Câini,  Noutăți și evenimente

Povestea lui Sir

Pentru câinii abandonați pe străzi, trăind de la o zi la alta din mila oamenilor, timpul este un dușman aprig. Fiecare an care se scurge îi aduce puțin mai aproape de bătrânețe. Poate sunteți tentați să gândiți că acesta este un lucru bun, faptul că acel animal al străzilor a reușit să supraviețuiască suficient cât să ajungă la o vârstă “venerabilă”. Dar uitați că bătrânețea vine cu problemele sale. Lăbuțele agile devin obosite, pășind șontâc pe asfalt. Ochii ageri sunt mâncați de cataractă, lăsând animalul neputincios. Iar dinții care odată puteau sparge resturile de mâncare găsite pe jos, cad unul câte unul, condamnând animalul la o moarte lentă prin înfometare.

Să fii un câine senior obligat să continue lupta supraviețuirii, cu organismul incapabil să susțină mult timp flacăra vieții este o soartă incredibil de crudă, iar Sir a trăit pe pielea lui în acest film tragic. Sir este un cățel al străzilor cu un trecut învăluit în mister. Nu știm de unde vine sau câți ani are exact, dar faptul că nu mai are prea mulți dinți în gură este un testament al vârstei sale înaintate. Sir a fost găsit colindând străzile din Smârdan. Era subnutrit iar găurile adânci din blană semnalizau existența unei boli de piele cronice cu care bietul de el se lupta probabil de mult timp. Când am fost anunțați de existența acestui sărman suflet, am decis că vom face tot ce ne vas ta în putință să îl salvăm. O misiune care s-a dovedit mai mult decât dificilă.

Sir era speriat de oameni, ceea ce nu este o noutate printre câinii pe care ROLDA îi salvează. Anii de abuz și neglijare își spun cuvântul, iar animalele păstrează o distanță precaută față de aceste creaturi care i-au rănit și i-au distrus destinele. Fiind conştienţi de starea precară de sănătate a lui Sir, am decis că cea mai bună variantă pentru a-l prinde era sedarea. Din fericire, totul a mers ca pe roate, iar noul nostru rezident senior se află acum în grija noastră, primind tratament pentru boala de piele și îngrijiri speciale pentru a-l aduce la o greutate normală.

Sir nu este nici primul nici ultimul câine senior din adăposturile ROLDA. De fapt cam 40% dintre cainii nostri sunt seniori cu sanse foarte mici sa isi mai gaseasca adoptatori. Din păcate, întâlnim cazuri ca cel al lui Sir destul de frecvent și de fiecare dată ni se rupe sufletul pentru bietele animale. Bătrânețea pentru câinii de pe străzi este o condamnare la moarte, fie prin înfometare fie din cauza bolilor specifice care ii fac vulnerabili in lupta pentru supravietuire . În lumea animalelor fără stăpân, doar cei puternici supraviețuiesc. Sperăm că povestea lui Sir v-a oferit șansa de a înțelege importanța adopției și susținerii câinilor seniori care fără intervenția voluntarilor noștri cu suflet mare și al suporterilor ROLDA sunt privați de o bătrânețe demnă, la care orice suflet ar trebui să aibă dreptul.

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *