Câini,  Noutăți și evenimente,  Recomandări

Intră în clubul de prieteni ai câinilor ROLDA

Fundația ROLDA ajută animalele fără stăpân din Galați încă din 1999, însă este înregistrată ca entitate non profit în România din 2006, fiind formată dintr-o echipă de români dedicată nevoilor animalelor și comunităților românești. În următorii ani, ROLDA s-a extins pe 3 continente având acum filiale în America, Australia și câteva țări din Europa. 

La momentul actual, în adăposturile noastre, cel gigant construit în 2007 și cel mic pe care îl avem din 2003, se află 700 de căței. O mare parte dintre acești căței provin de pe platforma siderurgică și au găsit dragoste și compasiune în sânul familiei ROLDA, mulți fiind salvați de la otrăvirea în masă la care erau expusi. Din păcate însă, mai mult de jumătate din cățeii aceștia sunt seniori, categoria de vârstă cu cele mai slabe șanse de adopție. Sigur, sunt și excepții și suntem etern recunoscători oamenilor care acceptă cu brațele deschise un animal senior în viața lor, oferindu-i un cămin iubitor în ultimele luni sau ani de viață.

Dar, chiar și așa, majoritatea acestor animale vor îmbătrâni alături de noi în adăposturile ROLDA. Kuna este unul din acești căței. La cei 9 ani ai săi este deja o bătrânică cu acte în regulă, dar asta nu o oprește să fie la fel de jucăușă și iubitoare cum era în tinerețe. Cataracta avansată și problemele articulare nu au doborât spiritul energic al Kunei, dar asta nu înseamnă că nu o afectează deloc. Aceste probleme de sănătate necesită îngrijire specială intensă și îi micşorează și mai mult șansele de a fi adoptată. Kuna va rămâne mereu bătrânica noastră cu articulații scârţâitoare și suflet luminos.

Kuna în anul 2013
Kuna în luna mai / 2020

Deși îi oferim ei și celorlalți căței seniori cele mai bune îngrijiri, fără sprijinul vostru constant nu am reuși niciodată să tratăm problemele lor medicale și să le oferim o viață bună și lipsită de griji. Dacă doriți să ajutați cățeii seniori din adăposturile noastre, puteți face asta printr-o donație de orice valoare sau alegând să sponsorizați un animal. De exemplu, dacă alegeți să o sponsorizați pe Kuna, în calitate de persoană fizică sau juridică, veți primi un certificat de adopție ori în mediul virtual prin e-mail sau prin poștă. Acest document simbolic va avea numele dumneavoastră sau al firmei, numărul cățeilor sponsorizați și data pe care o doriți și va servi ca un simbol al gestului incredibil pe care ați ales să îl faceți!

Certificat de sponsorizare

Acum, haideți să vă punem la curent și cu două povești recente care ne-au bucurat enorm și ne-au motivat să dăm în continuare tot ce avem mai bun pentru animalele fără stăpân din România.

Piciu este un cățel minunat cu un destin tragic. A fost animalul de curte al unui proprietar iresponsabil și a fost cât pe ce să își piardă viața atunci când a rămas blocat cu lăbuțele din față într-un gard. Piciu a stat agăţat în acel gard metalic o noapte întreagă, terifiat și rănit, până când într-un final stăpânul său i-a observat lipsa și l-a eliberat. Chiar dacă proprietarul lui Piciu nu a fost cel mai grijuliu și atent, îi vom rămâne mereu recunoscători că l-a dus la veterinar în acea zi, așa cum era mai mult mort decât viu, și i-a salvat viața. Piciu pierduse mult sânge din cauza rănilor adânci săpate de gardul metalic în pernuțele sale. 

Piciu în luna mai / 2020

Din păcate micul patruped avea să piardă în cursul a nici 24 de ore, alte două lucruri importante: una din lăbuțe și stăpânul său care nu a mai dorit să îi poarte de grijă. Așa a ajuns Piciu în adăpostul nostru și, din fericire, destinul său a luat o întorsătură neașteptată. În scurt timp a fost adoptat de către Michele, sponsorul nostru din Elveția care îi mai are în grijă pe Arno și Ruby, alți foști membri ai familiei ROLDA! Piciu trăiește acum o viață de vis cu noua sa familie și ne bucurăm enorm că are șansa de a experimenta dragostea adevărată!

Piciu în luna august / 2020

Rambo este un alt cățel cu un destin nefericit. Născut pe străzi sau poate abandonat de la o vârstă fragedă, el a crescut fiindu-i frică de oameni și considerându-i agresori de temut. Era așa înspăimântat de oameni încât, când medicul nostru veterinar a încercat să se apropie de el să vadă de ce șchiopăta Rambo, a plonjat într-o baltă amenajată pentru pescuit din apropiere pentru a se ține la distanță. Am aflat mai târziu ce se întâmplase cu Rambo. Încercase să se adăpostească în ferma cuiva și a fost atacat și alungat de câinii proprietarului care își făceau datoria de animale de pază. Așa a ajuns Rambo să aibă o lăbuță rănită și cu o infecție urâtă care îi punea mobilitatea și viața în pericol.

Rambo înainte de operație
Rambo înainte de operație

Norocul său a fost că veterinarul nostru nu se lasă cu una cu două. Ne-a alertat și, înarmați cu tranchilizant, am pornit în căutarea lui. Am reușit să îl găsim și să îi oferim îngrijiri medicale, dar destinul lui Rambo a funcționat pe sistemul “una caldă una rece.” Rănile și infecția au fost suficient de grave încât să îl lase fără acea lăbuţă. Mai mult chiar, având organismul slăbit a făcut reacție la vaccin și s-a îmbolnăvit de parvo, o boală necruțătoare cu rată mare de mortalitate. Timp de 3 zile Rambo nu s-a atins de nimic, dar apoi, încet încet și-a revenit. Convalescența petrecută alături de voluntarii ROLDA l-a făcut pe Rambo să înțeleagă că oamenii pot aduce și altceva în afară de durere și teamă. Așa a ajuns sălbaticul Rambo să se îmblânzească și acum ne bucurăm să anunțăm că are șanse excelente să devină un animal de companie iubitor și loial!

Rambo
Rambo

Dacă doriți să sponsorizați îngrijirile speciale de care are nevoie Kuna, reabilitarea lui Rambo sau alți căței care se află în adăposturile ROLDA, accesați acest link și primiți astăzi un certificat de adopție simbolic! Mulțumim pentru susținerea și ajutorul dumneavoastră!

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *