Câini

Cel mai curat cățel din lume – 7 trucuri de urmat

Cel mai curat cățel din lume nu este doar frumos, ci mai ales e sănătos! Ai o mândrețe de prieten care îți aduce numai bucurii, te ascultă, papă tot din farfurie, vine când îl chemi și te iubește cel mai mult pe lumea asta. Tu îl iubești la fel de mult chiar și atunci când vine tăvălit de la joacă, și umple  casa de praf sau canapeaua cea nouă de noroi?

Ce zici atunci când vezi așternuturile cele bune, ”alea de la mama” că, pe lângă florile brodate de pe margini, se află, din loc în loc, și cîteva lăbuțe de câine, de-un gri petrol de nu știi cum să pui mai repede în funcțiune mașina de spălat? În acele momente, pun rămășag pe ce dorești, că-ți vine să vâri și câinele în mașină, să-l săpunești bine de vreo câteva ori. Murdar, din cap până-n vârful cozii, dar vesel nevoie mare – căci s-a jucat până nu a mai putut – odorul tău nici nu ghicește ce i se pregătește în acea cameră ”sinistră” în care el nici nu prea intră: BAIA!

Cel mai curat cățel – Îi place sau nu la băiță?

Este normal ca un cățel, mai ales când este puiuț, să se murdărească mai ușor. Nu este în regulă atunci când blana-i este îmbâcsită, iar mirosul din jurul lui este asociat cu o plăcuță pe care scrie ”bio-hazard”. În astfel de cazuri, se impune o îmbăiere de urgență, dar efectuată ca la carte.

Când știi că ai un câine care nu face nazuri atunci când vine vorba de această operațiune, nu te stresezi prea tare. Dar când câinele tău, cum aude de cuvîntul ”baie”, se refugiază în cel mai dosit colțișor din locuință, îți vine să-ți plângi de milă. În această situație, calmul și răbdarea sunt armele cheie cu care trebuie să acționezi ca să ai un câine curat și o casă ”lună”.  Așa că, trage adânc aer în piept și pregătește-te pentru cele șapte ”vrăji” pe care le ai de făcut ca să-ți scoți câinele la lumină:

Amenajează-ți spațiul de lucru

Adună de prin dulăpioare toate cele trebuincioase unei îmbăieri reușite: șampon potrivit blăniței câinelui tău, balsam (dacă este nevoie, pentru operațiunea de descâlcire), burete, prosoape, perie. Așează-le în așa fel încât să-ți fie la îndemână, dar nici în asemenea manieră încât câinele să le dărâme. Buuun! Cu tot arsenalul pentru înfrumusețare gata pregătit, dă drumul la apă să curgă în cadă. Ai grijă ca aceasta să fie la o temperatură potrivită și suportabilă pentru câine.

Cel mai curat cățel – periajul este foarte important

Acum este momentul să inspectezi și blana mai cu atenție ca nu cumva, pe lângă praf și noroi, să mai fie și niște ciulini încâlciți prin ea sau fel de fel de gaze, purici sau căpușe. De asemenea, uită-te pe pielea câinelui  pentru a vedea dacă este iritată sau zgâriată.

Vrei să ai cel mai curat cățel? – Utilizează șamponul potrivit

Ce șampon folosești? Ar fi ideal dacă ai avea un șampon destinat tipului de păr/blană pe care-l are câinele tău. Nici pielea nu trebuie trecută cu vederea pentru că, dacă prezintă iritații sau dermatite, câinele are nevoie de un șampon special. Dacă ai un puiuț, alege un șampon special pentru el. Există pe piață sortimente variate și pentru pui.

Umezește bine blana câinelui și abia apoi începe șamponarea

Începe cu zona capului. Apoi, asigură-te că uzi blănița de pe toată suprafața corpului, pe gît, membre și coadă. Masează bine blana și pielea cu șampon din abundență și insistă pe zonele mai murdare.

Spală-l pe cap, dar și pe față

Aceste zone sunt și ele foarte importante. Dacă nu suportă șamponul, umezește un prosop și doar tamponează-l ușor cu apă calduță. În orice caz, ai grijă să nu-i intre clăbuc în ochi, nas, gură sau urechi.

Limpezirea este extrem de importantă

În plus, trebuie făcută de câte ori este nevoie, pentru a se îndepărta orice urmă de șampon. Folosește-ți mâinile și freacă energic blănița câinelui. Limpezește-l până când apa rămâne curată.

Șterge-l bine cu prosopul

Ia un prosop, mai mare sau mai mic, în funcție de dimensiunea câinelui, învelește-l și șterge-l bine, bine. Asigută-te că-i cureți și interiorul urechilor. Din instinct, câinii se scutură atunci când sunt uzi.

Poate că dorești să-i dai câinelui cu parfum. Nu trebuie să-l irosești pe al tău, mai ales că animalele pot fi alergice la compușii chimici pe care acesta îi poate conține. În pet-shop-uri găsești o gamă variată de parfumuri special pentru prietenul tău, de diferite arome și esențe de bază.

Sursă foto: freepik.com

Ți-a plăcut ce ai citit? Spune-le și prietenilor!

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *