutat

Stăpâna a avut doar 150 de lei pentru a achita intervențiile medicale de urgență, o sumă considerabilă pentru ea, însă insuficientă pentru serviciile medicale prestate. Ne-a făcut plăcere să intervenim și să ajutăm această femeie sufletistă și curajoasă care nu și-a lăsat prietenul necuvântător la greu. Mereu vom fi acolo pentru cei care au cu adevărată nevoie de sprijin și pun binele animalelor pe primul loc!

Cu Pufuleț, rolul nostru nu s-a limitat la intervenția financiară. La momentul actual o ajutăm pe stăpână să îi ofere îngrijirea postoperatorie necesară să treacă cu bine de această perioadă dificilă de recuperare pentru ca Pufuleț să rămână cât mai mult timp alături de familia sa iubitoare.

Desigur, fără ajutorul suporterilor noștri nu am fi reușit niciodată să luăm legătura cu stăpâna și să îl sprijinim pe Pufuleț. Mulțumim că faceți aceste miracole posibile prin donațiile și susținerea voastră!

Dacă doriți să sponsorizați îngrijirile speciale de care au nevoie cățeii care se află în adăposturile ROLDA, accesați acest link și primiți astăzi un certificat de adopție simbolic! Mulțumim pentru susținerea și ajutorul dumneavoastră!

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *