Câini,  Recomandări

5 sfaturi preţioase despre cum să-ţi salvezi… pantofii!

Imaginează-ți o după amiază liniştită, perfectă fie pentru vizionarea serialului preferat, în compania unei căni de ceai în care-ai strecurat timid două picături de rom, fie pentru filmul clasic la care cu siguranţă vei vărsa câteva lacrimi când el o va săruta pe ea, pentru ultima oară, pe un peron dintr-un capăt de lume…

Cât timp îţi planifici cum îţi vei petrece după amiaza, îţi croieşti drum prin casă, până la dormitor. Ajungi în dreptul camerei şi te opreşti: din dormitor se aud scâncete, urmate de-un mârâit în toată regula. Deschizi încetişor uşa şi rămâi… ca la film, cu gura căscată: iubitul tău companion, căţelul cinstit şi iubitor al familiei, tocmai ţi-a hăcuit cea mai bună pereche de pantofi! Partea proastă e că este a doua pereche pe săptămâna asta. Şi mai rău e că a trecut de la papuci – după ce i-a nimicit pe toţi – la pantofi. Acum ţi-a zburat gândul de la film şi te gândeşti cum să-ţi dezveţi câinele de acest prost obicei.

Iată câteva soluţii pe care le poţi pune în practică

În primul rând, trebuie să dai dovadă de calm. Nu-ţi dezlănţui furia pe câine, pentru că nu vei rezolva nimic făcând uz de violenţă. Pe deasupra, dacă vei zbiera la el îl poţi debusola, iar acesta probabil că va căuta un alt obiect pe care să-l roadă.

 5 sfaturi preţioase despre cum să-ţi salvezi... pantofii!


Corectează-l! Dar fă-o controlat, cu grijă. Nu-l trage smucindu-l de lângă pantofi sau orice altceva ar roade. Ia-l de ceafă şi scutură-l sau atinge-l uşor peste membrele posterioare pentru a-i atrage atenţia.


Redirecţionează-i atenţia! Dacă nu abandonează rosul, găseşte altceva cu care să-i distragi atenţia: ceva bun de mâncare sau o jucărie peferată!


Revendică obiectul ros! Foloseşte-ţi energia şi limbajul corpului pentru a comunica câinelui tău că obiectul pe care l-a ronțăit îţi aparţine.


Cumpără-i jucării pe care poate să le roadă fără a se răni! Mulţi câini îşi „tratează” stările anxioase prin ros.

Cu răbdare și determinare se rezolvă orice problemă. Doar așa poți avea pantofii intacți și câinele fericit și educat!

Sursă foto: pixabay.com

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *