românia țara pisicilor
Noutăți și evenimente,  Pisici

România – țara pisicilor

(studiu PURINA® PRO PLAN®)*

Pentru că, în România, alături de câini, pisicile sunt cele mai des întâlnite animale de companie, PURINA® PRO PLAN®a decis să afle cum arată portretul proprietarilor de pisici de pe meleagurile autohtone. Astfel că, anul acesta, PURINA® PRO PLAN® a realizat un studiu concludent, pe un eșantion de 1000 de persoane din mediul urban. În urma studiului au fost trase concluzii și date interesante despre pisicile României, despre cei care le găzduiesc, dar și despre relațiile dintre om și mâțe.

Știai că 4 din 10 români își împart casa cu o pisică?

Se pare că 4 din 10 români își împart casa cu una sau mai multe pisici? În medie, există 1,7 pisici pe fiecare locuință care le găzduiește – ceea ce duce numărul total la unul apropiat de numărul total de case din România.

Oamenii pisicilor sunt destul de bine integrați în portretul statistic al populației ca vârstă și sex; pisicile își găsesc proprietari de toate vârstele, atât bărbați cât și femei. Starea socială însă e ceva mai specifică, cu marea majoritate a felinelor (peste 90% dintre ele) împărțind casa cu familii sau cupluri.

A avea un animal de companie = a fi responsabil

Deținerea unui animal de companie vine însă cu asumarea de responsabilități în plus. Conform studiului amintit mai sus, cei mai mulți proprietari din zonele urbane au studii și venituri medii sau superioare (92%, respectiv 76%).

Mai mult de jumătate dintre proprietari au ales sterilizarea pisicii, iar 60% dintre aceștia folosesc hrană specială pentru pisici sterilizate. Grupa de vârstă care și-a exprimat preferința cu privire la folosirea exclusivă a acestui tip de hrană este 34 – 44 de ani.

România - țara pisicilor

Sterilizarea, o măsură ce denotă responsabilitate

Așa cum s-a demonstrat adesea de-a lungul timpului, printre beneficiile sterilizării pisicilor se numără creșterea duratei de viață și scăderea riscului contractării unor boli. Iată, în procente motivele pentru care mulți au ales sterilizarea pisicilor:

  • 56% și-au sterilizat pisica pentru a preveni gestația;
  • 50% pentru a evita un comportament nepotrivit;
  • 34% pentru a împiedica apariția unor boli;
  • 31% au respectat sfatul veterinarului;
  • 26% pentru a nu administra tratamente hormonale. 

„În calitate de proprietar responsabil, sterilizarea pisicii tale este una dintre cele mai importante decizii. Pentru că pisicile devin mature din punct de vedere sexual atunci când sunt încă pui, este o decizie care trebuie discutată cu medicul veterinar cât de curând posibil. După sterilizare este importantă trecerea la o hrană de întreținere cu un nivel mai mic de calorii, precum PURINA® PRO PLAN® STERILISED, deoarece pisicile sterilizate au risc ridicat de a lua în greutate. Acest lucru este cauzat de stilul de viață mai sedentar și de cerințe energetice scăzute, plus de pofta de mâncare crescută. Ambele schimbări sunt cauzate de faptul că hormonii sexuali sunt produși și secretați în cantități scăzute”, au spus reprezentanții Purina®.

românia țara pisicilor
foto: pixabay.com

* Timp de peste 90 de ani, oamenii de știință de la PURINA® au căutat noi modalități inovatoare de a prelungi viața pisicilor și a câinilor, prin puterea nutriției. Gama PURINA® PRO PLAN® a fost creată pentru a le pune la dispoziția proprietarilor de animale din întreaga lume ultimele lor descoperiri. Deoarece credem că hrana potrivită este punctul de plecare pentru o sănătate optimă, fiecare hrană Purina asigură garantat 100% din nutrienții esențiali de care au nevoie animalele de companie. Iar cu produsele noastre PURINA® PRO PLAN® chiar depășim aceasta fundație nutrițională excelentă.

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *