Câini,  Recomandări

Ce să-i iei de Valentine`s Day

Iată 5 idei!

Cu iubitul sau iubita aranjezi repede: o pernă în formă de inimioară, o cină romantică, un neglijeu roșu, mai un ”te iubesc”, mai un ”te doresc” și-o să ai parte de-un Valentine`s Day fierbinte. Ca la carte! Dar cu câinele cum rămâne? Ei asta-i bună? Și el trebuie să sărbătorească Ziua Îndrăgostiților? Se pare că da! Că are sau că nu are pereche, nu contează, trebuie ca-do-ri-sit. Nu-ți face griji, că ai de unde alege. Însă trebuie să știi ce să-i iei. Până să-ți prezint o listă cu idei află că, în primul rând, cel mai de preț cadou este dragostea cu care-ți înconjori zi de zi cel mai bun prieten.

Nu știu alții cum sunt, dar americanii nu se sfiesc în a cheltui sume enorme când vine vorba de animalele lor de companie. Și nu mă refer că intră în cheltuieli mari pentru a achita facturile de la medicul veterinar sau mâncarea de calitate superioară pe care le-o oferă animalelor. Mă refer la banii dați pe cadouri. Într-unul din anii trecuți, americanii au cheltuit nici mai mult nici mai puțin de 815 milioane de dolari pe cadouri de Ziua Îndrăgostiților.

Vorbesc despre cadourile oferite animalelor de companie, ”pet-urilor”! Potrivit ”Business Insider”, cifrele arată că a fost cheltuită suma de 18,6 miliarde de dolari pentru această zi specială, din care 815 milioane au reprezentat cheltuielile pentru animalele din casele excentricilor americani. Nu mă așteptam ca americanii să-și cadorisească animalele cu lucruri practice. Așa că am aruncat o privire peste lista cu cele mai întâlnite cadouri. Departe de a fi una serioasă, mai are pe ici, colo, câte-un cadou util.

Ca să-ți faci o idee, pe listă se află, la loc de cinste, costumațiile care mai de care mai sofisticate, căciulițele tricotate cu urechi sau cu ciucuri în formă de inimă, papioane și pampoane, bijuterii și chiar păpuși gonflabile pentru cățeii fără partener (Hotdoll, în valoare de 160 euro). Până vom ajunge la nivelul cheltuielilor făcute de americani, zic să stăm în banca noastră și să ne răsfățăm prietenului de lângă noi cu următoarele:

O vizită la un salon de toaletare canină

O zi specială precum 14 februarie necesită un tratament special. Poate o tunsoare la modă sau o tunsoare care să caracterizeze și să definească perfect standardul rasei pe care o ai. Șampon aromat, balsam amețitor, parfumul suav de după, gheruțe tăiate, blană periată… Tot acest răsfăț va fi pe placul câinelui tău ;).

Schimbă-i zgarda!

Uită-te atent la prietenul tău, ia aminte care este nuanța robei sau cel mai bine ia-l cu tine în pet-shop și probează-l cu mai multe zgărzi. Sigur vei găsi una care să-i vină perfect și să-i scoată în evidență fie culoarea ochilor, fie pe cea a blăniței. Că e simplă, din piele, cu lăbuțe sau cu inimioare, contează să i se potrivească și să-i fie utilă. Pentru că nu întotdeauna ceea ce este extravagant și mult prea scump este și util sau durabil.

Recompense

Ai un câine cuminte. Îl recompensezi zilnic cu hrană bună, cu jucării, cu dovezi de iubire. Dar merită ceva și mai bun. Mai bun la gust! În pet-shop-uri există foarte multe sortimente de recompense cu gust de carne, mai ales. De la pui la vită, de la curcan la cangur, mai tari sau mai moi, niciun cățel nu va refuza o recompensă delicoasă. Unii salivează doar la vederea pungii!

Culcuș moale și iubitor

Sau iubăreț. Asta doar dacă e în formă de inimă. E la modă să-ți dăruiești inima în februarie. El știe că pe a ta o are deja, dar ca un etern îndrăgostit, simte nevoia să-i amintești constant acest lucru. I-ai o pernă nouă. Și utilă, și cochetă. Și musai roșie. Să fie în ton cu iubirea! 🙂

Mini – vacanță

Am lăsat pe ultimul loc cadoul care mie mi se pare perfect pentru cele două jumătăți din viața ta: cea umană și cea blănoasă care prin lătrat te anunță cât de mult te iubește. Este vorba despre o mini-vacanță. Îndeasă două, trei lucruri în geamantan, pregătește valiza câinelui, urcați-vă în mașină, tren, avion și plecați un week-end, doar voi trei, departe de casă. Că-i la munte, că-i la mare, într-o țară străină, dacă îți permiți, fă ca acest cadou să capete o formă concretă. Numai că, pe acolo pe unde vă veți aventura să vă declarați iubirea, aveți grijă să vă primească  și cu câinele. Mă refer la locul de cazare.

În rest, ce pot să vă doresc decât să iubiți, să fiți iubiți, să dăruiți și să primiți, zâmbete, emoție și fericire!

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *