aquarium & terrarium,  Recomandări

Vești bune pentru acvariști: s-a lansat site-ul TETRA România

Anul viitor, binecunoscutul brand TETRA celebrează 70 de ani de activitate! Cu această ocazie, iată un prim cadou pe care liderul în industria produselor acvatice îl face acvariștilor din România: lansarea site-ului local https://www.tetra.net/ro-ro. Scopul principal al acestuia este să informeze atât pasionații de acvaristică, cât și pe cei aflați la început în acest hobby, cu privire la produsele destinate creșterii, îngrijirii și hrănirii peștilor din acvarii/iazuri. Un ajutor de nădejde în aceeași direcție este și blogul TETRA, care, în plus față de site, cuprinde articole concrete despre specii de pești, plante de acvariu, beneficiile acestei minunate pasiuni, etc.

Tetra – mâncare pentru peștii de acvariu și produse acvatice inovatoare

Iată că, de aproape 70 de ani, brandul Tetra este lider în industria produselor acvatice. Fiind inventatorul primului tip de mâncare – sub formă de fulgi – TetraMin – pentru pești, brandul a continuat să se dezvolte de la an la an, creând produse inovatoare, menite să transforme acvaristica într-o pasiune mai plăcută, mai sigură și, nu în ultimul rând, mai interesantă! Cu alte cuvinte, pentru ca peștii tăi să fie sănătoși, iar tu să te bucuri vreme îndelungată de fascinanta lume acvatică, te poți baza pe Tetra – numărul I mondial  în industria produselor acvatice.

Multe dintre produse sunt create și dezvoltate la sediul companiei (în Melle, Germania) și apoi lansate pe piața internațională.

Scurtă incursiune în istoria brandului Tetra

La sfârșitul anilor 1940, tânărul om de știiță  Dr. Sc. Ulrich Baensch a crescut și importat plante de acvariu și pești tropicali. La acea vreme, acvaristica era considerată a fi o pasiune foarte exotică, mai ales pentru că trebuia să hrănești peștii cu hrană vie, ceea ce era destul de dificil.

Fiind un foarte bun biolog, Baensch știa clar care sunt cele mai importante și sănătoase componente ale hranei peștilor. La începutul anului 1952,  Ulrich Baensch avea să creeze primul tip de hrană pentru pești. Aceasta era în formă de pastă și a purtat denumirea de Biomin. Formula nutritivă obținută a fost  patentată, introdusă pe piață, obținând, în scurt timp, un mare succes.

Trei ani mai târziu, Baensch a ieșit în față cu prima mâncare sub formă de fulgi uscați pentru peștii de acvariu. Aceasta purta denumirea de TetraMin: numele provenea de la cuvântul grecesc „tetra” – cu referire la patru (acum șapte) tipuri de fulgi și ”min” – cu referire la  ”adaosul de vitamine” . Cu acest tip de hrană, în ambalaj galben cu capac maroniu, Baensch a deschis noi orizonturi în răspândirea a ceea ce avea să devină un hobby revoluționar peste tot în lume: acvaristica.

În același timp, a pus bazele companiei care s-a transformat rapid în lider pe piața internațională, cu filiale în întreaga lume. În scurtă vreme, pentru că produsele Tetra erau atât de renumite, a decis să acorde același nume și companiei (denumită, până atunci, Tropenhaus).

Produse de top TETRA

De atunci și până astăzi, TETRA s-a dezvoltat în permanență, fiind cel mai renumit furnizor de produse pentru acvarii, terarii și iazuri. Așadar, pe site-ul Tetra România vei descoperi informații despre produsele de top:

  • Hrană de bază, suplimentară și specială pentru peștii de apă dulce, sărată, pentru reptile și crustacee;
  • Soluții pentru purificarea și îngrijirea apei, dar și produse pentru combaterea înmulțirii necontrolate a algelor;
  • Gama completă de produse pentru îngrijirea plantelor acvatice;
  • Acvarii, încălzitoare, filtre, pompe, corpuri de iluminat, vivarii;
  • Tratamente de îngrijire a peștilor tropicali și de apă rece;
  • Produse pentru cei care au iazuri (hrană pentru pești și soluții – tratament pentru apă).

”Ceea ce facem, ne definește!” face parte din ideologia TETRA. Produsele lor au făcut posibilă una dintre cele mai mari experiențe după care omul modern tânjea: apropierea de lumea acvatică. Împreună cu acvariștii pasionați, dar și cu cei aflați la început de drum, povestea TETRA continuă, peste tot în lume!

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *